Ухвала
від 28.06.2024 по справі 173/2059/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2059/24

Провадження №1-кс/173/411/2024

У Х В А Л А

іменем України

28 червня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Слідча суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Верхньодніпровську клопотання слідчого СВ ВП № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Жовтоводськоїокружної прокуратурипро наданнядозволу натимчасовий доступдо речейта документів,які містятьохоронювану закономтаємницю, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024041430000336 від 23.06.2024 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.122, ч.1 ст.162 КК України,-

В С Т А Н О В И Л А:

27 червня 2024 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ ВП № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Жовтоводськоїокружної прокуратурипро наданнядозволу натимчасовий доступдо речейта документів,які містятьохоронювану закономтаємницю, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024041430000336 від 23.06.2024 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.122, ч.1 ст.162 КК України.

В обґрунтування поданого клопотання слідчий посилається на наступне: 22.06.2024 близько 22 год. 15 хв. невстановлені особи, перебуваючи на території домоволодіння АДРЕСА_1 спричинила тілесні ушкодження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за попереднім повідомленням медичного закладу, у вигляді: ЗЧМТ, рваної рани правого вуха, гематоми лівого ока, закритого перелому5-6 ребер.

Окрім цього 22.06.2024 року, близько о 22 год. 15 хв., невстановлені особи проникли до житлового будинку ОСОБА_4 , котрий розташований за адресою: АДРЕСА_1 , де у подальшому ОСОБА_4 було спричинено тілесні ушкодження.

25.06.2024 року допитано у якості потерпілого ОСОБА_4 , який показав, що він займається веденням підсобного господарства, а саме займається вирощуванням великої рогатої худоби. Конфліктів не має, грошових коштів нікому не винен. По господарству йому допомогають, донька та мешканці с. Павлогригорівка. Від першого шлюбу у нього є троє вже дорослих дітей із якими він довгий час не спілкується. З першою своєю дружиною він не спілкується, з другою дружиною він розірвав шлюб у грудні 2023 року.

Щодо подій 22.06.2024 року потерпілий показав, що невідомі особи побили його та не вимагали від нього грошових коштів. Вони навіть не розмовляли між собою. Механізм заподіяння йому тілесних ушкоджень, він не запам`ятав. Після заподіяння йому фізичного болю, потерпілий ОСОБА_4 втратив свідомість, та прийшов у свідомість на підлозі у своєму будинку, із зав`язаними за спиною на пластикові стяжки руками, та зав`язаними на стяжки ногами. При детальному огляді свого помешкання, ОСОБА_4 знайшов ювелірні прикраси. Невідомі особи, не заподіяли ОСОБА_4 матеріального збитку. При цьому невідомі заподіяли ОСОБА_4 тілесні ушкодження.

Згідно медичної довідки № 232від 24.06.2024 р. ОСОБА_4 перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні політравми КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_2 , з 23.06.2024 року по теперішній час, із діагнозом: ЗЧМТ, струс головного мозку, гематоми обличчя. Етиловий алкоголь у крові та сечі не виявлений.

З метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження виникла необхідність у призначенні судово-медичної експертизи, для встановлення наявності у потерпілого ОСОБА_4 . ІНФОРМАЦІЯ_3 тілесних ушкоджень, їх ступеню тяжкості, давності, локалізації, механізму. Потерпілий ОСОБА_4 проходить стаціонарне лікування у відділенні політравми КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , у зв`язку із чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до рентген знімків та медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судове засідання слідчий СВ ВП № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 не з`явився, подавши заяву про розгляд справи у його відсутність.

Представник Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за викликом слідчого судді в судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у віданні, якої знаходяться речі та документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідча суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

23.06.2024 року внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024041430000336 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.122, ч.1 ст.162 КК України.

Статтями 160, 161 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи до суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Згідно ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідча суддя вважає, що слідчим доведено, факт вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.122, ч.1 ст.162 КК України, що підтверджується наданими до клопотання документами.

Медична документація на ім`я ОСОБА_4 доступ до якої просить надати слідчий, на думку слідчої судді, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, також необхідна для проведення судової-медичної експертизи для визначення тяжкості тілесних ушкоджень, що на думку слідчої судді має істотне значення для даного кримінального провадження та матиме наслідком встановлення наявності або відсутності складу кримінального правопорушення.

Враховуючи вищевикладене слідча суддя дійшла висновку, що клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до документів, а саме до медичної документації на ім`я ОСОБА_4 є обґрунтованим та підлягає задоволенню, так як судово-медична експертиза не може бути проведеною без медичної документації на особу, яка перебувала на лікуванні.

Приймаючи до уваги те, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, не відносяться до посвідчення права здійснення підприємницької діяльності, та підприємець чи юридична особа не позбавляються права здійснювати свою діяльність в результаті вилучення зазначених в клопотанні документів, ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Керуючись ст. ст. 159-164, 166, 509 КПК України

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого СВ ВП № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Відділення поліції №3 Кам`янського РУП майору поліції ОСОБА_3 або за його дорученням іншій уповноваженій особі, дозвіл на проведення тимчасового доступу до рентген знімків та медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , які знаходяться у відділенні політравми Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю їх вилучення в оригіналах.

Строк дії ухвали два місяці.

Два примірники ухвали мають силу оригіналу, один з яких знаходиться в матеріалах справи № 173/2059/24 (провадження 1-кс/173/411/2024), другий видається слідчому СВ ВП № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 для пред`явлення керівнику Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвалу можуть бути надані під час підготовчого розгляду справи у суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.06.2024
Оприлюднено02.07.2024
Номер документу120073730
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —173/2059/24

Ухвала від 28.06.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.06.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.06.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.06.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні