Ухвала
від 26.06.2024 по справі 752/1023/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 752/1023/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2024 року м. Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Колотієвського О.О.,

за участю секретаря судового засідання Веремєєвої О.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кременчуці цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства «СК «УНІКА» до ОСОБА_1 про стягнення страхового відшкодування, -

ВСТАНОВИВ:

27.05.2024 року від представника позивача ПрАТ «СК «УНІКА» Білого В.С. до суду подано заяву про закриття провадження по вказаній справі, у зв`язку із відмовою від позову. Наслідки відмови від позову та закриття провадження по справі відомі та зрозумілі.

З урахуванням вказаного просив суд закрити провадження по справі за позовом Приватного акціонерного товариства «СК «УНІКА» до ОСОБА_1 про стягнення страхового відшкодування.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про час та місце його проведення повідомлені належним чином.

Дослідивши заяви сторін та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Оскільки представником позивача подано заяву про закриття провадження по справі у зв`язку із відмовою від позову, беручи до уваги, що згідно ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог, тому суд вважає клопотання обґрунтоване та таке що підлягає задоволенню.

Суд зазначає, що згідно ч. 2 ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Керуючись ст. 255, 260-261 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача представника позивача ПрАТ «СК «УНІКА» Білого В.С. про закриття провадження по справі за позовом Приватного акціонерного товариства «СК «УНІКА» до ОСОБА_1 про стягнення страхового відшкодування задовольнити.

Прийняти відмову позивача від позову та провадження по справі за позовом Приватного акціонерного товариства «СК «УНІКА» до ОСОБА_1 про стягнення страхового відшкодування - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Полтавського апеляційного суду через Кременчуцький районний суд Полтавської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО. О. Колотієвський

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення26.06.2024
Оприлюднено09.07.2024
Номер документу120220026
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них

Судовий реєстр по справі —752/1023/24

Ухвала від 26.06.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні