Ухвала
від 01.07.2024 по справі 200/3483/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

01 липня 2024 року Справа №200/3483/24

Донецький окружний адміністративний суду у складі головуючого судді - Зеленова А.С., розглянувши матеріали позовної заяви Донецького обласного відділення Фонду Соціального захисту осіб з інвалідністю (код ЄДРПОУ:13492430, місце реєстрації:87555, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Серова, 1а) до Колективного підприємства «Редакція багатотиражної газети «Моноліт» (код ЄДРПОУ: 30347187, місцезнаходження: площа Шибанкова, будинок 1 А, місто Покровськ, Донецька область, 85300) про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, -

В С Т А Н О В И В:

30 травня 2024 року через підсистему «Електронний Суд» до Донецького окружного адміністративного суду надійшов позов Донецького обласного відділення Фонду Соціального захисту осіб з інвалідністю до Колективного підприємства «Редакція багатотиражної газети «Моноліт», в якому позивач просить суд:

стягнути на користь Державного бюджету України адміністративно-господарські санкції за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2023 році, у розмірі 118717,48 грн та пеню у розмірі 712,35 грн.

У зв`язку з тим, що позовна заява була подана без дотримання вимог ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 05 червня 2024 року позовна заява була залишена без руху.

Зазначеною ухвалою позивачу був встановлений десятиденний строк починаючи з наступного дня після отримання цієї ухвали, впродовж якого позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви шляхом надання до суду позовної заяви із зазначенням відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, доказів сплати судового збору у розмірі 2422,40 грн, надсилання до електронного кабінету учасника справи - Колективного підприємства «Редакція багатотиражної газети «Моноліт», поданих до суду документів, а у разі відсутності у учасника справи - Колективного підприємства «Редакція багатотиражної газети «Моноліт» електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність у даного учасника справи електронного кабінету доказів надіслання Колективному підприємству «Редакція багатотиражної газети «Моноліт» поданих до суду документів в паперовій формі листом з описом вкладення.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху доставлена до електронного кабінету Донецького обласного відділення Фонду Соціального захисту осіб з інвалідністю 06 червня 2024 року, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа.

Станом на 01 липня 2024 року позивачем та його представником не усунені недоліки, визначені ухвалою про залишення позовної заяви без руху.

Від позивача (представника позивача) заява про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви не надходила.

З огляду на викладене, суд вважає, що позивачем (представником позивача) не виконані вимоги ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Таким чином, оскільки станом на 01 липня 2024 року позивачем та його представником не усунуто недоліки позовної заяви, яку залишено без руху ухвалою суду від 05 червня 2024 року, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Керуючись статтями 169, 243, 248, 256, 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В АЛ И В:

Позовну заяву Донецького обласного відділення Фонду Соціального захисту осіб з інвалідністю (код ЄДРПОУ:13492430, місце реєстрації:87555, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Серова, 1а) до Колективного підприємства «Редакція багатотиражної газети «Моноліт» (код ЄДРПОУ: 30347187, місцезнаходження: площа Шибанкова, будинок 1 А, місто Покровськ, Донецька область, 85300) про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, повернути позивачеві.

Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено та підписано 01 липня 2024 року.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.07.2024
Оприлюднено03.07.2024
Номер документу120089884
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —200/3483/24

Ухвала від 01.07.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 05.06.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні