Рішення
від 24.06.2024 по справі 128/1483/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1483/24

РІШЕННЯ

Іменем України

24 червня 2024 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Фанда О.А.,

при секретарі судового засідання Олексієнко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в залі суду в місті Вінниці цивільну справу за позовом Органу опіки і піклування Лука-Мелешківської сільської ради в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , за учасю третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Служби у справах дітей Лука-Мелешківської сільської ради, про позбавлення батьківських прав, -

в с т а н о в и в:

12 квітня 2024 року Орган опіки і піклування Лука-Мелешківської сільської ради в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , звернувся до суду з позовом про позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 стосовно дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на те, що до органу опіки і піклування Лука-Мелешківської сільської ради від Служби у справах дітей Лука-Мелешківської сільської ради надійшли матеріали щодо невиконання батьківських обов`язків ОСОБА_3 відносно малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з яких вбачаються підстави для подачі до суду позовної заяви про позбавлення її батьківських прав.

ОСОБА_3 тимчасово проживала за адресою: АДРЕСА_1 , та є матір`ю двох малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Відомості про батька в свідоцтвах про народження дітей внесені відповідно до ст. 135 Сімейного кодексу України.

Діти не мають зареєстрованого місця проживання та не відвідують дошкільний навчальний заклад. ОСОБА_3 не отримує жодного виду виплат/допомог на дітей. Виплати були припинені у зв`язку із закінченням терміну виплат і не поновлювались Відповідачем. Свідоцтва про народження дітей, які зі слів відповідачки знищили діти, були відновлені фахівцем Служби у справах дітей Лука-Мелешківської сільської ради.

З 22 серпня 2022 року по 08 вересня 2023 року ОСОБА_3 проживала в «Будинку матері та дитини» громадської організації «Територія Добра Поділля», який знаходиться в АДРЕСА_2 . Відповідно і до характеристики наданої головою правління громадської організації, ОСОБА_4 проявила себе, як мати, яка постійно покидала своїх дітей на сторонніх осіб, не дбала про них, нехтувала їх гігієною, часто била дітей. Центр покинула не закінчивши курс адаптації і при тому що періодично поверталась до минулого способу життя, шукаючи комфортних умов для власного життя нехтуючи дітьми.

За інформацією відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції лист №144476/202-2023 від 21 листопада 2023 року) за ухилення від виконання передбачених аконодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання, злісного невиконання встановлених законом обов`язків по догляду за малолітніми дітьми - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з боку їхньої матері - ОСОБА_3 , безробітної, виявлено 6 разів, у зв`язку з чим працівниками поліції було складено протоколи про адміністративні правопорушення відносно останньої 21 липня 2023 року за ч.1, ч.2 ст 184 КУпАП, 15 листопада 2023 року за ч.2 ст.184 КУпАП. Окрім того, до відділу поліції надійшли звернення, а саме 12 листопада 2023 року ЄО №8439, 13 листопада 2023 року ЄО №8456, 17 листопада 2023 року ЄО №8579, 18 листопада 2023 року ЄО №895, в яких було повідомлено про те, що ОСОБА_5 неналежно виконує свої батьківські обов`язки по догляду та вихованню за своїми малолітніми синами - Я.Роговським та ОСОБА_6 , оскільки систематично зловживає алкогольними напоями та неодноразово була помічена в стані алкогольного сп`яніння в присутності своїх малолітніх синів, веде аморальний спосіб життя.

При перевірці умов проживання ОСОБА_7 за вказаною нею адресою, а саме: АДРЕСА_1 , було виявлено те, що умови проживання для малолітніх дітей незадовільні та анти санітарні, продукти харчування, іграшки відповідно до віку дітей, приладдя для навчання та виховання, спальні ліжка, одяг по сезону - відсутні, що створює реальну загрозу для життя та здоров`я дітей.

18 листопада 2023 року дітей було виявлено за адресою АДРЕСА_3 , і ОСОБА_8 , яка є сторонньою особою та характеризується в селі як така, що зловживає спиртними напоями. Громадянка ОСОБА_9 сама зателефонувала до поліції та повідомила, що в неї знаходяться діти, яких залишила ОСОБА_3 , мати не з`являється, а їй немає чим їх годувати.

18 листопада 2023 року малолітні діти ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , були поміщені в ВМКЛ «Центр матері та дитини», де перебували по 22 січня 2024 року. За період перебування дітей в ВМКЛ «Центр матері та дитини» ОСОБА_3 жодного разу не навідувала їх, хоча про місце їх шаходження їй було повідомлено неодноразово.

20 листопада 2023 року проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини Лука-Мелешківської сільської ради та розглянуто питання зазначеної сім`ї. За результатами засідання, прийнято рішення: здійснити заходи для взяття на соціальний супровід сім`ї ОСОБА_3 та звернутись до правоохоронних органів з метою її розшуку.

Після 20 листопада 2023 року мешканцями села Хижинці неодноразово повідомлялось працівникам поліції, що ОСОБА_5 з`являлась в селі зокрема в помешканні С.Магаляс в нетверезому стані та в оточені чоловіків, що характеризувались, як такі що зловживають спиртними напоями. Місцем знаходження дітей не цікавилась.

29 грудня 2023 року малолітні діти ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , взяті на облік дітей, як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах, у зв`язку з ухиленням матері від виконання своїх обов`язків.

На засіданні Комісії з питань захисту прав дитини Лука-Мелешківської сільської ради Вінницького району Вінницької області 03 січня 2024 року, було прийнято рішення про тимчасове влаштування дітей до комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

22 січня 2024 року малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було поміщено до комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», де вони перебувають по сьогоднішній день.

24 січня 2024 року Л.Роговська подала заяву до органу опіки та піклування про те, що не заперечує проти позбавлення її батьківських прав щодо її малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Питання невиконання ОСОБА_3 батьківських обов`язків розглянуто Комісією з питань захисту прав дитини при Лука- Мелешківській сільській раді 05 квітня 2024 року та прийнято рішення (висновок) про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 відносно її малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , протокол Комісії № 6 від 05 квітня 2024 року, рішення Виконавчого комітету Лука- Мелешківської сільської ради (органу опіки та піклування) № 40 від 08 квітня 2024 року).

Враховуючи вищевикладені обставини і те, що відповідач ніяким чином не піклується про дітей, не проявляє заінтересованості в їх подальшій долі, не цікавиться станом здоров`я, не піклується про фізичний і духовний розвиток дітей, їх навчанням, підготовкою до самостійного життя, зокрема - не забезпечує необхідного харчування, медичного догляду, лікування, навчання, розвитку дітей. Усі ці обставини негативно впливають на їх фізичний розвиток як складову виховання; поведінка матері загрожує їх життю та здоров`ю. Матір постійно залишає малолітніх дітей в небезпеці, не спілкується з дітьми. Не забезпечує дітям доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяє засвоєнню ними загальновизнаних норм моралі, нехтуючи і сама даними нормами, не виявляє інтересу до їх внутрішнього світу, не створює умов для отримання ними освіти - тому виникли усі умови, які шкодять інтересам дітей, їх нормальному розвитку, здоров`ю та життю.

Зазначені факти, як кожен окремо, так і в сукупності, розцінюються як ухилення від виховання дітей, свідомого нехтування своїми обов`язками, що підтверджує відсутність серйозного ставлення Відповідача до своїх батьківських обов`язків та свідомого ухилення від їх виконання.

Також, рішенням Вінницького районного суду Вінницької області від 20 березня 2024 року по справі №128/2356/23 (судове провадження № 2/128/557/23) ОСОБА_3 позбавлено батьківських прав відносно її малолітнього сина ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 за схожими обставинами: «покинула дитину в 9-ти місячному віці і з тих пір життям дитини не цікавилась, на зв`язок не виходила, контакт встановити не можливо».

Посилаючись на вказані обставини, представник позивача просив позбавити ОСОБА_3 батьківських прав стосовно її малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник позивача подав заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав в повному обсязі, просив їх задовольнити.

Представник третьої особи подала до суду заяву про розгляд справи без її участі, позов просила задовольнити.

Відповідач ОСОБА_3 подала до суду заяву, в якій просила справу розглядати без її участі, просила врахувати подану раніше заяву до органу опіки та піклування, в якій вона не заперечує проти позбавлення її батьківських прав.

Суд, дослідивши наявні в матеріалах справи докази в їх сукупності, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 СК України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:

1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров`я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;

2) ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини;

3) жорстоко поводяться з дитиною;

4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;

5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;

6) засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини.

Згідно до ст. 165 СК України право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Частинами 1-3 статті 150 СК України встановлено, що батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Частинами 1-2, 4 ст. 155 СК України закріплено, що здійснення батьками своїх прав та виконання обов`язків мають ґрунтуватися на повазі до прав дитини та її людської гідності. Батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до п. 16 постанови Пленуму Верховного Суду України № 3 від 30 березня 2007 року "Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав" ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і кожен в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

ОСОБА_3 є матір`ю дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (свідоцтво про народження серії НОМЕР_1 від 30 січня 2024 року) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (свідоцтво про народження НОМЕР_2 , видане 30 січня 2024 року).

ОСОБА_3 постійно покидала своїх дітей, не дбала про них, нехтувала їх гігієною, часто їх била, зловживає спиртними напоями, життям дітей не цікавиться, не навідує їх та не спілкується з ними, свідомо нехтує своїми батьківськими обов`язками та свідомо ухиляється від їх виконання.

ОСОБА_3 надала письмову заяву до органу опіки та піклування, засвідчену належним чином, про те, що вона не заперечує щодо позбавлення її батьківських прав стосовно малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зазначила, що заперечень не має.

Відповідно до копії характеристики від 16 лютого 2024 року № 30 ГО «Територія Добра Поділля» ОСОБА_3 часто нехтувала своїми дітьми, залишала їх на інших осіб, часто била дітей, та діти перебували в занедбаному стані.

Згідно копії довідки вд 26 лютого 2024 року за вих.№ 01-10/55 КУ «ЦНАП» Лука-Мелешківської сільської ради поведінка ОСОБА_3 унеможливила виконання індивідуального плану соціального супровіду її сім`ї.

З копії листів ВП № 3 ВУП ГУНП у Вінницькій області від 21 листопада 2023 року за вих.№ 14476/202-2023 та № 14474/202-2023 вбачається, що ОСОБА_3 неоднорзово притягалася до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов`язків, створила умови, що створюють реальну загрозу життю та здоров`ю дітей.

Копіями актів відвідування сім`ї від 16 січня 2024 року, 24 січня 2024 року, 14 лютого 2024 року підтверджено факт ухилення ОСОБА_3 від виконання батьківських обов`язків.

Згідно витягу з протоколу № 15 від 20 листопада 2023 року засідання комісії з питань захисту прав дитини вбачається, що здійнено заходи для взяття на соціальний супровід ОСОБА_3 .

Згідно витягу з протоколу № 16 від 29 грудня 2023 року засідання комісії з питань захисту прав дитини та копій наказів служби у справах дітей від 03 січня 2024 року за №№ 1/01-25, 2/01-25 вбачається, що малолітніх дітей ОСОБА_2 та ОСОБА_1 взято на облік.

Згідно копій витягу з протоколу № 1 від 03 січня 2024 року засідання комісії з питань захисту прав дитини вбачається, що дітей тимчасово влаштовано до центру реабілітації.

Згідно копій витягу з протоколу № 6 від 05 квітня 2024 року засідання комісії з питань захисту прав дитини вбачається, вбачається, що висновок про доцільність позбавлення батьківських прав вирішено передати на розгляду комітету для подальшого затвердження.

Виконавчим комітетом Лука-Мелешківської сільської ради Вінницького району Вінницької області від 08 квітня 2024 було затверджено рішення № 40 про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , доцільно позбавити батьківських прав по відношенню дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Виходячи з інтересів дітей, комісія з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Лука-Мелешківської сільської ради Вінницького району Вінницької області та служба у справах дітей селищної ради розглянула матеріали про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , стосовно дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та прийшла до висновку щодо позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , доцільно позбавити батьківських прав стосовно її малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Викладені обставини та підтверджуючі їх докази свідчать про те, що відповідач ОСОБА_3 неналежним чином виконує свої батьківські обов`язки відносно дітей, матеріально їх не утримує, не цікавиться навчально-виховним процесом, розвитком та станом здоров`я.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування.

Стаття 8 Закону України "Про охорону дитинства" визначає, що кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку.

Відповідно до ч.2 ст.51 Конституції України, обов`язок батьків щодо утримання своїх дітей є одним з головних конституційних обов`язків.

У відповідності до ст.180 СК України, батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. При цьому такий обов`язок є особистим та рівним як щодо матері, так і до батька дитини.

За ст.181 СК України, у разі відсутності домовленості між сторонами щодо обрання способу виконання обов`язку утримувати дитину, питання щодо стягнення аліментів і визначення їх розміру вирішується судом.

Згідно роз`яснень, які містяться в п.17 Постанови Пленуму Верховного суду України №3 від 15 травня 2006 року "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів", за відсутності домовленості між батьками про сплату аліментів на дитину той із них, з ким вона проживає, вправі звернутися до суду з відповідним позовом.

З матеріалів справи вбачається, що діти знаходяться на державному утриманні, відповідач матеріальну допомогу на утримання дітей не надає, тому, позивач вважає, що аліменти на утримання дітей необхідно стягувати рішенням суду.

За положеннями ч.2 ст.182 СК України, розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину становить розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і може бути присуджений судом у разі достатності заробітку (доходу) платника аліментів.

При визначенні розміру аліментів суд повинен враховувати: стан здоров`я та матеріальне становище дитини; стан здоров`я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; наявність на праві власності, володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого та нерухомого майна, грошових коштів, виключних прав на результати інтелектуальної діяльності, корпоративних прав; доведені стягувачем аліментів витрати платника аліментів, у тому числі на придбання нерухомого або рухомого майна, сума яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо платником аліментів не доведено джерело походження коштів, інші обставини, що мають істотне значення (ст.182 СК України).

Відповідно до ч.3 ст.181 СК України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина.

Відповідно до ч.1 ст.191 СК України, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.430 ЦПК України, суд допускає негайне виконання рішення у частині стягнення аліментів в межах суми платежу за один місяць.

З огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку про необхідність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 відносно малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягувати з неї аліменти на їх утримання.

Суд вважає за необхідне роз`яснити ОСОБА_3 її право на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав в порядку, передбаченому ст. 169 СК України.

Вимоги про зобов`язання відповідачки відкрити особі разунки на дітей відносно яких вона позбавлена батьківських прав задоволенню не підлягають.

При цьому суд виходить з того, що невиконання батьківських обов`язків ОСОБА_3 , потягло за собою позбавлення її батьківських прав стосовно її малолітніх дітей, та в подальшому може призвести до порушення прав цих дітей.

Тому, позовні вимоги щодо зов`язання відповідача відкрити особисті рахунки дітей у відділенні банку задоволенню не підлягають.

Відповідно до викладеного, позовні вимоги позивача підлягають частковому задоволенню.

Питання про судові витрати, суд вирішує відповідно до положень ст. 141 ЦПК України.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.112,114, 164, 165, 166, 180-183 Сімейного кодексу України, ст.ст.12,13,81,141,142,259,263-265,267,268,280-283,430 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Позов Органу опіки і піклування Лука-Мелешківської сільської ради в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , за учасю третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Служби у справах дітей Лука-Мелешківської сільської ради, про позбавлення батьківських прав - задовольнити частково.

Позбавити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьківських прав стосовно її малолітніх дітей: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Стягнути з ОСОБА_3 аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі 1/3 частини від усіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму на кожну дитину щомісячно, починаючи з 12 квітня 2024 року і до досягнення дітьми повноліття.

В іншій частині позовних вимог позивача - відмовити.

Рішення в частині стягнення з ОСОБА_3 аліментів в межах суми виплат за один місяць підлягає негайному виконанню.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави судовий збір 2422 (дві тисячі чотириста двадцять дві) грн. 40 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Позивач: Орган опіки і піклування Лука-Мелешківської сільської ради, с. Лука-Мелешківська, вул. Центральна, 2а, Вінницького району Вінницької області.

Відповідач: ОСОБА_3 , РНОКПП: НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 .

Третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Служба у справах дітей Лука-Мелешківської сільської ради, с. Лука-Мелешківська, вул. Центральна, 2а, Вінницького району Вінницької області.

Повний текст рішення складено 01 липня 2024 року.

Суддя О.А. Фанда

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення24.06.2024
Оприлюднено04.07.2024
Номер документу120109368
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —128/1483/24

Рішення від 24.06.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Рішення від 24.06.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Фанда О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні