Постанова
від 02.11.2010 по справі 7/85-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНС ЬКОЇ

ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом

Від "02" листопада 2010 р. по справ і № 7/85-Б

за заявою товариств а з обмеженою відповідальніс тю «ПАЛАНКА», м. Луцьк

про визнання банкрут ом

Суддя Шум М. С.

Представники сторін:

від заявника: Севрук Л.В., представник (дов. №65 від 16.08.10р.)

СУДОМ ВСТАНОВЛЕНО:

Загальними зборами ТОВ "ПА ЛАНКА" 16.07.2010р. прийнято рішення про ліквідацію товариства та призначено ліквідатора това риства (протокол №04/10).

За частиною 4 статті 105 Цивіль ного кодексу України комісія з припинення юридичної особ и розміщує в друкованих засо бах масової інформації, в яки х публікуються відомості про державну реєстрацію юридичн ої особи, що припиняється, пов ідомлення про припинення юри дичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не мож е становити менше двох місяц ів з дня публікації повідомл ення про припинення юридично ї особи.

27.07.2010 року в офіційному спеці алізованому друкованому зас обі масової інформації “Бюле тень державної реєстрації”№ 154 (14) опубліковано оголошення п ро ліквідацію юридичної особ и ТОВ «ПАЛАНКА».

З моменту публікації оголо шення до моменту звернення д о суду із заявою про порушенн я справи про банкрутство пос тупили вимоги від:

Спільного українсько-англ ійського підприємства «Захі дна нафтова група»у формі ТО В на суму 2924808,91 грн., ТОВ «Вест Ойл Груп»на суму 51856,40 грн., які визн ані боржником.

Крім того в ТОВ «ПАЛАНКА»на явна заборгованість по розра хунках з підзвітними особами в розмірі 104950,22 грн. та 4200 грн. забо ргованості по заробітній пла ті перед працівниками товари ства.

Заборгованість по обов' я зкових податках та платежах перед бюджетом у товариства відсутня.

Згідно з частиною 1 статті 110 ЦК України юридична особа лі квідується, зокрема, за рішен ням її учасників або органу ю ридичної особи, уповноважено го на це установчими докумен тами, в тому числі у зв'язку із закінченням строку, на який б уло створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випа дках, передбачених установчи ми документами.

Якщо вартість майна юридич ної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторі в, юридична особа ліквідуєть ся в порядку, встановленому З аконом України "Про відновле ння платоспроможності або ви знання банкрутом" (ч. 3 ст. 110 ЦК Ук раїни).

Частиною 1 статті 111 ЦК Україн и передбачено, що ліквідацій на комісія після закінчення строку для пред'явлення вимо г кредиторами складає проміж ний ліквідаційний баланс, як ий містить відомості про скл ад майна юридичної особи, що л іквідується, перелік пред'яв лених кредиторами вимог, а та кож про результати їх розгля ду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасн иками юридичної особи або ор ганом, який прийняв рішення п ро ліквідацію юридичної особ и.

Зі змісту частини 5 статті 60 Г осподарського кодексу Украї ни, яка регулює загальний пор ядок ліквідації суб'єкта гос подарювання, вбачається, що л іквідаційна комісія оцінює н аявне майно суб'єкта господа рювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторам и, складає ліквідаційний бал анс та подає його власнику аб о органу, який призначив лікв ідаційну комісію. Достовірні сть та повнота ліквідаційног о балансу повинні бути перев ірені у встановленому законо давством порядку.

Під час здійснення ліквіда ційної процедури боржника, л іквідатором товариства вста новлено, наявність кредиторс ької заборгованості ТОВ "ПАЛ АНКА" в розмірі 3836,7 тис. грн., від сутність дебіторської забор гованості, відсутність майн ових активів, а тому на підста ві ст. 51 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”, ліквідатор ТОВ " П АЛАНКА " звернувся з заявою пр о визнання останнього банкру том.

Як встановлено судом, при зв ерненні до суду заявником до тримано процедури самолікві дації відповідно до вимог ст атей 105,111 Цивільного кодексу Ук раїни.

Відповідно до ч. 5 ст. 7 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” б оржник зобов'язаний звернути ся в місячний строк до господ арського суду з заявою про по рушення справи про банкрутст во у разі виникнення таких об ставин, а саме при ліквідації боржника не у зв'язку з процед урою банкрутства встановлен о неможливість боржника задо вольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Відповідно до частини 1 ст. 51 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том" якщо вартості майна борж ника - юридичної особи, щодо як ого прийнято рішення про лік відацію, недостатньо для зад оволення вимог кредиторів, т ака юридична особа ліквідуєт ься в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквіда тор (ліквідаційна комісія) зо бов'язані звернутися в госпо дарський суд із заявою про по рушення справи про банкрутст во такої юридичної особи.

Після порушення господарс ьким судом провадження у спр аві на адресу суду заяв від ін ших кредиторів до ТОВ " ПАЛАНК А " не надходило.

29.10.2010р. ліквідатором ТОВ «ПАЛ АНКА»подано клопотання про п ризначення ліквідатором у сп раві про банкрутство ТОВ «ПА ЛАНКА», арбітражного керуючо го Обертас Оксану Ярославівн у (АДРЕСА_1, ліцензія АВ №456402 від 03.03.2009р., ід. код НОМЕР_1).

Суд розглянувши зазначене клопотання, вважає,що останн є підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 22, 23, 51 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", гос подарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом товар иство з обмеженою відповідал ьністю «ПАЛАНКА»(м.Луцьк, вул . Єршова, 2 код ЄДРПОУ 25488824).

2. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

3. Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «ПАЛАНКА»призначити - Обер тас Оксану Ярославівну (АДР ЕСА_1, ліцензія АВ №456402 від 03.03.2009р ., ід. код НОМЕР_1).

4. Зобов' язати ліквідатора у 10-ти денний термін з дня вине сення даної постанови подати до офіційного друкованого о ргану - газети "Голос України" або "Урядовий кур' єр" за раху нок банкрута, оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури - доказ оплачений к редиторами рахунок редакції (ксерокопію) в цей же строк по дати до суду.

Газетне оголошення має міс тити повне найменування борж ника, його поштову адресу, бан ківські реквізити, найменува ння та адресу господарського суду, номер справи, дату прийн яття господарським судом пос танови про визнання боржника банкрутом і відкриття лікві даційної процедури; відомост і про ліквідатора (ліквідаці йну комісію).

Після розміщення оголошен ня в газеті один примірник га зети негайно надати до суду.

5. Ліквідатору подати д о господарського суду:

- за результатами роботи, пе релік вимог кредиторів, звіт про свою діяльність та лікві даційний баланс.

Суддя М. С. Шум

Суддя М.С. Шум

Дата ухвалення рішення02.11.2010
Оприлюднено06.11.2010
Номер документу12011898
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/85-б

Ухвала від 16.12.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 02.11.2010

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.10.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 12.07.2006

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні