Ухвала
від 28.06.2024 по справі 278/3491/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №278/3491/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28 червня 2024 року м. Житомир

Суддя Житомирського районного суду Житомирської області Дубовік О. М., розглянувши матеріали розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Сірач Володимир Сергійович, до Тетерівської об`єднаної територіальної громади в особі Тетерівської сільської ради Житомирського району Житомирської області, Березівської територіальної громади в особі Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

До суду, через систему «Електронний суд» надійшла вище вказана позовна заява, ознайомившись зі змістом якої, а також документами, доданими до неї, вважаю, що зазначена заява підлягає залишенню без руху з огляду на таке.

Згідно із ч. 1 ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно ст. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Позовна заява за змістом і формою повинна відповідати ст. ст.175,177 ЦПК України.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суддя дійшов висновку про наявність підстав для залишення її без руху, враховуючи наступне.

Готуючи документи різних видів, слід дотримуватися єдиних вимог до їхнього оформлення, структури та змісту, які встановлюються нормативними актами (державними стандартами), в даному випадку Вимогами до оформлення документів ДСТУ 4163-2020. Вимоги до оформлення документів встановлюють вимоги до документів, які скеровуються до державних органів, в тому числі і до суду.

Безумовною вимогою до усіх документів є їх чіткість та читабельність.

При цьому, як вбачається із доданих до позовної заяви документів, які зформовано в системі ""Електроннй суд", позивач надав частину додатків (безпосередньо державні акти на право власності на земельні ділянки) до позовної заяви, у не читаємому стані, що позбавляє можливості візуально сприймати інформацію та утруднює вивчення вказаних документів.

Разом з тим, два документи - державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЖТ 08-08/001093 та державний акт на право власності на земельні ділянки з кадастровими номерами 1822081500:05:000:0320 та 1822081500:05:000:0321 взагалі неможливо ідентифікувати ок окремі документи.

Таким чином, заявнику слід надати копії всих доданих до позовної заяви в якості додатків державних актів на право власності на земельну ділянку у належним чином завіреній паперовій формі (читаємій).

З огляду на наведене, керуючись ч. 1ст. 185 ЦПК України, заява не є поданою у спосіб, визначенийЦПК України, а тому не є належно оформленим в розумінні положень вказаного процесуального Закону, у зв`язку з чим не може бути прийнята до розгляду та підлягає залишенню без руху до усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду.

Керуючисьст. 185 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ,від іменіякого дієадвокат СірачВолодимир Сергійович,до Тетерівськоїоб`єднаної територіальноїгромади вособі Тетерівськоїсільської радиЖитомирського районуЖитомирської області,Березівської територіальноїгромади вособі Березівськоїсільської радиЖитомирського районуЖитомирської областіпро визнанняправа власностіна спадковемайно - залишити без руху.

Надати заявникам строк тривалістю 10 (десять) днів з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків заяви, зазначених у мотивувальній частині ухвали.

Роз`яснити, що заява повертається заявникам, якщо останні не усунуть недоліки заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Дубовік

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.06.2024
Оприлюднено01.07.2024
Номер документу120046497
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —278/3491/24

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

Ухвала від 28.06.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Дубовік О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні