Ухвала
від 19.06.2024 по справі 990/165/24
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

19 червня 2024 року

м. Київ

справа №990/165/24

адміністративне провадження №П/990/165/24

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду: головуючого судді Стародуба О.П., суддів Єзерова А.А., Коваленко Н.В., Кравчука В.М., Чиркіна С.М.

секретар судового засідання Присяжнюк А.Г.,

за участю представника позивача, представника відповідача,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Президента України про залучення до участі в справі третіх осіб у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Спец Сітібуд Логістік» до Президента України про визнання протиправним та нечинним Указу в частині,

встановив:

15.05.2024 ТОВ «Спец Сітібуд Логістік» звернулось до Верховного Суду як суду першої інстанції з позовом, в якому просило визнати протиправним та нечинним, з моменту його видачі, Указ Президента України від 04.04.2024 №219/2024 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04 квітня 2024 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", у частині введення в дію персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо ТОВ «Спец Сітібуд Логістік» (пункт 14 додатку №2 до Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04.04.2024 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».)

Ухвалою Верховного Суду від 20.05.2024 відкрито провадження у справі.

В судовому засіданні представник відповідача пояснив, що не має можливості надати докази, які слугували безпосередньою підставою для застосування Радою національної безпеки і оборони України санкцій на підставі інформації Служби безпеки України, у зв`язку з чим вважає за необхідне залучити до участі в справі як третіх осіб Службу безпеки України та Раду національної безпеки і оборони України і витребувати у них відповідні докази.

Представник позивача проти задоволення клопотання представника відповідача не заперечував.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, колегія суддів дійшла висновку про задоволення клопотання про залучення третіх осіб - Ради національної безпеки і оборони України та Служби безпеки України.

Керуючись ст. 49, 248,

ухвалив:

Клопотання представника Президента України задовольнити.

Залучити до участі у справі №990/165/24 як третіх осіб на стороні відповідача Раду національної безпеки і оборони України та Службу безпеки України.

Встановити третім особам п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання пояснень щодо позову та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються ці пояснення, в т.ч. щодо підстав ініціювання та застосування щодо позивача санкцій, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів позивачу і відповідачу.

Судді:

О.П. Стародуб

А.А. Єзеров

Н.В. Коваленко

В.М. Кравчук

С.М. Чиркін

СудКасаційний адміністративний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення19.06.2024
Оприлюднено24.06.2024
Номер документу119907357
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України,органів,які обирають(призначають),звільняють,оцінюють членів Вищої ради правосуддя оскарження актів, дій чи бездіяльності Президента України, з них:

Судовий реєстр по справі —990/165/24

Ухвала від 19.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 19.06.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні