Постанова
від 28.09.2010 по справі 2а-10740/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 28 вересня 2010 року                     № 2а-10740/10/2670

       Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді  Келеберди В.І.   розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовом

 Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва

до

 Спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-чеське "Іба-Київ"

третя особа: Печерська района в м. Києві державна адміністрація

про

 припинення юридичної особи

                                                  Обставини справи:

Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва звернулась до суду з адміністративним позовом про припинення підприємницької діяльності Спільного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-чеське "Іба-Київ", зареєстрованого Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на Закони України «Про державну податкову службу в Україні», «Про систему оподаткування», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»та зазначає, що відповідачем не було подано до державних податкових органів відповідно до законодавства декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів у встановлені законом терміни, що є підставою для застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб’єкта господарювання.

22.09.2010 до суду надійшло клопотання позивача про розгляд справи без його участі.

Відповідач будь-яких пояснень чи заперечень щодо суті позовних вимог до суду не направив, явку свого повноважного представника не забезпечив,  хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Печерська районна в м. Києві державна адміністрація заявила клопотання про розгляд справи без участі її представника.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи наявність заяв позивача та третьої особи про розгляд справи без їхньої участі, неявку відповідача, а також відсутність потреби заслухати свідка чи експерта, суд вважає за доцільне розглянути справу в порядку письмового провадження.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з’ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд, -

                                        

                                                  В С Т А Н ОВ И В:

04.09.1998 Печерською районною державною адміністрацією міста Києва було зареєстровано суб’єкт підприємницької діяльності Спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-чеське "Іба-Київ", про що зроблено запис у журналі обліку реєстраційних справ.

Державною податковою інспекцією у Печерському районі м. Києва встановлено, що відповідач, який знаходиться на обліку в податковій інспекції, не подає документи податкової та фінансової звітності з 2002 року, що підтверджується складеною податковою інспекцією довідкою.

Судом встановлено, що відповідач більше 8 років не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, про що свідчить довідка Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва, чим порушує правила здійснення господарської діяльності.

Згідно з п. 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації,  бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідності до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” органам державної податкової служби надається право звертатися до судових органів з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності, так як підприємство не звітує та не сплачує обов’язкових платежів до державного бюджету, що в свою чергу призводить до ненадходження коштів до бюджету та сприяє виникненню заборгованості по виплаті заробітної плати, пенсії, стипендії.     

Статтею 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців” передбачено, що однією з підстав для постановлення рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Положеннями ст. 247 Господарського кодексу України передбачено, що у разі здійснення суб’єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб’єкта та його ліквідації.

Відповідно до ст. 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ліквідації за рішенням суду з підстав скасування державної реєстрації такого суб'єкта господарювання.

З урахуванням наведених норм чинного законодавства, та не подання до державної податкової служби податкових декларацій і документів фінансової звітності більше 8 років, суд вважає позовні вимоги обґрунтованим та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст. 161-163 КАС України, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позовні вимоги задовольнити.

2.Припинити юридичну особу -  Спільне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-чеське "Іба-Київ" (код ЄДРПОУ 30113356).

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України. Постанова набуває законної сили у порядок і строки, передбачені ст.254 КАС України.

Суддя                                                                                                В. І. Келеберда          

          

                                                  

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення28.09.2010
Оприлюднено05.11.2010
Номер документу11992452
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10740/10/2670

Ухвала від 20.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

Постанова від 28.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Келеберда В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні