Ухвала
від 21.06.2024 по справі 679/1043/24
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/679/43/2024

Справа № 679/1043/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та про відкриття провадження у справі

21 червня 2024 року місто Нетішин

Суддя Нетішинського міського суду Хмельницької області Грибанова Л.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Нетішинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Київ), про встановлення факту смерті особи, в порядку ст.317 ЦПК України,

встановив:

21 червня 2024 року до Нетішинського міського суду Хмельницької області надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, а саме, факту смерті батька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в селищі міського типу Мангуш Мангушського району Донецької області, Україна, що є тимчасово непідконтрольною українській владі територією, де не діють державні органи влади України.

У відповідності до вимог цивільного судочинства справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, суд розглядає в порядку окремого провадження.

Окреме провадження це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав, з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява ОСОБА_1 , заінтересована особа: Нетішинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Київ), про встановлення факту смерті особи, в порядку ст.317 ЦПК України, подано до Нетішинського міського суду Хмельницької області, у відповідності ст.317 ЦПК України, з додержанням правил підсудності.

Заява ОСОБА_1 , заінтересована особа: Нетішинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Київ), про встановлення факту смерті особи, в порядку ст.317 ЦПК України, за формою та змістом відповідає вимогам ст.ст. 175, 177, 315-318 ЦПК України.

Визначені ст.ст.185-186 ЦПК України підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Підстав для самовідводу судді, передбачених ст.36 ЦПК України, не вбачається.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з урахуванням положень щодо здійснення цивільного судочинства, визначених ст.19 ЦПК України, згідно яких суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами окремого провадження, у відповідності до вимог ст.293, ст.294, ст.ст.315-318 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 293-294, 315-318 ЦПК України, суд,

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Нетішинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Київ), про встановлення факту смерті особи, в порядку ст.317 ЦПК України, прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку окремого провадження.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити о 14:00 годині 21 червня 2024 року, в приміщенні Нетішинського міського суду Хмельницької області, по проспекту Незалежності, 12, міста Нетішин Хмельницької області.

Відповідно до ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

У справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

У справах можуть також брати участь органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Учасники справи мають права та обов`язки, передбачені ст.43 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://nt.km.court.gov.ua.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудНетішинський міський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення21.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119899104
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: на тимчасово окупованій території України

Судовий реєстр по справі —679/1043/24

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Грибанова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні