Ухвала
від 03.07.2024 по справі 522/5126/24
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/5126/24

Номер провадження 2/522/4156/24

У Х В А Л А

03 липня 2024 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Науменко А.В.,

за участю секретаря Звонецької І.М.,

розглянувши упідготовчомусудовому засіданні клопотання відповідача про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Управління житловим господарством», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: КП «Теплопостачання міста Одеси» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири

ВСТАНОВИВ:

Приморським районним судом м. Одеси під головуванням судді Науменко А.В. слухається справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Управління житловим господарством», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: КП «Теплопостачання міста Одеси» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири.

Відповідач звернувся до суду з заявою про витребування доказів, а саме:

Витребувати у Комунального підприємства «Житлово-комунальний сервіс «ПортоФранківський» (65023, м. Одеса, вул. Л. Толстого, 5) засвідчені належним чином копії наступних документів:

- розпорядчих документів (наказів, розпоряджень тощо) про розробку Планів організаційно-технічних заходів щодо підготовки теплового господарства будинку АДРЕСА_1 до опалювального періоду 2023-2024рр.

- Планів організаційно-технічних заходів щодо підготовки теплового господарства будинку АДРЕСА_1 до опалювального періоду 2023-2024рр.

- Переліку(ів) заходів, необхідних для підготовки внутрішньобудинкових систем централізованого опалення, вентиляції та ГВП будинку АДРЕСА_1 до експлуатації в опалювальному періоді 2023-2024рр., складених КП «ЖКС «Порто-Франківський» у відповідності до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України, Міністерства житлово-комунального господарства України від 10 грудня 2008р. № 620/378.

- документів, що підтверджують фактичне здійснення КП «ЖКС «ПортоФранківський» після 01 квітня 2023р. належних заходів щодо підготовки внутрішньобудинкових систем централізованого опалення будинку АДРЕСА_1 до експлуатації в опалювальному періоді 2023-2024рр.

Також у клопотанні відповідач просив суд зобов`язати Комунальне підприємство «Житлово-комунальний сервіс «ПортоФранківський» (65023, м. Одеса, вул. Л. Толстого, 5) надати суду інформацію чи передавалась зазначена вище документація Приватному підприємству «Управління житловим господарством» (у випадку позитивної відповіді надати докази її передання, у випадку негативної відповіді зазначити причини непередання).

Та зобов`язати Комунальне підприємство «Житлово-комунальний сервіс «ПортоФранківський» (65023, м. Одеса, вул. Л. Толстого, 5) надати суду інформацію чи передавалась Комунальним підприємством «ЖКС «Порто-Франківський» Приватному підприємству «Управління житловим господарством» будь-яка інша технічна документація на будинок АДРЕСА_1 (з наданням підтвердних документів).

Дослідивши клопотання та матеріали справи, суд приходить наступних висновків.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною 3статті 84 ЦПК Українивизначено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд, розглянувши матеріали справи, вважає за необхідне клопотання частково задовольнити, оскільки вищевказані докази необхідні для всебічного та об`єктивного розгляду справи

Керуючись ст. ст.2,5,12,13,76,81,83,84,223, ч. 2 ст.247,258-260 ЦПК Українисуд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявника про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Комунального підприємства «Житлово-комунальний сервіс «ПортоФранківський» (65023, м. Одеса, вул. Л. Толстого, 5) засвідчені належним чином копії документів, що підтверджують фактичне здійснення КП «ЖКС «Порто-Франківський» після 01 квітня 2023р. належних заходів щодо підготовки внутрішньобудинкових систем централізованого опалення будинку АДРЕСА_1 до експлуатації в опалювальному періоді 2023-2024рр.

Зобов`язати Комунальне підприємство «Житлово-комунальний сервіс «Порто-Франківський» (65023, м. Одеса, вул. Л. Толстого, 5) надати суду інформацію чи передавалась зазначена вище документація Приватному підприємству «Управління житловим господарством» (у випадку позитивної відповіді надати докази її передання, у випадку негативної відповіді зазначити причини непередання).

Копії ухвалинегайно направитидо Комунального підприємства «Житлово-комунальний сервіс «ПортоФранківський» (65023, м. Одеса, вул. Л. Толстого, 5) до виконання.

Витребувану ухвалою інформацію направити до Приморського районного суду м. Одеси за адресою м. Одеса, вул. Балківська, 33, в термін до 06.08.2024 року.

У разі неможливості надати вищевказану інформацію повідомити про це Приморський районний суд м. Одеси із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити виконавців ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбаченіЦивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя А.В. Науменко

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення03.07.2024
Оприлюднено09.07.2024
Номер документу120217919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —522/5126/24

Ухвала від 03.07.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Науменко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні