Ухвала
від 08.07.2024 по справі 474/499/24
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

474/499/24

1-кп/479/129/24

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

08 липня 2024 року смтКриве Озеро

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

у складі: головуючого - судді ОСОБА_1 ;

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в смтКриве Озеро, обвинувальний акт у кримінальн ому провадженні, інформація про яке внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань №120241532000000017 від 20 лютого 2024 року, за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.190 КК України, -

учасники підготовчого засідання:

прокурор ОСОБА_4 ,

представник потерпілого ОСОБА_5 ,

обвинувачена ОСОБА_3 ,

захисник обвинуваченої адвокат ОСОБА_6 ,

в с т а н о в и в :

22травня 2024року доКривоозерського районногосуду Миколаївськоїобласті надійшовобвинувальний акту кримінальномупровадженні,інформація прояке внесенадо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань №120241532000000017від 20лютого 2024року,за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.190 КК України.

У підготовчому судовому засіданні встановлено, що дане провадження підсудне Кривоозерському районному суду Миколаївської області, підстав для прийняття рішень, передбачених положеннями п.п.1-4 ч.3 ст.314 КПК України, не встановлено.

Обвинувальний акт відповідає положенням ч.2 ст.291 КПК України, а доданий до нього реєстр матеріалів досудового розслідування - положенням ст.109 КПК України.

ОСОБА_3 отримала копію обвинувального акту та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Управління житлово-комунального господарства Миколаївської обласної військової адміністрації в особі представника ОСОБА_5 звернулась до суду з заявою про прийняття до розгляду цивільного позову, та стягнути з ОСОБА_3 завдану майнову шкоду в сумі 5 317,20 грн..

Прокурор не заперечував проти цивільного позову.

Суд, вислухавши думку прокурора, вивчивши цивільний позов та додані до нього матеріали, приходить до наступного.

Відповідно до положень ч.1 ст.128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Положення ч.5 ст.128 КПК України регламентують, що цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Згідно положень ч.1 ст.61 КПК України цивільним позивачем у кримінальному провадженні є фізична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової шкоди, та яка в порядку, встановленому цим Кодексом, пред`явила цивільний позов.

Відповідно до положень ч.1 ст.62 КПК України цивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична або юридична особа, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, та до якої пред`явлено цивільний позов у порядку, встановленому цим Кодексом.

Таким чином, вважаю за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду у даному кримінальному провадженні, визнати цивільного позивача та цивільного відповідача.

Крім того, у відповідності до ст.314-1 КПК України на обговорення ставилося питання про складання досудової доповіді органом пробації, складання якої доручити Первомайському районному сектору №1 філії Державної установи "Центр пробації", юрисдикція якого поширюється на територію місця проживання обвинуваченої.

Керуючись ст.ст.61, 62, 128 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Судовий розгляд кримінального провадження, інформація про яке внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань №120241532000000017 від 20 лютого 2024 року, за обвинуваченням ОСОБА_3 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст.190 КК України, призначити на 08жовтня 2024року на10.00год..

Судовий розгляд здійснювати суддею одноособово у відкритому судовому засіданні.

У судове засідання викликати обвинувачену, представника потерпілого, свідків, повідомивши їх про обов`язковість явки у судове засідання.

Цивільний позовУправління житлово-комунальногогосподарства Миколаївськоївійськової адміністраціїв особіпредставника ОСОБА_5 до ОСОБА_3 про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням, прийняти до провадження та розглядати разом з кримінальним провадженням.

Визнати цивільним позивачем - Управління житлово-комунального господарства Миколаївської військової адміністрації в особі представника ОСОБА_5 ..

Визнати цивільним відповідачем - ОСОБА_3 та залучити її до участі у справі.

Доручити персоналу Первомайського районногосектору №2філії Державноїустанови "Центрпробації" скласти та подати суду в строк до 07 жовтня 2024 року досудову доповідь щодо обвинуваченої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки смт.Врадіївка Миколаївської області, зареєстрованої та фактично проживаючої в АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченій, що їй надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

СудКривоозерський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення08.07.2024
Оприлюднено09.07.2024
Номер документу120224223
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —474/499/24

Ухвала від 08.07.2024

Кримінальне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 23.05.2024

Кримінальне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Фаріонова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні