Ухвала
від 04.07.2024 по справі 915/644/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про продовження строку підготовчого провадження

та відкладення підготовчого засідання

04 липня 2024 року Справа № 915/644/24

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Олейняш Е.М. при секретарі судового засідання Артьомові І.І., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні справу

за позовом Заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва, вул. Нікольська, 73, м. Миколаїв, 54001 (код ЄДРПОУ 02910048)

електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1

в інтересах держави в особі Державної аудиторської служби України, вул. Петра Сагайдачного, 4, м. Київ, 04070 (код ЄДРПОУ 40165856)

електронна адреса: post@dasu.gov.ua

представник позивача : Родич М.В.

електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_2

в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації, вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв, 54001 (код ЄДРПОУ 00022579)

електронна пошта: cancelar@mk.gov.ua

до відповідача Департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації, вул. Адміральська, 21, м. Миколаїв, 54001 (код ЄДРПОУ 35989356)

електронна пошта: arhobl@mk.gov.ua

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ОДЕСАСПЕЦЕНЕРГО», б. Роллана Ромена, 7, кабінет 222, м. Київ, 03170 (код ЄДРПОУ 34490487)

про визнання договору недійсним

за участю представників сторін:

від прокуратури: Дзюбан О.В.

від позивача Державної аудиторської служби України: Родич М.В.

від позивача Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації: не з`явився

від відповідача Департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації: не з`явився

від відповідача ТОВ «ОДЕСАСПЕЦЕНЕРГО»: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Миколаївської області звернувся Заступник керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Державної аудиторської служби України, в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації з позовною заявою до відповідача Департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації, до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ОДЕСАСПЕЦЕНЕРГО», в якій просить суд визнати недійсним договір підряду на виконання будівельних робіт від 20.09.2023 № 100, укладений між Департаментом містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю «ОДЕСАСПЕЦЕНЕРГО» .

Прокуратура просить суд стягнути з відповідачів на користь Миколаївської обласної прокуратури сплачений судовий збір за подачу позову.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 03.06.2024 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 04.07.2024.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 03.07.2024 задоволено заяву представника позивача Державної аудиторської служби України - Родич М.В. про участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

03.07.2024 до Господарського суду Миколаївської області за допомогою системи "Електронний суд" від позивача Державної аудиторської служби України - Родич М.В. надійшло клопотання (вх. № 7957/24 від 03.07.2024) про долучення письмових пояснень до матеріалів справи.

Подане клопотання з додатками судом задоволено та долучено до матеріалів справи. Письмові пояснення прийнято судом до розгляду.

04.07.2024 до Господарського суду Миколаївської області за допомогою системи "Електронний суд" від позивача Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації надійшла заява (вх. № 8006/24 від 04.07.2024) про закриття провадження у справі.

В підготовчому засіданні прокурор підтримала подану Миколаївською обласною державною (військової) адміністрацією заяву. Представник позивача Державної аудиторської служби України повідомила, що не ознайомлена з поданою заявою.

Зважаючи на те, що представник позивача Державної аудиторської служби України не мала можливості ознайомитися з поданою заявою, судом відкладено розгляд заяви про закриття провадження на наступне підготовче засідання.

04.07.2024 до Господарського суду Миколаївської області за допомогою системи "Електронний суд" від позивача Миколаївської обласної державної (військової) адміністрації надійшла заява (вх. № 8011/24 від 04.07.2024) про розгляд справи без участі представника позивача.

Подану заяву судом задоволено (ч. 3 ст. 196 ГПК України). Заяву долучено до матеріалів справи.

Інші заяви або клопотання відсутні.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку з метою вирішення всіх питань, передбачених ст. 177, 182 ГПК України, з метою належної підготовки справи для розгляду по суті та зібрання відповідних доказів, надання можливості сторонам скористатись наданим їм законом процесуальними правами, про наявність підстав для продовження строку підготовчого провадження на 30 днів та відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст. 177, 183, 185, 197, 233-235, 254-255 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

2. Відкласти підготовче засідання по справі на 03.09.2024 об 11:30 год.

Повідомити учасників справи про відкладення підготовчого засідання по справі.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Миколаївської області за адресою: вул. Фалєєвська, 14, м. Миколаїв, 54614.

3. Особа, яка братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник позивача - Родич М.В. (логін - ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

4. Відеоконференція буде проведена в підсистемі відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (https://vkz.court.gov.ua/).

5. Порядок проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а також ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо врегульовано приписами ст. 197 ГПК України та Положенням про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 зі змінами.

6. Суд звертає увагу учасників процесу на наступне.

Відповідно до абз. 1, 2 ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Суд зазначає про обов`язок осіб, зазначених у ст. 6 ГПК України, зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами (абз. 3 ч. 7 ст. 42 ГПК України).

На вебсторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному вебпорталі судової влади України в Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (ст. 235, 255 ГПК України).

Повний текст ухвали складено 05.07.2024

Суддя Е. М. Олейняш

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення04.07.2024
Оприлюднено09.07.2024
Номер документу120204310
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Визнання договорів (правочинів) недійсними підряду будівельного підряду

Судовий реєстр по справі —915/644/24

Ухвала від 04.07.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 03.07.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні