Рішення
від 21.06.2024 по справі 290/859/24
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/859/24

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

21 червня 2024 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області у складі судді Ковальчука М.В., з участю секретаря судового засідання Багінської В.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про надання права на шлюб, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Романівська селищна рада Житомирського району Житомирської області та Романівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ),-

В С Т А Н О В И В :

В червні 2024 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій посилаючись на те, що вона завагітніла, але не досягла шлюбного віку, просить надати їй право на шлюб з ОСОБА_2 .

В судове засідання учасники справи, які були належним чином повідомленими про час і місце розгляду справи, не з`явилися. Заявник та заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Романівська селищна рада Житомирського району Житомирської області заявили клопотання про розгляд справи за їх відсутності. При цьому, заявник доводи своєї заяви підтримала, а заінтересовані особи проти її задоволення не заперечили.

Суд,дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню з наступних підстав.

За змістом частини 3 статті 293 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) справи про надання права на шлюб розглядаються в порядку окремого провадження.

Відповідно до частини 3 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до частини 2 статті 23 Сімейного Кодексу України (далі СК України), за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Судом встановлено, що датою народження ОСОБА_1 є 21 серпня 2007 року, отже, на день розгляду даної цивільної справи, остання досягла шістнадцятирічного віку.

З довідки комунального некомерційного підприємства «Романівська лікарня» Романівської селищної ради Житомирської області № 7 від 08 квітня 2024 року вбачається, що ОСОБА_1 знаходиться на обліку у лікаря акушера-гінеколога з приводу вагітності, термін якої становить 7-8 тижнів.

З огляду на вищевикладене, суд прийшов до переконання, що надання ОСОБА_1 права на шлюб буде відповідати її інтересам.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 215, 234, 235 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 (адресамісця проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номероблікової карткиплатника податків: НОМЕР_1 ) про наданняправа нашлюб,заінтересовані особи ОСОБА_2 (адресамісця проживання: АДРЕСА_2 ,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків: НОМЕР_2 ), ОСОБА_3 (адресамісця проживання: АДРЕСА_1 ,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків: НОМЕР_3 ),Романівська селищнарада Житомирськогорайону Житомирськоїобласті (адресамісцязнаходження:вул.Сергія Лялевича,2смт.Романів Житомирськаобласть,ідентифікаційний кодв ЄДРПОУ:04345185)та Романівськийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу Житомирськомурайоні Житомирськоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ)(адресамісцязнаходження:вул.Графа Ілінського,1смт.Романів Житомирськаобласть, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 20407732), задовольнити.

Надати ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 право на шлюб з ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя М.В. Ковальчук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119887429
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи, що виникають із сімейних правовідносин, з них: про надання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —290/859/24

Рішення від 21.06.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні