Ухвала
від 24.06.2024 по справі 674/370/23
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/370/23

Провадження № 6/674/20/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

24 червня 2024 року м. Дунаївці

Суддя Дунаєвецького районного суду Хмельницької області Шафікова Ю.Е.,ознайомившись з матеріали заяви Комунального підприємства "Міськводоканал" Дунаєвецької міської ради, стягувач Комунальне підприємство теплових мереж Дунаєвецької міської ради, боржник ОСОБА_1 , заінтересована особа: Дунаєвецький відділ державної виконавчої служби у Кам`янець- Подільському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ :

Комунальне підприємство "Міськводоканал" Дунаєвецької міської ради звернулось доДунаєвецького районногосуду Хмельницькоїобласті ззаявоюпро заміну сторони виконавчого провадження по примусовому виконанню судового наказу в цивільній справі № 674/370/23 за заявою Комунального підприємства теплових мереж Дунаєвецької міської ради про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за спожиті послуги з теплопостачання.

Цивільно-процесуальним законодавством не визначено вимог до форми та змісту заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні правовідносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Вивчивши матеріали заяви суддею встановлено, що її подано без дотримання вимог встановлених ст.ст.175, 177 ЦПК України, що є підставою для залишення такої заяви без руху.

Пунктом 2 частини 3 статті 175 ЦПК України визначено, що позовна заява має містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до ч.1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Нормами ст.185 ЦПК України визначено, якщо заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, суд протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Без усунення недоліків заява не може бути прийнята до провадження суду. Отже, заява підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку на усунення викладених в ухвалі недоліків, шляхом зазначення відомостей про учасників справи та надання копій всіх документів відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись ст.ст. 10, 175, 177, 185 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального підприємства "Міськводоканал" Дунаєвецької міської ради, стягувач Комунальне підприємство теплових мереж Дунаєвецької міської ради, боржник ОСОБА_2 , заінтересована особа: Дунаєвецький відділ державної виконавчої служби у Кам`янець- Подільському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) про заміну сторони виконавчого провадження- залишити без руху.

Повідомити заявника про необхідність виправити зазначені недоліки заяви в строк десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

У разі усунення недоліків заяви в зазначений строк заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявникові.

Копію ухвали направити заявнику для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Е.Шафікова

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119945369
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —674/370/23

Ухвала від 20.08.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Судовий наказ від 24.03.2023

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні