Ухвала
від 01.07.2024 по справі 873/97/24
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"01" липня 2024 р. Справа№ 873/97/24

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Агрикова О.В.

розглянувши матеріали заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер»

у справі №873/97/24 (суддя Агрикова О.В.)

про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 у справі № 21/24 (суддя Оберемко Р.А.)

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер»

до Державного підприємства «Вирівське»

про стягнення заборгованості за договорами поставки товару, -

В С Т А Н О В И В :

У 2024 році Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» звернулося до Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків з позовом до Державного підприємства «Вирівське» про стягнення заборгованості за договорами поставки товару.

Рішенням Державного підприємства «Вирівське» від 03.06.2024 у справі № 21/24 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» до Державного підприємства «Вирівське» про стягнення заборгованості за договорами поставки товару задоволено частково. Присуджено до стягнення з Державного підприємства «Вирівське» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» заборгованість у розмірі 7 581 800, 92 грн, що складається з 4 971 150, 32 грн - 30% річних на підставі п. 8.6. Договорів поставки, від суми заборгованості у розмірі 6 610 250, 60 грн та 2 610 250, 60 грн - сума нарахованої пені з 27.10.2021 року по 29.04.2024 року та 25 500 грн третейського збору. В іншій частині вимог відмовлено повністю.

20.06.2024 року, засобами поштового зв`язку, через відділ забезпечення документообігу суду та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду від Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» надійшла заява про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 у справі № 21/24.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25.06.2024 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер`у справі № 873/97/24 передано на розгляд головуючого судді (судді - доповідача) Агрикової О.В.

Відповідно до приписів ч.ч. 1, 2 ст. 352 ГПК України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Стаття 353 ГПК України встановлює вимоги до форми і змісту заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду.

Перевіривши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 у справі № 21/24, суд визнає подані матеріали достатніми для відкриття провадження у справі.

За приписами ч. 1 ст. 354 ГПК України заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

При розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду, за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду (ч. 2 ст. 354 ГПК України).

Водночас, частина 2 ст. 56 Закону України "Про третейські суди" встановлює, що при розгляді заяви про видачу виконавчого документа компетентний суд повинен витребувати справу з постійно діючого третейського суду, в якому зберігається справа, яка має бути направлена до компетентного суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому випадку строк вирішення заяви про видачу виконавчого документа продовжується до одного місяця.

За таких обставин, суд вважає за необхідне витребувати з Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 у справі № 21/24 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» до Державного підприємства «Вирівське» про стягнення заборгованості за договорами поставки товару.

Керуючись ст. ст. 234, 352, 353, 354 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Прийняти до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 у справі № 21/24.

2. Розгляд справи №873/97/24 призначити на 28.08.2024 року. Судове засідання відбудеться о 12 год. 00 хв. за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, зал судових засідань №10 (2 поверх).

3. Зобов`язати Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків протягом п`яти днів від дня отримання цієї ухвали направити до Північного апеляційного господарського суду справу №21/24 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрохім-Партнер» до Державного підприємства «Вирівське» про стягнення заборгованості за договорами поставки товару.

4. Зобов`язати кожну із сторін третейського спору та Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків надати суду письмову інформацію про наступне:

- чи наявне третейське застереження і чи не визнавалось воно недійсним;

- чи не скасоване рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 року у третейській справі № 21/24 компетентним судом;

- чи є в провадженні інших судів заяви про оскарження чи скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 03.06.2024 року у третейській справі №21/24 компетентним судом.

4. Зобов`язати кожну із сторін третейського спору та Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків надати суду належним чином засвідчені копії:

- положення про Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків;

- регламент Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків.

5. Заяви, клопотання і заперечення подаються до Північного апеляційного господарського суду в електронній формі з застосуванням електронного цифрового підпису на електрону адресу суду (inbox@anec.court.gov.ua) або за допомогою сервісів підсистеми «Електронний суд» (https://id.court.gov.ua/) або у письмовій формі через канцелярію суду.

6. Повідомити учасників справи, що відповідно до частин 6 та 7 статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України, ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя О.В. Агрикова

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення01.07.2024
Оприлюднено04.07.2024
Номер документу120133994
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи щодо оскарження рішень третейських судів та про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, з них про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду

Судовий реєстр по справі —873/97/24

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 01.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні