Ухвала
від 19.06.2024 по справі 520/27111/21
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про повернення заяви без розгляду

19 червня 2024 р. Справа № 520/27111/21

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Шевченко О.В., розглянувши заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області до акціонерного підприємства "ЗАВОД "ЕЛЕКТРОВАЖМАШ" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 04 липня 2022 року по справі № 520/27111/21 (суддя Старосєльцева О.В.) адміністративний позов ГУ ПФУ в Харківській області до АТ "ЗАВОД "ЕЛЕКТРОВАЖМАШ" про стягнення заборгованості по сплаті фактичних витрат на виплату та доставку пенсій задоволено. Стягнуто з АТ "Завод "Електроважмаш" на користь ГУПФУ в Харківській області заборгованість по сплаті фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за період з вересня 2021 року по листопад 2021 року в сумі 1.545.828,87 грн.

Рішення набрало законної сили.

Представником відповідача отримано виконавчий лист від 04 липня 2022 року по справі №520/27111/21.

09.05.2024 представником позивача надіслано через систему "Електронний суд" заяву про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить суд замінити сторону у виконавчому проваджені, а саме боржника - Акціонерне товариство «Завод «Електроважмаш» на його правонаступника - Акціонерне товариство «Українські енергетичні машини" (61037, Харківська область, місто Харків, проспект Героїв Харкова, буд. 199, ЄДРПОУ 05762269).

Розпорядженням керівника апарату Харківського окружного адміністративного суду від 11 червня 2024 року №03-05/19 "Щодо призначення повторного автоматичного розподілу справ", у зв`язку зі звільненням ОСОБА_1 з посаді судді Харківського окружного адміністративного суду призначено повторний автоматизований розподіл справ, що залишилися нерозглянутими суддею.

Згідно Витягу з протоколу автоматичного розподілу справи між суддями, дану адміністративну справу розподілено до провадження судді Шевченко О.В.

За результатами розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд зазначає наступне.

Відповідно до приписів ч.3 ст. 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст.166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

З наданих разом із заявою матеріалів встановлено, що заява про заміну сторони виконавчого провадження подана на стадії виконання судового рішення по даній справі.

Згідно із положеннями абз.10 ч.1 ст.167 КАС України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд звертає увагу, що разом із заявою про заміну сторони виконавчого провадження заявником надано докази її направлення юридичній особі, на яку позивач (заявник) просить суд замінити відповідача, а саме АТ "Українські енергетичні машини" (код ЄДРПОУ 05762269) - квитанцію №1016469 від 09.05.2024 (а.с. 142).

В заяві про заміну сторони виконавчого провадження зазначено, що в матеріалах справи містяться електронній адреси сторін по справі, на які буде направлено копії заяви.

Проте, не надано до суду жодних доказів, що підтверджують надіслання (надання) даної заяви про заміну сторони виконавчого провадження відповідачу - АП "ЗАВОД "ЕЛЕКТРОВАЖМАШ".

В даному випадку обов`язок направлення учасникам справи заяви про заміну сторони виконавчого провадження з доданими до неї документами покладається на заявника, чого ним не було зроблено в повній мірі.

Крім того, суд звертає увагу, що в заяві заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження (боржника) - АП "ЗАВОД "ЕЛЕКТРОВАЖМАШ" на його правонаступника - АТ "Українські енергетичні машини" (код ЄДРПОУ 05762269).

При цьому, в заяві не зазначено ні номеру виконавчого провадження та разом із заявою не надано постанови про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа від 04 липня 2022 року по справі № 520/27111/21 (в разі його відкриття).

Відповідно до ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи, що заява про заміну сторони виконавчого провадження подана без додержання вимог ч.1 ст.167 КАС України, суд приходить до висновку про її повернення без розгляду.

При цьому, суд наголошує, що заявник не позбавлений можливості повторного звернення до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у встановленому законодавством порядку, зокрема, із доказами її направлення всім учасникам справи.

Керуючись статтями 167, 256, 294, 295, 297 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області до акціонерного підприємства "ЗАВОД "ЕЛЕКТРОВАЖМАШ" про стягнення заборгованості - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя О.В.Шевченко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119846566
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо нагляду та контролю у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування

Судовий реєстр по справі —520/27111/21

Ухвала від 19.06.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Рішення від 03.07.2022

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Старосєльцева О.В.

Ухвала від 22.12.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Старосєльцева О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні