Постанова
від 15.10.2010 по справі 2а-3489/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

-------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 жовтня 2010 року Справа № 2а-3489/10/1170

Кіровоградський окруж ний адміністративний суд у с кладі головуючого - судді Са гуна А.В. розглянувши у порядк у скороченого провадження в місті Кіровограді о 10 год.15 хв. адміністративну справу за по зовом Новоукраїнської міжр айонної державної податков ої інспекції до Приватного підприємства "Трудолюбівськ е" про припинення підприємни цької діяльності,-

ВСТАНОВИВ:

Новоукраїнська міжрайон на державна податкова інспек ція (далі по тексту - Новоукраї нська МДПІ) звернулась в суд з адміністративним позовом д о Приватного підприємства "Трудолюбівськ е " (далі по тексту - ПП " Трудолю бівське "), в якому просила при пинити підприємницьку діяль ність юридичної особи.

Заявлені позовні вимоги о бґрунтовано тим, що відносно ПП " Трудолюбівське " до ЄДРПО У внесено відомості про відс утність підприємства за юрид ичною адресою, та підприємст во протягом 2010 року не подавал о податкової звітності.

Відповідачу згідно ч.3 ст.183 -2 КАС України направлялась у хвала про відкриття скорочен ого провадження, копія позов ної заяви та доданих до неї до кументів, однак кореспонденц ія повернулась з відміткою « за зазначеною адресою не про живає»(а.с.21).

Відповідно до ч. 11 ст.35 КАС Ук раїни, у разі повернення пошт ового відправлення із повіст кою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, о стання вважається такою, що в ручена належним чином.

Враховуючи те, що протягом строку, встановленого п.3 ч.5 ст .183-2 КАС України, до суду не наді йшло заперечення відповідач а проти позову або ж його заяв а про визнання позову, суд вва жає необхідним здійснення ро згляду справи за наявними в м атеріалах справи доказами.

Суд, дослідивши письмові д окази, оцінивши повідомлені позивачем обставини, вважає, що у адміністративний позов належить задовольнити, з нас тупних підстав.

Правоа органів державної податкової інспекції закріп лені ст.11 Закону України „Про державну податкову службу в Україні”, зокрема, п.17 ч.1 цієї с татті встановлює право держа вної податкової інспекції зв ертатися у передбачених зако ном випадках до судових орга нів із заявою (позовною заяво ю) про скасування державної р еєстрації юридичної особи.

Отже, чинним законодавство м надано право державній под атковій інспекції на звернен ня до суду з адміністративни м позовом про скасування дер жавної реєстрації юридичної особи.

Судом встановлено, що 30.06.2005 ПП " Трудолюбівське " зареєстро вано Новоукраїнською районн ою державною адміністрацією , як юридична особа за адресою вул. Суворова, 5, с. Рівне, Новоу країнський район, Кіровоград ської області та взяте на под атковий облік (а.с. 6,).

Відповідно до ст.ст. 2, 3 Закон у України “Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців” ві дносини, які виникають у сфер і державної реєстрації юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців, регулюються Кон ституцією України, цим Закон ом та нормативно - правовим и актами, прийнятими відпові дно до цього Закону. Дія цього Закону поширюється на держа вну реєстрацію всіх юридични х осіб незалежно від організ аційно-правової форми, форми власності та підпорядкуванн я, а також фізичних осіб - під приємців.

Пунктом 1 ст. 59 Господарсько го кодексу України передбаче но, що припинення діяльності суб' єкта господарювання зд ійснюється шляхом його реорг анізації (злиття, приєднання , поділу, перетворення) або лік відації - за рішенням власни ка (власників) чи уповноважен их ним органів, за рішенням ін ших осіб - засновників суб' єкта господарювання чи їх пр авонаступників, а у випадках передбачених цим Кодексом - за рішенням суду.

Відповідно до п. 1 ст. 247 Госпо дарського кодексу України у разі здійснення суб' єктом г осподарювання діяльності, що суперечить закону, до нього м оже бути застосовано адмініс тративно-господарську санкц ію у вигляді скасування держ авної реєстрації цього суб' єкта та його ліквідації.

Згідно з частиною 1 статті 33 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців " юридична особа припиняєтьс я в результаті передання всь ого свого майна, прав та обов' язків іншим юридичним особам - правонаступникам у резуль таті злиття, приєднання, поді лу, перетворення (реорганіза ції) або в результаті ліквіда ції за рішенням, прийнятим за сновниками (учасниками) юрид ичної особи або уповноважени м ними органом, за судовим ріш енням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених зако ном.

Пунктами 4, 5 частини 2 статт і 38 вищевказаного Закону визн ачено, що підставою для поста новлення судового рішення що до припинення юридичної особ и, що не пов' язано з банкрутс твом юридичної особи, зокрем а є неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону та наявність в Єдиному держа вному реєстрі запису про від сутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженн ям.

Як вбачається з матеріалі в справи, 16 квітня 2010 року подат ковим органом місцезнаходже ння відповідача не встановле но, за адресою вказаною в стат уті підприємство не знаходит ься (а.с.12).

14.10.2009 позивач листом №3012 напра вив державному реєстратору Н овоукраїнської РДА повідомл ення про відсутність юридичн ої особи ПП " Трудолюбівське " за юридичною адресою (а.с.13-14).

11.12.2009 державним реєстратором внесено запис № 1 435 0009 000166 до єдин ого державного реєстру про в ідсутність ПП " Трудолюбівсь ке " за юридичною адресою (а.с.17) .

Враховуючи, викладені обст авини, суд вважає, що наявні вс і фактичні підстави для прип инення юридичної особи ПП " Тр удолюбівське ", зокрема той фа кт, що до ЄДРПОУ внесено відо мості про відсутність підпри ємства за юридичною адресою, а тому адміністративний поз ов підлягає задоволенню.

Суд не приймає посилання по зивача на підставу припиненн я юридичної особи, а саме неп одання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності , оскільки позивачем не подан о жодного доказу на підтверд ження зазначеної обставини.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” суд, який постановив рішення щод о припинення юридичної особи , що не пов' язане з банкрутст вом юридичної особи, у день на брання таким рішенням законн ої сили направляє його копію державному реєстратору за м ісцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиног о державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно ч.4 ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійсненні позивачем, з відп овідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.94, 158 - 163, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу п риватне підприємство “ Трудо любівське ”, код -33519850, що зареєс троване за адресою: адресою в ул. Суворова, 5, с. Рівне, Новоукр аїнський район, Кіровоградсь кої області, в зв' язку з лік відацією, не пов' язаною з ба нкрутством юридичних осіб.

Призначити ліквідаційну к омісію в кількості трьох осі б у складі - членів комісії пре дставників Новоукраїнської міжрайонної державної пода ткової інспекції Кіровоград ської області.

Встановити строк роботи лі квідаційної комісії 70 днів.

Ліквідаційній комісії про вести заходи щодо ліквідації приватного підприємства “ Т рудолюбівське ” визначені ст .ст. 60,61 Господарського кодексу України.

Копію постанови нап равити державному реєстрато ру Новоукраїнської районної державної адміністрації Кір овоградської області.

Судові витрати віднести з а рахунок держави.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку апеляційного оскарже ння, а у разі її апеляційного о скарження - з моменту проголо шення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду через Кір овоградський окружний адмін істративний суд шляхом подан ня в 10-денний строк з дня отри мання копії постанови, апеля ційної скарги. Копія апеляці йної скарги одночасно надсил ається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського ок ружного

адміністративного суду А.В. Сагун

Дата ухвалення рішення15.10.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу12011020
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3489/10/1170

Ухвала від 29.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Постанова від 15.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Сагун А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні