Ухвала
від 20.06.2024 по справі 210/2913/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/2913/24

Провадження № 2/210/1188/24

У Х В А Л А

іменем України

20 червня 2024 року

Дзержинський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді: Скотар Р.Є.,

секретаря судового засідання: Діденко Ю.В.

перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «АрселорМіттал Кривий Ріг» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної втратою працездатності внаслідок професійного захворювання,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 22 травня 2024 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Представником відповідача ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» після отримання ухвали про відкриття провадження у справі від 19.06.2024 року надано до суду клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з метою з`ясування всіх обставин завдання позивачу моральної шкоди, її характеру та причин виникнення.

Позивач ОСОБА_1 20.06.2024 року в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд перевіривши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Згідно з ч. 2 ст.19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Частинами 1, 2 ст.274 ЦПК України передбачено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК Українипри вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно до ч.6 ст.277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Встановлено, що ухвалою Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 22 травня 2024 року відкрите провадження в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

З огляду на предмет спору, що виник між сторонами, характер спірних правовідносин, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання сторони відповідача та перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі суд приходить до висновку з огляду на положення ст.ст. 19, 274 ЦПК України справу розглядати в порядку загального позовного провадження та розпочати розгляд зі стадії підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 274-279 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Здійснити перехід з розгляду в порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «АрселорМіттал Кривий Ріг» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної втратою працездатності внаслідок професійного захворювання -в розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Дзержинського районного суду м. Кривого Року 17 липня 2024 року об 08-30 годині.

Ухвалу надіслати учасникам процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. Є. Скотар

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення20.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119881620
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —210/2913/24

Ухвала від 17.09.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 21.08.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні