Постанова
від 04.09.2006 по справі 16/3456а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/3456а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                 

                                                  

                                                        ПОСТАНОВА            

                                             ІМЕНЕМ    УКРАЇНИ

                                                           Справа №  16/3456а

"04" вересня 2006 р.,   12 год.  45 хв.                                                        м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі: Захарова А.Г.   за участю представників сторін:

прокурор: Сивак М.М.

позивача: Лизуненко С.О.  за довіреністю;

відповідача:  не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом прокурора Придніпровського району м. Черкаси в інтересах Управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Черкаси до Товариства з обмеженою відповідальністю "Супой"  про стягнення  198 132,38 грн.,

                              ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення  з відповідача заборгованості по внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в загальній сумі 198 132,38 грн. на підставі Закону України № 1058 від 09.07.2003 року “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058 за період січня-травня 2006 року. В судовому засіданні представник позивача  та прокурор позов підтримали повністю.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про час і місце розгляду справи, свого представника в засідання не направив, поважних причин його неявки суду не повідомив, У відзиві на позов відповідач проти наявності суми боргу не заперечив, заявив клопотання про розстрочення виконання рішення суду на три місяці в зв'язку із скрутним фінансовим станом підприємства.

Оскільки клопотання про відкладення розгляду справи від відповідача не надходило, суд вважає за можливе розгляд справи провести за відсутності представника відповідача за наявними документами у справі на підставі ст.. 128 КАС України.

             Заслухавши доводи та пояснення представників позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

          Відповідач по справі, як суб'єкт підприємницької діяльності, є платником страхових внесків у відповідності до Закону України Закону України № 1058 від 09.07.2003 року “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058 –далі Закон.   Згідно положень даного Закону, страхові внески відповідачем сплачуються з суми фактичних виплат на оплату праці та інших виплат, в порядку, передбаченому даним Законом.

           Розрахунками зобов'язання зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування за січень-травень 2006 року відповідач заявив до сплати в загальній сумі 198 132,38 грн. заборгованості по внесках до Пенсійного Фонду.

           Розрахунки, подані відповідачем, є узгодженим зобов'язанням, яке підлягає до виконання.

          У відповідності до  Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою Пенсійного Фонду України № 16-6 від 19.10.2001 року ( зі змінами та доповненнями),  визначення сум страхових внесків платниками здійснюється на підставі  даних у річних розрахунках; даних у розрахунку авансових сум страхових внесків. Цією ж інструкцією передбачено строки подання розрахунків зобов‘язань для платників збору -  не пізніше 20 числа наступного за звітним місяця.

           Згідно п. 3 ст. 106 вказаного Закону територіальні  органи  Пенсійного  фонду  за  формою  і  у строки,  визначені   правлінням   Пенсійного   фонду,   надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.   

               Заперечень проти неотримання вимог, відповідач суду не надав, борг перед позивачем  у сумі 198 132,38 грн. визнав у повному об'ємі, про що надав відзив на позов.

                Доказів про проведення розрахунків за позовними вимогами відповідач суду не надав, за  таких обставин позов підлягає до повного задоволення і до стягнення з відповідача належить         198 132,38 грн.  

               Проти задоволення клопотання позивача про розстрочення виконання рішення суду на три місяці рівними частинами по 66 044,12 грн. представники прокуратури та позивач заперечили з мотивів, що за час розгляду справи позивач не провів розрахунок ні в якій сумі.

            Суд погоджується з даними доводами і відхиляє клопотання позивача про розстрочення виконання рішення суду. Крім того, ніяких первинних документів про скрутність свого фінансового становища відповідач   суду не надав.    

     

           На підставі статті 89,94 КАС України, з відповідача на користь державного бюджету України підлягають стягненню державне мито в розмірі  1 981,33 грн.

            Керуючись статтями 89,94, 162, 163 КАС України, суд, -

                                                          ВИРІШИВ:

1.  Позов задовольнити повністю.

          2. Стягнути з  Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Супой", ідентифікаційний  код 24351796,  м. Черкаси, вул. Хоменка. 19:

           на користь Управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі м. Черкаси, ідентифікаційний код 21366034, м. Черкаси, вул. Г. Сталінграду, 10, рахунок  № 256083011731 в  ОПЕРВ Черкаського обласного  управління  ВАТ “Державний  Ощадний  банк  України”, МФО 354507 -- заборгованість по внесках у сумі  198 132,38 грн.  

-          в доход Державного бюджету  України через місцеві органи ДПІ –1 981,33  грн. державного мита;

           Постанова набуває чинності після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження. Постанова може бути оскаржена до Київського міжобласного апеляційного господарського суду в порядку, передбаченому ст. 186 КАС України.

          СУДДЯ                                                                                                      Н.М. Спаських

                                                   

                                     

Дата ухвалення рішення04.09.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу120010
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/3456а

Постанова від 04.09.2006

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні