Ухвала
від 10.05.2024 по справі 496/3359/24
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/3359/24

Провадження № 2/496/1980/24

У Х В А Л А

10 травня 2024 року Суддя Біляївськогорайонного судуОдеської областіПендюра Л.О., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства «Національної енергетичної компанії «Укренерго» (адреса: вул. Симона Петлюри, буд. 25, м. Київ) до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Приватне підприємство «Проектний інститут «Укрспецзем» (адреса: вул. В`ячеслава Чорновола, буд. 157 каб. №14, м. Черкаси) про встановлення права постійного земельного сервітуту,

УСТАНОВИВ:

Представник НЕК «Укренерго» Шорстов О.Ю. звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить встановити за ПАТ «НЕК «Укренерго», в подальшому іменоване «Сервітуарій», право постійного, безоплатного, земельного сервітуту (для експлуатації повітряної лінії (ПЛ) 330 кВ Новоодеська-Арциз) стосовно частини земельної ділянки площею 0,0283 га, що розташована за адресою: АДРЕСА_2 , кадастровий номер 5121010100:01:003:0189, і належить громадянці ОСОБА_1 , в подальшому іменованому «Власник земельної ділянки» на умовах, викладених в позовній заяві, посилаючись на те, що земельна ділянка, яка належить відповідачці потрібна для експлуатації повітряної лінії (ПЛ) 330 кВ Новоодеська-Арциз.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому її слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Справа буде розглядатися в порядку загального позовного провадження зі стадії підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. ст. 175, 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти дорозгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою Приватного акціонерного товариства «Національної енергетичної компанії «Укренерго» (адреса: вул. Симона Петлюри, буд. 25, м. Київ) до ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Приватне підприємство «Проектний інститут «Укрспецзем» (адреса: вул. В`ячеслава Чорновола, буд. 157 каб. №14, м. Черкаси) про встановлення права постійного земельного сервітуту.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Керуючись принципом черговості розгляду справ та великою завантаженістю судді у розгляді інших справ, призначити підготовче судове засідання на 30липня 2024року о10год 05хв. в приміщенні Біляївського районного суду Одеської області за адресою: Одеська область, м. Біляївка, вул. Кіпенко, 1 (зал №3), з викликом сторін, про що їх повідомити.

Визначити відповідачці п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачка має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідачка зобов`язана надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачка має право пред`явити зустрічний позов.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України за наступним посиланням: http://bl.od.court.gov.ua/sud1506/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.О. Пендюра

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.05.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119893791
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про речові права на чуже майно, з них: спори з приводу сервітутів

Судовий реєстр по справі —496/3359/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні