Ухвала
від 21.06.2024 по справі 363/2711/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"21" червня 2024 р. Справа № 363/2711/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2024 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Лукач О.П., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 про повернення позовної заяви у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ майна подружжя,

ВСТАНОВИВ:

04.06.2024до Вишгородськогорайонного судуКиївської областіпредставником позивача адвокатомБоднар Б.Є.подано вказанупозовну заяву.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 12.06.2024 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу (представнику) строк протягом десяти днів, з дня отримання копії ухвали, для усунення недоліків, шляхом подання до суду позовної заяви у новій редакції, з урахуванням вимог частини першої статті 177 ЦПК України, визначившись із способом захисту прав позивача, змістом позовних вимог та учасниками провадження, виклавши обставини, якими обґрунтовуються її вимоги, а також зазначивши і надавши докази, що підтверджують вказані обставини, з урахуванням положень статті 95 ЦПК України.

До вирішення питання про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі, 19.06.2024 до суду, через систему «Електронний суд», представником позивача адвокатом Боднар Б.Є. подано заяву про відкликання позовної заяви на підставі пункту 3 частини четвертої статті 185 ЦПК України.

Статтею 13 ЦПК України закріплено принцип диспозитивності цивільного судочинства, відповідно до якого суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбаченому цим Кодексом порядку. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до пункту 3 частини четвертої та частини шостої статті 185 ЦПК України суд постановляє ухвалу про повернення позову, якщо до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про відкликання позовної заяви.

Перевіривши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви представника позивача, поданої до відкриття провадження, про відкликання позовної заяви та її повернення.

Відповідно до приписів частини сьомої статті 185ЦК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись статтями 185, 257, 260, 353, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

заяву представника позивача адвоката Боднар Богдани Євгеніївни задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ майна подружжя, до відкриття провадження у справі повернути позивачу.

Ухвала суду у частині повернення судового збору набирає законної сили, відповідно до вимог статті 261 ЦПК України, та оскарженню не підлягає.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.П. Лукач

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119900404
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —363/2711/24

Ухвала від 21.06.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні