Постанова
від 19.10.2010 по справі 2а-6264/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

19.10.2010 р. 15:25 Справа № 2а-6264/10/1470

Миколаївський окружний ад міністративний суд, у складі головуючого судді Зінько вського О. А., секретар судо вого засідання Васильєва А.Ю ., розглянув у відкритому судо вому засіданні адміністрати вну справу

за позовом Управління ПФУ в м. Южноукр аїнськ, б-р Цвіточний, 4,Южноук раїнськ,Миколаївська област ь,55002

до Дочірнього підприємства " Світанок" Товариства з обмеж еною відповідальністю "Центр альний міський ринок, вул. Дру жби Народів, 19-б,Южноукраїнськ ,Миколаївська область,55000

про стягнення заборгованості в сумі 4042,82 грн.,

за участю представників :

від позивача: Кузєва О .А. довіреність № 9184/07 від 03.11.2008 р оку

від відповідача: не з' я вився

Управлінням Пенсійного фонду України в м. Южноукраїн ськ Миколаївської області пр ед' явлено позов до Дочірньо го підприємства " Світанок" То вариства з обмеженою відпові дальністю "Центральний міськ ий ринок про стягнення забор гованості в сумі 4042 грн. 82 коп. за несплату страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування т а інших платежів.

Відповідач, про дату, час та місце слухання справи повід омлений належним чином, у суд ове засідання не з' явився, п ро причину неприбуття суд не повідомив. Правом, передбаче ним статтею 49 КАС України не с користався, письмові запереч ення проти позову та докази, я кі у нього є суду не надав.

Суд вважає, що справа може б ути розглянута по суті на під ставі наявних у справі доказ ів, а відсутність повноважно го представника відповідача , відповідно до ст. 128 КАС Україн и, не перешкоджає вирішенню с пору.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи суд, -

встановив:

Відповідач є юридичною ос обою та відповідно до ст. 14, 15 За кону України “Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування” від 09.07.2003р. № 1058-ІV є страхувальником та платнико м страхових внесків на обов' язкове державне пенсійне стр ахування.

Згідно п. 6 ст. 17 Закону Україн и „Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня” № 1058-ІV страхувальник зобов ' язаний нараховувати, обчис лювати і сплачувати в устано влені строки та в повному обс язі страхові внески.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 20 З акону України „Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування” № 1058-ІV страхув альники зобов'язані сплачува ти страхові внески, нарахова ні за відповідний базовий зв ітний період, не пізніше ніж ч ерез 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Як вбачається з наданих ма теріалів, відповідач має заб оргованість по сплаті страхо вих внесків за період з червн я 2010 року по липень 2010 року перед позивачем на суму 4042 грн. 82 коп ..

Згідно розрахунку суми ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування (а.с. 15-20), відпові дач самостійно вираховував т а надавав відомості про суми внесків позивачу, що підтвер джуються підписами посадови х осіб та печаткою Дочірньог о підприємства " Світанок" Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Центральний міськи й ринок.

Відповідно до пункту 5.1. ста тті 5 Закону України ”Про поря док погашення зобов' язань п латників податків перед бюдж етами та державними цільовим и фондами” зобов' язання є у згодженим, оскільки було сам остійно обчислене відповіда чем у розрахунку суми страхо вих внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування.

В порушення підпункту 5.3.1. пу нкту 5.3. статті 5 Закону України ”Про порядок погашення зобо в' язань платників податків перед бюджетами та державни ми цільовими фондами” відпов ідач у добровільному порядку не сплатив узгоджену суму з обов' язання.

Згідно приписів підпункт у 5.4.1. пункту 5.4. статті 5 Закону Ук раїни ”Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетами та держ авними цільовими фондами” уз годжена сума зобов' язання , не сплачена платником у визн ачені строки, вважається сум ою боргу платника.

Наявність вказаної заборг ованості підтверджується ро зрахунком суми страхових вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, що підлягає сплаті за пер іод з червня 2010 року по липень 2 010 року, розрахунком заборгова ності.

Згідно п. 3 ст. 106 Закону Україн и Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” № 1058-ІV, в разі несплати страх увальником суми недоїмки, ор ган Пенсійного фонду має пра во звернутися до суду з позов ом про стягнення недоїмки.

На час розгляду справи, відп овідач у встановленому поряд ку вимогу позивача про сплат у недоїмки не оскаржив, забор гованість у сумі 4042 грн. 82 коп. не сплатив.

За таких обставин позовн і вимоги обґрунтовані та під лягають задоволенню.

Відповідно до ст. 4 Декрету К абінету Міністрів України "П ро державне мито" позивач зві льнений від сплати державног о мита.

Керуючись статтями 158, 160-163 КАС України, адміністративний с уд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Дочірнього пі дприємства " Світанок" Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Центральний міський р инок" (код ЄДРПОУ 34129066), на корис ть Управління Пенсійного фо нду України м. Южноукраїнськ Миколаївської області (код Є ДРПОУ 20910856) заборгованість в су мі 4042 грн. 82 коп. (чотири тисячі с орок дві грн. 82 коп.).

Постанова набирає законно ї сили в порядку передбачено му статтею 254 КАС України.

Постанова суду першої ін станції, якщо інше не встанов лено КАС України, набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного КАС України, якщо таку з аяву не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанову може бути оскар жено в порядку передбаченому статтями 185, 186 КАС України.

Апеляційна скарга подаєт ься до Одеського адміністрат ивного апеляційного суду чер ез Миколаївський окружний ад міністративний суд. Копія ап еляційної скарги одночасно н адсилається особою, яка її по дає, до суду апеляційної інст анції.

Апеляційна скарга подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення. У разі прог олошення у судому засіданні вступної та резолютивної час тини постанови, а також прийн яття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом десяти днів з дня отримання копії по станови.

Суддя О. А. Зіньковськ ий

постанова складена у повн ому обсязі

22.10.2010 р.

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.10.2010
Оприлюднено04.11.2010
Номер документу11991383
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6264/10/1470

Ухвала від 29.11.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 20.09.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Постанова від 19.10.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні