Постанова
від 24.06.2024 по справі 285/3227/24
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Іменем України

Справа № 285/3227/24

провадження № 1-кс/0285/860/24

24 червня 2024 року м. Звягель

Слідчий суддяНовоград-Волинськогоміськрайонного судуЖитомирської області ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянувши клопотаннястаршого слідчогоСВ Звягельського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, погоджене прокурором Звягельської окружної прокуратури, про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного 02.12.2023 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023060530001333, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

21.06.2024 слідчий звернувся до суду з клопотанням, у якому просить надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться у володінні ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме: всіх рішень (протоколів) загальних зборів ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », рішення загальних зборів ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про обрання форми управління, протоколів засідань членів правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », касових книг, журналів реєстрації видаткових та прибуткових касових ордерів, авансових звітів про використання підзвітних сум, оборотно-сальдових відомостей за звітні періоди, штатних розписів, відомостей про нарахування заробітної плати, договорів цивільно-правового характеру, актів виконаних робіт (надання послуг), платіжних доручень, банківських виписок, наказів про прийняття на роботу, у тому числі і голови правління, книг нарахування заробітної плати згідно штатного розпису, документів на підтвердження сплати членських внесків за період з 2015 року по 2023 рік, статуту ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в усіх редакціях за вказаний період).

Клопотання обґрунтоване тим, що голова правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2021-2023 років шляхом зловживання своїм службовим становищем заволодів коштами ОСББ у великих розмірах. З метою з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів з можливістю вилучення їх оригіналів.

Тимчасовий доступ до речей і документів, який є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, передбачений п.5 ч.1 ст.131 КПК України, полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) (ст. 159 КПК України).

За п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, належить до охоронюваної законом таємниці.

Так, з наявного в матеріалах справи витягу з ЄРДР, в сукупності з іншими долученими документами, встановлено, що в провадженні поліції перебувають матеріали досудового розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України.

Суттєвих шкідливих наслідків застосування цього заходу забезпечення кримінального провадження для осіб, яких він стосується, не вбачається.

Спосіб, у який здійснюється забезпечення кримінального провадження, відповідає завданням кримінального провадження, враховує обставини вчиненого кримінального правопорушення, є розумним і співрозмірним.

Приймаючи до уваги викладене, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Строк дії ухвали слід визначити в межах строків, встановлених п.7 ч.1 ст.164 КПК України.

Керуючись статтями 159, 160, 162, 163, 164, 309 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться у володінні ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме: всіх рішень (протоколів) загальних зборів ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », рішення загальних зборів ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про обрання форми управління, протоколів засідань членів правління ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », касових книг, журналів реєстрації видаткових та прибуткових касових ордерів, авансових звітів про використання підзвітних сум, оборотно-сальдових відомостей за звітні періоди, штатних розписів, відомостей про нарахування заробітної плати, договорів цивільно- правового характеру, актів виконаних робіт (надання послуг), платіжних доручень, банківських виписок, наказів про прийняття на роботу у тому числі і голови правління, книг нарахування заробітної плати згідно штатного розпису, документів на підтвердження сплати членських внесків за період з 2015 року по 2023 рік, статуту ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (в усіх редакціях за вказаний період).

Тимчасовий доступ надається наступним особам: старшому слідчому СВ Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 або за його дорученням - оперуповноваженим Звягельського РВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17

Строк діїухвали два місяціз дняїї винесеннядо 24серпня 2024року включно.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню, у разі її невиконання слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНовоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення24.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119927009
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —285/3227/24

Постанова від 02.09.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Помогаєв А. В.

Постанова від 02.09.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Помогаєв А. В.

Постанова від 02.09.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Помогаєв А. В.

Постанова від 24.06.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Помогаєв А. В.

Постанова від 19.06.2024

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні