Ухвала
від 01.07.2024 по справі 336/6028/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН: 336/6028/24

Провадження №: 2-н/336/447/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.07.2023 року м. Запоріжжя

Суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Дмитрюк О.В., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Богдана Завади-22» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості по внескам на управління багатоквартирним будинком з ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

17.06.2024 р. до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя надійшла заява ОСББ «Богдана Завади-22» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості по внескам на управління багатоквартирним будинком, яка утворилась за період з 01.02.2022 р. по 31.05.2024 р., у сумі 11971,68 грн..

Вивчивши подану заяву та документи, що додані до неї, суддя вважає, що у видачі судового наказу слід відмовити у зв`язку з наступним:

За заявою ОСББ «Богдана Завади-22» просить стягнути з ОСОБА_1 заборгованість по внескам на управління багатоквартирним будинком за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформації отриманої з Департаменту адміністративних послуг Запорізької міської ради, було встановлено, що інформація щодо реєстрації місця проживання ОСОБА_1 (без дати народження) за адресою: АДРЕСА_2 відсутня. Разом з тим, місце проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_3 .

Пунктом 4 частини 2 статті 163 ЦПК України передбачено, що у заяві про видачу судового наказу повинно бути зазначено вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються.

За текстом заяви, ОСОБА_1 (дата народження не зазначена), проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та має заборгованість по внескам на витрати з управління багатоквартирним будинком за період з 01.02.2022 р. по 31.05.2024 р., у сумі 11971,68 грн. При цьому, у заяві відсутні посилання на обставини, на яких ґрунтуються вимоги щодо стягнення заборгованості. Так, заявником до матеріалів справи додано інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, згідно якої відомості про право власності, інші речові права, іпотеки та обтяження за адресою АДРЕСА_2 , відсутні.

Відповідно до п. 8 ч.1 ст. 165 ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо із поданої заяви не вбачається виникнення або порушення права грошової вимоги, за якою заявником подано заяву про видачу судового наказу.

Зазначені обставини є підставою для відмови у видачі судового наказу, що, у відповідності до ч. 1 ст. 166 ЦПК України, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків.

На підставі ст.ст. 163, 165 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Богдана Завади-22» у видачі судового наказу про стягнення заборгованості по внескам з управління багатоквартирним будинком з ОСОБА_1 .

Направити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Вороніна 29» копію ухвали та повернути копію заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами.

Роз`яснити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Богдана Завади-22» право звернутися до суду з такою самою заявою в порядку, встановленому розділом ІІ ЦПК України, після усунення її недоліків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття ухвали суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О.В. Дмитрюк

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення01.07.2024
Оприлюднено02.07.2024
Номер документу120070227
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —336/6028/24

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні