Ухвала
від 26.06.2024 по справі 753/5051/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/5051/24

провадження № 2/753/4740/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" червня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Заставенко М.О.,

з секретарем судового засідання - Пічкур А.О.,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс-техно» до Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта», ОСОБА_1 про стягнення відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,

ВСТАНОВИВ:

08.03.2024 до суду поштовими засобами зв`язку (дата відправлення відповідно до відмітки на конверті - 06.03.2024) надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс-техно» до Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта», ОСОБА_1 про стягнення відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, у якій представник позивача - адвокат Конюшко Денис Борисович, з урахуванням позовної заяви в новій редакції, просить суд стягнути з відповідачів на користь позивача відшкодування майнової шкоди у розмірі 372 419,07 грн.

Ухвалою від 25.03.2024 позовну заяву залишено без руху, на виконання вимог ухвали 04.04.2024 від представника позивача надійшла заява про усунення недоліків.

Ухвалою від 17.04.2024 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, витребувано у ПАТ «НАСК «Оранта» копію договору добровільного страхування цивільно-правової відповідальності, яким було забезпечено цивільну відповідальність водія транспортного засобу Chevrolet Aveo, д.н.з. НОМЕР_1 , діючого на дату ДТП - 12.05.2023; копії розрахунку вартості матеріального збитку, завданого власнику транспортного засобу GMC Acadia, д.н.з. НОМЕР_2 , та документів, на підставі яких його було виконано; копію акта огляду транспортного засобу GMC Acadia, д.н.з. НОМЕР_2 ; копії відповідних страхових актів.

25.04.2024 від відповідача ПАТ «НАСК «Оранта» надійшов відзив на позовну заяву, до якого долучено витребувані судом докази.

25.06.2024 від представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Ан І.М. надійшло копотання з проханням відмовити у задоволенні позову.

26.06.2024 від представника позивача надійшла відповідь на відзив відповідача ПАТ «НАСК «Оранта».

Також, 26.06.2024 від представника позивача надійшла заява про зміну (уточнення) позовних вимог.

В підготовче судове засідання сторони та їх представники не прибули.

Від представника позивача надійшло клопотання про відкладення підготовчого засідання у зв`язку із наданням відповідачам можливості ознайомитись із заявою про зміну уточнення) позовних вимог.

Від представника відповідача ПАТ «НАСК «Оранта» надійшла заява з проханням проводити розгляд справи без його участі.

Відповідач ОСОБА_1 та його представник не повідомили суд про причини неявки.

Підстав для відкладення підготовчого засідання судом не встановлено, враховуючи строки проведення підготовчого засідання та розгляду справи загалом, баланс інтересів сторін у якнайскорішому розгляді справи, усвідомленість її учасників про розгляд справи, а також те, що клопотання представника позивача визнав необґрунтованим, а тому суд вважає можливим провести підготовче засідання за відсутності належно сповіщених учасників справи.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку із відсутністю сторін.

Частково вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Представник позивача у позові зазначав, що у подальшому після ознайомлення із доказами, які стоона позивача просила витребувати у відповідача ПАТ «НАСК «Оранта», стороною позивача буде розмежовано відповідальність страховика (у межах ліміту відповідальності страховика та виходячи із того, яку саме шкоду відшкодовує страховик за умовами договору добровільного страхування) і заподіювача шкоди (понад ліміт відповідальності страховика, виходячи з розміру повної вартості відновлювального ремонту) й уточнено позовні вимоги.

У заяві про зміну (уточнення) позовних вимог, у якій він просить вважати позовні вимоги наступними: 1) стягнути з Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта» на користь позивача відшкодування майнової шкоди у розмірі недоплаченої частини страхового відшкодування (страхової виплати) у розмірі 15 289,75 грн; 2) стягнути з ОСОБА_1 на користь позивача відшкодування майнової шкоди у розмірі різниці між фактичним розміром шкоди та належним розміром страхового відшкодування у розмірі 357 129,32 грн; 3) вирішити питання про розподіл судових витрат.

Заява про зміну (уточнення) позовних вимог приймається судом до розгляду та приєднується до матеріалів справи.

Відзив відповідає вимогам статті 178 ЦПК України, відповідь на відзив відповідає вимогам ст. 179 ЦПК України, тому суд приймає їх до розгляду та долучає до матеріалів справи.

За приписами п. 12 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення.

Таким чином суд вважає за належне встановити відповідачам строк для подання заперечень на відповідь на відзив - 10 днів з дня отримання ухвали.

Під час загального позовного провадження в підготовчому судовому засіданні вивчивши матеріали справи, судом остаточно визначений предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; визначені обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначений порядок розгляду справи; вчинені інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197-200 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та долучити до матеріалів справи заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс-техно» про зміну (уточнення) позовних вимог.

Прийняти до розгляду та долучити до матеріалів справи відзив представника відповідача Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта».

Прийняти до розгляду та долучити до матеріалів справи відповідь на відзив представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс-техно».

Встановити відповідачу строк для подання заперечення на відповідь на відзив - 10 днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що заперечення на відповідь на відзив мають відповідати ст. 180 ЦПК України.

Підготовче провадження закрити.

Призначити справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс-техно» до Публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна страхова компанія «Оранта», ОСОБА_1 про стягнення відшкодування шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди до розгляду по суті на 07 серпня 2024 року об 11.00 год, за адресою: 02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 112.

Повідомити учасників справи про дату, час та місце судового засідання.

Встановити порядок з`ясування обставин та дослідження доказів: надати вступне слово учасникам, дослідити письмові докази, перейти до судових дебатів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2602/

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Заставенко М.О.

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.06.2024
Оприлюднено05.07.2024
Номер документу120166615
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —753/5051/24

Ухвала від 26.06.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні