Постанова
від 13.10.2010 по справі 2а-6055/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.10.2010 р. Справа № 2а-6055/10/1470

м. Миколаїв

11:25

Суддя Миколаївського ок ружного адміністративного с уду Біоносенко В.В. розглянув ши адміністративну справу в порядку скороченого провадж ення

за позовом Державної податкової інс пекції у Центральному районі м. Миколаєва

(вул. Потьомкінська, 24/2, м. Миколаїв, 54030),

до відповідача Виробничо-комерційного т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Кронос”

(просп. Леніна, 191, кв. 34, м. Ми колаїв, 54003),

про припинення юридичної о соби

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про припиненн я юридичної особи відповідач а у зв' язку з неподанням ост аннім податкових декларацій , документів фінансової звіт ності, відповідно до закону, п ротягом року.

Відповідно до п. 3 ч. 1 та ч. 2 ст. 1 83-2 КАС України адміністратив ні справи щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємці в у випадках, передбачених за коном суд може розглядати в п орядку скороченого провадже ння, якщо такі вимоги не стосу ються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Суд запропонував відповід ачу у десятиденний стро к з дня одержання ухвали про в ідкриття скороченого провад ження в адміністративній спр аві до 11.10.2010 року подати запереч ення проти позову та необхід ні документи або заяву про ви знання позову.

Відповідачем до суд у не було подано заперечення .

Розглядаючи адміністрат ивну справу в порядку скороч еного провадження за місцезн аходженням відповідача, суд досліджував письмові докази , надані позивачем, та прийшов до такого висновку.

Виробничо-комерційне това риство з обмеженою відповіда льністю “Кронос”, як юридичн а особа зареєстроване викона вчим комітетом Миколаївсько ї міської ради 10.05.1993 року (арк . спр. 7).

Згідно з наданими позивач ем відомостями, відповідач н е звітує перед податковими о рганами більше року, а саме з ІV кварталу 2008 року (арк.спр.8 ), що є порушенням вимог ст.4 За кону України “Про порядок по гашення зобов'язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми”, ст.9 Закону України “Про с истему оподаткування”.

Частиною 2 ст. 38 Закону Україн и “Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” передбаче но, що підставами для постано влення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи є:

- неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Відповідно до п.17 ч.1 ст.11 За кону України “Про державну п одаткову службу в Україні” о ргани державної податкової с лужби мають право звертатися у передбачених законом випа дках до судових органів із за явою (позовною заявою) про ска сування державної реєстраці ї суб'єкта підприємницької д іяльності.

Позов поданий до адміністр ативного суду у межах строку , передбаченого ст.99 КАС Украї ни.

Судові витрати відсутні.

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги обґрунтовані, підтвердж ені матеріалами справи та пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

На підставі викладе ного, керуючись ст.ст. 158-163, 183-2 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольни ти в повному обсязі.

2. Припинити юридичну о собу - виробничо-комерційне товариство з обмеженою відп овідальністю “Кронос”, про сп. Леніна, 191, кв. 34, м. Миколаїв , 54003, код ЄДРПОУ 19294859, зареєстрова не 10.05.1993 року виконавчим коміте том Миколаївської міської ра ди.

3. Постанову для викона ння надіслати державному реє стратору виконавчого коміте ту

Миколаївської міської рад и, якого зобов' язати повідо мити суд про виконання рішен ня.

4. Роз' яснити сторона м строк і порядок набрання ці єю постановою законної сили та її

оскарження.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення 10-де нного строку з дня отримання постанови, якщо протягом цьо го часу не буде подано апеляц ійної скарги.

Постанова за результатам и скороченого провадження мо же бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку т акож іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтер еси чи обов'язки.

Строк для подання апеляцій ної скарги стороною або іншо ю особою, яка брала участь у сп раві, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційні скарги у спра вах, передбачених пунктами 1, 2 частини першої цієї статті, р озглядаються апеляційними с удами в порядку письмового п ровадження.

Постанова, прийнята у скор оченому провадженні, крім ви падків її оскарження в апеля ційному порядку, є остаточно ю.

Суддя В.В . Біоносенко

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2010
Оприлюднено04.11.2010
Номер документу11991082
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6055/10/1470

Постанова від 13.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

Ухвала від 14.09.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Біоносенко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні