Ухвала
від 25.06.2024 по справі 759/5809/24
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кп/759/1057/24 ун. № 759/5809/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2024 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

розглянувши в приміщенні суду під час підготовчого судового засідання за обвинувальним актом стосовно ОСОБА_3 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в Білорусі, українка, гр-ка України, зареєстрована: АДРЕСА_1 , проживає: АДРЕСА_2 , яка обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України, клопотання прокурора про дозвіл на затримання ОСОБА_3 з метою її приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, -

сторони провадження: прокурор - ОСОБА_5 , обвинувачена - ОСОБА_3 , -

В С Т А Н О В И В:

У підготовчі судові засідання 08, 17 квітня, 23 травня, 06 та 20 червня 2024 року обвинувачена ОСОБА_3 не прибула, хоча про час і місце судового засідання була повідомлена, належних документів, які могли підтвердити поважність причин неприбуття обвинуваченої до суду не подано. За матеріалами приводу обвинуваченої її місце перебування встановити не вдалося, привілд залишився не реалізованим, кореспонденцію суду вона не отримує.

Прокурор подав до суду клопотання про застування до обвинуваченої ОСОБА_3 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, одночасно з яким подав клопотання про дозвіл на затримання ОСОБА_3 з метою її приводу до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Керуючись вимогами ч. 2 ст. 187 КПК України суд, зупинивши інші процесуальні дії, перейшов до негайного розгляду в судовому засіданні за участю потерпілих та прокурора клопотання останнього про дозвіл на затримання ОСОБА_3 з метою приводу до суду.

Заслухавши думку прокурора, інших учасників провадження, які підтримали прокурора, дослідивши матеріали провадження та заявлене прокурором клопотання, вважаю, що останнє підлягає задоволенню з таких підстав.

Органом досудового розслідування, як вбачається з обвинувального акту, ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні нетяжкого злочину, вчиненого під час іспитового строку за іншим вироком.

Органом досудового розслідування вказана підозра обґрунтована даними, які містять джерела доказів, отримані внаслідок проведення процесуальних дій, перелік яких наведено у додатках до обвинувального акту.

У клопотанні прокурора зазначається, що ОСОБА_3 , яка раніше притягалася до кримінальної відповідальності, перебуваючи на волі, ухиляється від суду, відтак існує велика ймовірність і не виконання нею процесуальних рішень у подальшому. Оцінюючи доводи клопотання в цій частині, суд визнає їх обґрунтованими, відтак прокурором доведено існування ризику переховування.

Суд також бере до уваги характер протиправних дій, в яких обвинувачується ОСОБА_3 , те, що вона не виконує раніше покладені на неї процесуальні обов`язки прибувати за викликом суду.

За сукупності таких обставин, суд, приймаючи до уваги дані про особу ОСОБА_3 , її сімейний стан, вважає, що існують правові підстави, передбачені ч. 4 ст. 190 КПК України для задоволення клопотання прокурора про дозвіл на затримання з метою приводу обвинуваченої до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 187-190 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Святошинської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_5 (03148, м. Київ, вул. Гната Юри, 9) про дозвіл на затримання ОСОБА_3 з метою її приводу до Святошинського районного суду міста Києва для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - задовольнити.

Надати дозвіл на затримання ОСОБА_3 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в Білорусі, українка, гр-ка України, зареєстрована: АДРЕСА_1 , проживає: АДРЕСА_2 , яка обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України, з метою її приводу до Святошинського районного суду міста Києва для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Оголосити ОСОБА_3 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 в Білорусі - У РОЗШУК.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно, а втрачає свою законну силу 25 грудня 2024 року.

Організацію виконання цієї ухвали та контроль за її виконанням покласти на Слідчий відділ Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві та прокурора Святошинської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_5

Зупинити провадження у справі на час організації виконання вказаної ухвали суду.

СУДДЯ ОСОБА_6

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119951428
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту

Судовий реєстр по справі —759/5809/24

Ухвала від 25.06.2024

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Дячук С. І.

Ухвала від 25.06.2024

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Дячук С. І.

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Дячук С. І.

Ухвала від 26.03.2024

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Дячук С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні