Постанова
від 11.12.2007 по справі 01/5547а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОС ПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБ ЛАСТІ

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"11" грудня 2007 р. Справа № 01/5547а

Господарський суд Ч еркаської області в складі г оловуючого судді - Чевгуза О .В., при секретарі - Олійник І. С., за участю представників ст орін:

від позивача - Мороз Т.Б. - пр едставник за довіреністю,

від відповідача - предста вник не з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и справу за позовом управлін ня Пенсійного фонду України в Тальнівському районі

до приватного сільськогос подарського підприємства "Ук раїна" с. Лоташеве, Тальнівськ ого району, Черкаської облас ті

про стягнення 395 грн. 02 коп., -

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стяг нення з відповідача заборгов аності з відшкодування факти чних витрат на виплату та дос тавку пенсій, призначених на пільгових умовах на загальн у суму 395 грн. 02 коп.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала та просила зад овольнити.

Відповідач представника в судове засідання не направи в, хоча належним чином був пов ідомлений про час та місце ро згляду справи, про що свідчит ь відмітка на зворотній стор оні ухвали від 27.11.2007 року, відзи ву на позов не надав.

Справа розглянута на підст аві ч. 2 ст. 128 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Вислухавши в судовому засі данні доводи представника по зивача, з' ясувавши всі обст авини справи, суд вважає за не обхідне позов задовольнити п овністю.

Відповідач має заборгован ість по відшкодуванню фактич них витрат на виплату та дост авку пенсій, призначених від повідно до п. п. “б” - “з” ст. 13 З акону України “Про пенсійне забезпечення” колишньому пр ацівнику - ОСОБА_1 перед позивачем на суму 395 грн. 02 коп. з а вересень - жовтень 2007 року.

Відповідно до ч. 2 Прикінце вих положень Закону України “Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я” №1058-IV від 09.07.2003 року пенсійне за безпечення застрахованих ос іб, які працювали або працюют ь на роботах, на підземних роб отах, на роботах з особливо шк ідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та інших роботах з шкідливими і важкими умовами праці за спи ском №2 виробництв, робіт, проф есій, посад і показників, затв ерджених Кабінетом Міністрі в України, та за результатами атестації: робочих місць, на п осадах, що дають право на приз начення пенсії за віком на пі льгових умовах або за вислуг у років, які відповідно до зак онодавства, що діяло раніше, м али право на пенсію на пільго вих умовах або за вислугу рок ів, здійснюється згідно з окр емим законодавчим актом чере з професійні та корпоративні фонди.

Відповідно до п. п. 6.4, 6.5, 6.8, 6.9 Інст рукції про порядок обчисленн я і сплати страхувальниками та застрахованими особами вн есків на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання до Пенсійного фонду Укр аїни, №21-1 від 19.12.2003 року та зареєс тровану у Міністерстві юстиц ії України 16.01.2004 року за №64/8663, роз мір сум до відшкодування на п оточний рік визначається від ділами доходів органів пенсі йного фонду України щорічно повідомленнях про розрахуно к сум фактичних витрат на вип лату та доставку пільгових п енсій, призначених відповідн о до ч 2 Прикінцевих положень З акону України “Про загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування”, які надсила ються підприємствам до 20 січн я поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенс ій. Повідомлення складаються на підставі відомостей відд ілів з призначення пенсій ор ганів Пенсійного фонду Украї ни, які подаються до 01 січня по точного року та протягом 10 дні в з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії. Пі дприємства щомісяця до 25 числ а вносять до Пенсійного фонд у України зазначених в повід омленні місячну суму фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах. Не сплачені т а/або несвоєчасно сплачені с уми фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій стягуються з нарахуванн ям пені та штрафних санкцій в ідповідно до норм Закону Укр аїни “Про загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання”.

Факт виплати зазначеної в ище суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгов их пенсій колишнім працівник ам відповідача підтверджуєт ься наданими позивачем розра хунками.

Таким чином, суд вваж ає, що позивач має право на стя гнення з відповідача заборго ваності по відшкодуванню фак тичних витрат на виплату та д оставку пенсій в розмірі 395 гр н. 02 коп.

З відповідача на користь Д ержавного бюджету України пі длягають стягненню судові ви трати у розмірі 3 грн. 95 коп.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 94, 161, 163, 186 Кодексу ад міністративного судочинств а України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з приватно го сільськогосподарського п ідприємства "Україна" вул. Лен іна, 52, с. Лоташеве, Тальнівсько го району, Черкаської област і, р/р 29026827008201 в ЧФ КБ “Приватбанк” , МФО 354347, код ЄДРПОУ 03794101:

- 395 грн. 02 коп. за боргованості на користь упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Тальнівському районі, м . Тальне, Черкаської області, в ул. Леніна,15, р/р 256063121748 в Черкасько му обласному управлінні ВАТ “Державний Ощадний банк Укра їни”, м. Черкаси, МФО 354507, код 21366691;

- в доход Державного бю джету України через державну податкову інспекцію в Тальн івському районі судові витр ати в сумі 3 грн. 95 коп.

Постанова може бути о скаржена до Київського апеля ційного адміністративного с уду через господарський суд Черкаської області шляхом по дання заяви про апеляційне о скарження на протязі 10 днів з дня складення повного тексту постанови та наступного под ання апеляційної скарги прот ягом 20 днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження.

СУДДЯ О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення11.12.2007
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу1199239
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/5547а

Постанова від 11.12.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні