Ухвала
від 25.06.2024 по справі 717/2411/23
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 717/2411/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2024 року селище Кельменці

Слідчий суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2

з участю прокурора: ОСОБА_3

розглянув клопотання начальника сектора дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023263100000161 від 17 листопада 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 190 КК України.

Сторони кримінального провадження:

сторона обвинувачення: начальник секторудізнання Дністровського районного відділуполіції Головногоуправління національноїполіції в Чернівецькій області ОСОБА_4 , прокурор ОСОБА_3

особа, у володінні якої знаходяться речі і документи товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

ВСТАНОВИВ:

Начальник сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів в межах досудового розслідування кримінального провадження №12023263100000161 від 17 листопада 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 190 КК України. Клопотання погоджене із прокурором Дністровської окружної прокуратури ОСОБА_3 .

В клопотанні начальник сектору дізнання зазначає, що невідома особа, яка користувалася мобільними телефонами із номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , під приводом продажу дровзаволоділа грошовими коштами в загальній сумі 12 260 гривень, які 09 листопада 2023 року ОСОБА_5 , перерахувала на банківську картку № НОМЕР_3 .

Під час допиту потерпіла вказала, що спілкувалася із продавцем по мобільному телефоні за номером № НОМЕР_1 .

На підставі викладеного, начальник сектору дізнання просить зобов`язати ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати тимчасовий доступ групі дізнавачів: начальнику сектора дізнання ОСОБА_6 та дізнавачу ОСОБА_7 до документів:

- вхідних та вихідних дзвінків, тривалістю розмов, номерів терміналів мобільного зв`язку (ІМЕІ), а також СМС повідомлень абонента: НОМЕР_1 , з прив`язкою до базових станцій мобільного зв`язку та точним місцезнаходженням на місцевості абонента у момент дзвінка чи повідомлення за період часу з 00:00 год. 01.11.2023по дату постановлення ухвали суду.

- інформацію надати в повному обсязі у цифровому вигляді на оптичному носії диску в форматі .xlsx (MicrosoftExcel), рознесену по колонках із зазначенням типу з`єднання, дати, часу тривалості з`єднання, номеру А, ІМЕІ номеру А, ІМЕІ номеру Б (у разі переадресації номеру, на який переадресовано з`єднання), сеансу зв`язку, координат LAC-CID, азимуту та назви соти, за наявності контрактної угоди з абонентом А , надати відомості про його особу, в тому числі копію паспорта.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до суду не з`явився.

Розглянувши клопотання, вважаю, що начальник дізнання у клопотанні довела наявність достатніх підстав вважати, що інформація про з`єднання абонентського номеру НОМЕР_1 може перебувати у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Дані документи мають самі по собі та в сукупності з іншими документами кримінального провадження суттєве значення для встановлення об`єктивних обставин у кримінальному провадженні. Довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо іншими способами.

Відповідно до ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч.1ст.159КПК України тимчасовийдоступ доречей ідокументів полягаєу наданністороні кримінальногопровадження особою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії та,у разіприйняття відповідногорішення слідчим суддею, судом, вилучити їх(здійснитиїх виїмку).

Враховуючи наведене вважаю, що клопотання начальника сектору дізнання слід задовольнити частково. Слідчий суддя вважає, що вимога надати документи у певному форматі є безпідставною.

Керуючись ст.ст.159, 162 166, 369-372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання начальник сектору дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 задовольнити частково.

Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати тимчасовий доступ начальнику сектора дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_4 та дізнавачу сектора дізнання Дністровського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернівецькій області ОСОБА_7 , до документів, які містять інформацію щодо:

- вхідних та вихідних дзвінків, тривалості розмов, номерів терміналів мобільного зв`язку (ІМЕІ), а також СМС повідомлень абонента: НОМЕР_1 , типу з`єднання, дати, часу тривалості з`єднання, ІМЕІ терміналів мобільного зв`язку з якими відбулося з`єднання, у разі переадресації терміналу мобільного зв`язку, на який переадресовано з`єднання, координат LAC-CID, азимуту та назви соти, з прив`язкою до базових станцій мобільного зв`язку та точним місцезнаходженням на місцевості абонента у момент дзвінка чи повідомлення, контрактної угоди з абонентом А , відомості про його особу, в тому числі копію паспорта, за період часу з 00 годин 01 листопада 2023року по 25 червня 2024 року включно.

Дана ухвала діє до 22 липня 2024 року включно.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання даної ухвали, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудКельменецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення25.06.2024
Оприлюднено26.06.2024
Номер документу119953720
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —717/2411/23

Ухвала від 25.06.2024

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні