Ухвала
від 19.06.2024 по справі 766/8637/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/8637/24

н/п 1-кс/766/4325/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2024 року

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні скаргу адвоката ОСОБА_3 , поданої в інтересах АО «Найтінгейлс Партнере», на невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

встановила:

У провадження слідчого судді ОСОБА_1 03.06.2024 передано скаргу адвоката ОСОБА_3 , поданої в інтересах АО «Найтінгейлс Партнере», на невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розгляд клопотання було призначено на 16-10 годину 19.06.2022.

У скарзі ОСОБА_3 просить: 1) визнати бездіяльність слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.365 КК України, а саме: перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів, яке спричинило тяжкі наслідки, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом неправомірних дій співробітників ВП №2 Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області; 2) зобов`язати другий слідчий відділ територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.365КК України, а саме: перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів, яке спричинило тяжкі наслідки, за фактом неправомірних дій співробітників ВП № 2 Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області; 3) зобов`язати другий слідчий відділ територіального управління Державного бюро розслідувань розпочати досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365 КК України; 4) зобов`язати другий слідчий відділ територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі, надати представнику ТОВ «Балкер» витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо реєстрації кримінального провадження.

Ухвалою слідчого судді від 12.06.2024 у справі № 766/8524/24 (провадження №1?кс/766/4279/24) розглянуто скаргу адвоката ОСОБА_3 , поданої в інтересах АО «Найтінгейлс Партнере», на невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, в якій було заявлено такі ж самі вимоги, та повернуто скаргу скаржнику на підставі пункту 3 частини 2ст.304 КПК України.

Отже, питання щодо вимог скаржника вже вирішено та прийнято відповідне судове рішення.

КПК України не врегульовано питання дій слідчого судді в разі повторного подання до слідчого судді, суду скарги на дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, якщо є така, що набрала законної сили, ухвала слідчого судді, суду про той самий предмет і з тих самих підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою цього Кодексу.

Слідчий суддя вважає за можливе застосувати аналогію закону, а саме: ч. 2 ст. 304 КПК України, яка передбачає, що якщо скарга подана після закінчення строку, передбаченого частиною першою цієї статті, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або слідчий суддя за заявою особи не знайде підстав для його поновлення.

Зважаючи на те, що адвокатом ОСОБА_3 вже подавалася скарга про той самий предмет і з тих самих підстав, яка розглянута і постановлено ухвалу слідчим суддею за результатами розгляду вказаної скарги, то слідчий суддя вважає за необхідне повернути вказану скаргу заявнику.

Керуючись ст.7, ч.6 ст., ч. 2 ст. 304 КПК України, слідчий суддя

постановила:

Повернути адвокату ОСОБА_3 , яка звернулася в інтересах АО «Найтінгейлс Партнере», скаргу на невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала протягом п`яти днів з дня її ухвалення може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Херсонського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119894474
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —766/8637/24

Ухвала від 19.06.2024

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні