Ухвала
від 09.07.2024 по справі 626/2151/24
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


Справа №626/2151/24 Доповідач: ОСОБА_1

Провадження:№ 11-п/818/255/24

Категорія: підсудність

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 липня 2024 року м.Харків

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Харківського апеляційного суду у складі:

- головуючого ОСОБА_1 ,

- суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

- при секретарі ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м.Харкова подання в.о. голови Красноградського районного суду Харківської області про направлення кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 України,до іншого суду, -

В С Т А Н О В И Л А:

У поданні порушено питання про передачу зазначеного провадження із Красноградського районного суду Харківської області на розгляд до іншого суду, посилаючись на неможливість утворити склад суду для судового розгляду, оскільки у Красноградському районному суді Харківської області фактично працює троє суддів: суддя ОСОБА_9 не може приймати участь у розгляді даного кримінального провадження, оскільки розглядав клопотання слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області як слідчий суддя; суддя ОСОБА_10 перебував у відпустці до 08 липня 2024 року.

Учасники судового провадження, належним чином повідомлені про час та місце розгляду подання про визначення підсудності кримінального провадження, до суду апеляційної інстанції не прибули, що відповідно до ч.4 ст.34КПК України не перешкоджає розгляду питання.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали кримінального провадження, колегія суддів вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положеннями п.2 ч.1 ст.34 КПК України передбачено передачу кримінального провадження на розгляд іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

Згідно звимогами,передбаченими ч.3ст.31КПК України,кримінальне провадженняв судіпершої інстанціїздійснюється колегіальносудом ускладі трьохсуддів лишеза клопотаннямобвинуваченого щодо: 1)злочинів,за вчиненняяких передбаченопокарання увиді позбавленняволі настрок більшедесяти років; 2)злочинів,у вчиненніяких обвинувачуєтьсяПрезидент України,повноваження якогоприпинено,народний депутатУкраїни,Прем`єр-міністрУкраїни,член КабінетуМіністрів України,Секретар Радинаціональної безпекиі оборониУкраїни,Генеральний прокурор,заступник Генеральногопрокурора -керівник Спеціалізованоїантикорупційної прокуратури,Голова Службибезпеки України,Директор Державногобюро розслідувань,Директор Національногоантикорупційного бюроУкраїни,Голова Національногоагентства зпитань запобіганнякорупції,Голова Антимонопольногокомітету України,Голова Національногобанку України,Голова Рахунковоїпалати,Голова Фондудержавного майнаУкраїни,Голова Центральноївиборчої комісії,Уповноважений ВерховноїРади Україниз правлюдини,Голова тасудді КонституційногоСуду України,Голова ВерховногоСуду,голови вищихспеціалізованих судів,Голова Вищоїради правосуддя. Кримінальне провадження стосовно кількох обвинувачених здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів стосовно всіх обвинувачених, якщо хоча б один із них заявив клопотання про такий розгляд.

Як слідує із наданих матеріалів, у Красноградському районному суді Харківської області фактично працює троє суддів: суддя ОСОБА_9 не може приймати участь у розгляді даного кримінального провадження, оскільки розглядав клопотання слідчого СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області як слідчий суддя.

Відповідно до протоколу неможливості автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27 червня 2024 року призначення складу суддів для розгляду зазначеного кримінального провадження не відбулося через недостатню кількість суддів для розподілу (а.с.95).

За таких обставин, згідно з вимогами, передбаченими п.2 ч.1 ст.34 КПК України, кримінальне провадження підлягає направленню на розгляд до Первомайського міськрайонного суду Харківської області.

Керуючись ст. ст. 34, 405 КПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Подання в.о. голови Красноградського районного суду Харківської області задовольнити.

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 України, передати із Красноградського районного суду Харківської області на розгляд до Первомайського міськрайонного суду Харківської області.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Судді:

СудХарківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення09.07.2024
Оприлюднено12.07.2024
Номер документу120255526
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —626/2151/24

Ухвала від 22.08.2024

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Васянович Г. М.

Ухвала від 22.08.2024

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Васянович Г. М.

Ухвала від 25.07.2024

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Васянович Г. М.

Ухвала від 09.07.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Люшня А. І.

Ухвала від 27.06.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 03.06.2024

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні