Ухвала
від 26.06.2024 по справі 355/943/24
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/943/24

Провадження № 1-кс/355/45/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання тимчасового доступу до речей та документів

26 червня 2024 року слідчий суддя Баришівського районного суду Київської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 розглянувши клопотання т.в.о. начальника сектору дізнання відділення поліції № 1 Броварського РУП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Баришівського відділу Броварської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів за матеріалами кримінального провадження № 12024116080000006 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.05.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Сектором дізнання відділення поліції № 1 Броварського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12024116080000006 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.05.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 25.05.2024 до чергової частини СПД №1 Броварського РУП ГУ НП в Київській області надійшло повідомлення від співробітника поліції про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , при перевірці документів у робітників ринку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , було виявлено медичну документацію з ознаками підробки.

25.05.2024 органом досудового розслідування за адресою: АДРЕСА_1 , було проведено огляд місця події де працівниками поліції було виявлено та вилучено:

- Особисту медичну книжку на ім`я ОСОБА_5 серії НОМЕР_1 форма первинної облікової документації № 1-0МК, на якому мається відтиск печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код НОМЕР_2 ;

- Медична карта огляду осіб для визначення спроможності займатися відповідним видом діяльності за станом здоров`я на ім`я ОСОБА_5 ;

Виявлені та вилучені предмети були визнані речовими доказами у кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12024116080000006 від 25.05.2024 року з метою проведення подальших експертиз для з`ясування обставин правопорушення та проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування.

04.06.2024 рішенням слідчого судді ІНФОРМАЦІЯ_4 було задовільнено клопотання про накладення арешту на майно та накладено арешт на вище вказані документи.

07.06.2024 призначено судово технічну експертизу, згідно висновку експерта № СЕ-19/111-24/34695-ДД від 17.06.2024 встановлено, фрагменти бланка особистої медичної книжки 2 серія ІНФОРМАЦІЯ_5 на ім`я ОСОБА_5 , не відповідають за способами друку та спеціальними елементами захисту аналогічним бланкам документів, що знаходиться в офіційному обігу на території України.

Відповідно до ч. 2 ст. 9 КПК України, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшуковик) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до цього 19.06.2024 надісланий запит до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , яке здійснює виробництво харчової (хлібобулочної) продукції, для отримання інформації та копії документів, що до гр. ОСОБА_5 , яка здійснює реалізацію харчових продуктів, а саме продаж хлібобулочної продукції, відповідно до чого для виконання своїх обов`язків була зобов`язана в установленому порядку пройти профілактичний медичний огляд і мати при собі свою особову медичну книжку, яка підтверджує проходження нею профілактичного медичного огляду.

Згідно відповіді на запит директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » від 21.06.2024 року №18, останні не надали інформацію та копії документів, які можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З метою встановлення об`єктивної істини у вказаному кримінальному провадженні та перевірки на причетність до вчинення даного правопорушення (проступку) осіб, та враховуючи те, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні може суттєво пришвидшити розкриття даного злочину і в подальшому може бути використана як доказ, у органу досудового розслідування виникає необхідність у тимчасовому доступі до інформації, яка знаходиться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 за адресою: АДРЕСА_2 , а саме відомості у друкованому та електронному вигляді, щодо реалізації та закупівлі харчової (хлібобулочної) продукції гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З метою встановлення обставин кримінального правопорушення необхідно отримати доступ до речей і документів, з можливістю виготовлення копій та їх вилучення, що знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , а саме договори купівлі-продажу, договори поставки, товаро-транспортні накладні, видаткові накладні, рахунки фактури, та інших правових документів що стосуються купівлі та реалізації харчової продукції гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В судове засідання, ініціатор поданого клопотання на його розгляд не з`явився, подавши заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Розглянувши подане клопотання та дослідивши додані до нього докази, суд приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно із ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що отримання тимчасового доступу до вищевказаного документу має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а також те, що вилучені відомості можуть бути використані як докази, суд вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись вимогами ст.ст. 159, 162-165 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити клопотання т.в.о. начальника сектору дізнання відділення поліції № 1 Броварського РУП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Баришівського відділу Броварської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів за матеріалами кримінального провадження № 12024116080000006 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.05.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Надати т.в.о. начальника сектору дізнання відділення поліції № 1 Броварського РУП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до речей та документів, що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме документів, що стосуються гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: договори купівлі-продажу за 2023 - 2024 роки; договори поставки за 2023 - 2024 роки; товаро-транспортні накладні, видаткові накладні, рахунки фактури, та інших правові документи що стосуються купівлі та реалізації харчової продукції за період часу з 01.05.2024 по дату проведення вибірки.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Баришівського районного суду ОСОБА_1

СудБаришівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.06.2024
Оприлюднено04.07.2024
Номер документу120136006
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —355/943/24

Ухвала від 08.07.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 26.06.2024

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Троценко Т. А.

Ухвала від 04.06.2024

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Троценко Т. А.

Ухвала від 04.06.2024

Кримінальне

Баришівський районний суд Київської області

Троценко Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні