Ухвала
від 19.06.2024 по справі 805/1881/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення до виконання

19 червня 2024 року Справа №805/1881/17-а

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Христофорова А.Б., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення по адміністративній справі за позовом Великоновосілківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, правонаступником якого є Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (далі Головне управління) до СФГ «Зубок» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

У С Т А Н О В И В:

03 червня 2024 року представник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення.

В період з 13 травня 2024 року по 07 червня 2024 року суддя Христофоров А.Б. перебував у відпустці.

У зв`язку з дією на території України воєнного стану, згідно з ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) судовий розгляд заяви здійснюється в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 26 червня 2017 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області до Селянського (фермерського) господарства Зубок про стягнення заборгованості задоволено повністю. Стягнуто з Селянське (фермерське) господарство Зубок (ЄДРПОУ 22008166, вул. Садова,15,с. Урожайне, Великоновосілківський район, Донецька область, 85551) на користь Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених відповідно до п. б-з статі 13 Закону України Про пенсійне забезпечення, що виникла у період лютий - квітень 2017 року у сумі 4057( чотири тисячі п`ятдесят сім) грн 18 коп.

30.08.2017 за заявою стягувача Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі № 805/1881/17-а.

Постановою головного державного виконавця Великоновосілківського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) від 18.08.2021 року ВП № 66541428 відкрито виконавче провадження за виконавчим листом № 805/1881/17-а, виданого 30.08.2017 року Донецьким окружним адміністративним судом про стягнення з Селянського (фермерського) господарства «Зубок» заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених відповідно до п. «б-з» статі 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», що виникла у період лютий - квітень 2017 року у сумі 4057,18 грн.

Ухвалою від 27.08.2021 суд замінив сторону виконавчого провадження стягувача з управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області (ідентифікаційний код 22008309) на Великоновосілківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (ідентифікаційний код 42171290, 85500, Донецька обл., Великоновосілківський район, селище міського типу Велика Новосілка, вулиця Центральна, будинок 103).

Ухвалою від 29.10.2021 суд замінив сторону Великоновосілківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (місцезнаходження: пл. Соборна, буд. 3, м. Слов`янськ, Донецька область; код ЄДРПОУ: 13486010).

Листом від 26.02.2024 вих. № 1213 Великоновосілківський відділ Державної виконавчої служби у Волноваському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, у відповідь на запит Головного управління, повідомив, що не має можливості направити оригінал виконавчого листа по вказаній справі оскільки оригінал виконавчого документу було неможливо евакуювати через активні бойові дії. Вся документація була знищена у зв`язку з пошкодженням адміністративної будівлі відділу ДВС, що знаходилася за адресою: 85500, Донецька область, Волноваський район, смт. Велика Новосілка, вул. Центральна, 64.

Розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про видачу дублікату виконавчого листа та дослідивши матеріали справи, що стосуються вирішення даного питання, суд дійшов висновку про її обґрунтованість та наявність підстав для задоволення.

Щодо видачі дублікату виконавчого листа, суд зазначає наступне.

15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 № 2147-VIII, яким внесено зміни до КАС України та викладено його у новій редакції.

Відповідно до ч. 1 розділу Перехідні положення КАС України (у редакції від 15.12.2017), зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням певних особливостей, що наведені у цьому розділі.

Порядок вирішення питання щодо видачі дубліката виконавчого листа до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів містить пункт 18.4 розділу VII Перехідні положення нової редакції КАС України.

Так, пунктом 18.4 розділу Перехідні положення КАС України (в редакції від 15.12.2017) передбачено, що до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

На підставі викладеного та враховуючи, що оригінал виконавчого листа, який було видано за судовим рішенням по адміністративній справі № 805/4537/17-а втрачений, суд доходить висновку, що заява позивача про видачу дубліката виконавчого листа є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Крім того, суд зауважує, що положеннями частини 1 ст. 376 КАС України передбачено, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання є наявність поважних причин його пропуску. При цьому, поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Враховуючи вказане, заява представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про видачу дублікату виконавчого листа, поновлення строку його пред`явлення по адміністративній справі за позовом Великоновосілківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, правонаступником якого є Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (далі Головне управління) до СФГ «Зубок» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 248, 376, пунктом 18.4 розділу Перехідні положення КАС України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення по адміністративній справі за позовом Великоновосілківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, правонаступником якого є Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (далі Головне управління) до СФГ «Зубок» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по справі № 805/1881/17-а про стягнення з Селянське (фермерське) господарство Зубок (ЄДРПОУ 22008166, вул. Садова,15,с. Урожайне, Великоновосілківський район, Донецька область, 85551) на користь Управління Пенсійного фонду України в Великоновосілківському районі Донецької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених відповідно до п. б-з статі 13 Закону України Про пенсійне забезпечення, що виникла у період лютий - квітень 2017 року у сумі 4057( чотири тисячі п`ятдесят сім) грн 18 коп.

Поновити строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа Донецького окружного адміністративного суду у справі № 805/1881/17-а.

Повний текст ухвали складено і підписано 19.06.2024.

Ухвала в частині видачі дубліката виконавчого листа може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.Б. Христофоров

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119874540
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1881/17-а

Ухвала від 19.06.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 29.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 27.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Постанова від 26.06.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 08.06.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 12.05.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні