Ухвала
від 10.07.2024 по справі 308/11461/24
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/11461/24

1-кс/308/4047/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 липня 2024 року м. Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Закарпатській області капітана поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу Закарпатської обласної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024071030000830 від 01.04.2024, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України -

встановив:

09липня 2024заступник начальникавідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів слідчогоуправління ГУНПв Закарпатськійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 звернувся доУжгородського міськрайонногосуду Закарпатськоїобласті зклопотанням погодженимпрокурором відділуЗакарпатської обласноїпрокуратури ОСОБА_5 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів матеріалами внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024071030000830 від 01.04.2024, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що 01.04.2024 до Чергової частини Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області надійшов рапорт від старшого оперуповноваженого ВКП Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області про те, що група осіб здійснює придбання, зберігання, перевезення та пересилання наркотичних речовин.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що поштове відправлення, в середині якого містився особливо небезпечний наркотичний засіб- канабіс, було відправлено за допомогою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » із поштового відділення № НОМЕР_1 що за адресою АДРЕСА_2 від приватної особи ОСОБА_6 із зазначенням номеру мобільного телефону НОМЕР_2 , який та адресував дану посилку приватній особі ОСОБА_7 , із зазначенням номеру мобільного телефону, НОМЕР_3 до поштового відділення № НОМЕР_4 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою АДРЕСА_3 .

Разом з тим було встановлено, що у вищевказаних приміщеннях поштових відділень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » наявні камери відеоспостереження, отримання відеозапису з яких буде мати суттєве значення в якості доказової інформації для проведення досудового розслідування. Також встановлено орієнтовний час відправки та отримання поштового відправлення фігурантами даного кримінального правопорушення де їх було зафіксовано камерами відеоспостереження, а саме:

- 02.07.2024 період часу з 17:30 год. по 17:40 год., внутрішні камери, розташовані за адресою АДРЕСА_2 , відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » номер НОМЕР_1 ;

- 04.07.2024 період часу з 17:20 год. по 10:40 год. внутрішні камери відеоспостереження які розташовані за адресою АДРЕСА_3 , відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_4 .

Також встановлено, що центральний офіс товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи те, що іншими методами та заходами підтвердити або спростувати факт вчинення кримінального правопорушення, встановити місце скоєння кримінального правопорушення, спосіб вчинення кримінального правопорушення, свідків та очевидців, особу правопорушника не надається можливим, відомості про зв`язок невстановленої досудовим слідством особи містяться у товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » а у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що дана інформація має суттєве значення для доказування вчинення кримінального правопорушення, слідчий подане клопотання просить задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутності, зазначив, що клопотання підтримує у повному обсязі та просить його задовільнити.

Володілець інформації в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить заява слідчого.

Застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження під час розгляду клопотання не здійснювалось відповідно до ч.4 статті 107 КПК.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що таке підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є одним із видів заходів забезпечення кримінального провадження, які застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно з положенням ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних належать до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно з ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація сама по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчим наведені правові підстави для застосування вказаного виду заходу забезпечення кримінального провадження, іншим способом довести обставини неможливо, слідчий суддя вважає необхідним надати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Таким чином, клопотання про надання тимчасового доступу до інформації яка містить охоронювану законом таємницю та знаходиться у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до інформації про клієнтів, які користуються номерами мобільного оператора НОМЕР_2 та НОМЕР_5 , а саме чи наявні за вказаними мобільними номерами «Картки клієнтів» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », повної інформації (відправник, одержувач, номер ТТН, дата, час відправки та одержання, вага, сума, найменування вантажів, тощо) про поштове відправлення яке слідувало із поштового відділення № НОМЕР_1 ( АДРЕСА_2 ), від приватної особи ОСОБА_6 , із зазначенням номеру мобільного телефону НОМЕР_2 та адресоване приватній особі ОСОБА_7 , із зазначенням номеру мобільного телефону, НОМЕР_3 , до поштового відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » номер НОМЕР_4 , яке розташоване за адресою АДРЕСА_3 , та відеозаписів з камер відеоспостереження які розташовані у відділеннях ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за наступні дати та періоди часу, а саме: 02.07.2024 період часу з 17:30 год. по 17:40 год., внутрішні камери, розташовані за адресою АДРЕСА_2 , відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » номер 79 та 04.07.2024 період часу з 17:20 год. по 10:40 год. внутрішні камери відеоспостереження які розташовані за адресою АДРЕСА_3 , відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_4 , відповідає вимогам ст. 160 КПК України та доводить наявність обставин, передбачених ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись: ст. ст. 36, 110, 131, 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя,-

постановив :

Клопотання - задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження, а саме групі слідчих вказаного кримінального провадження №12024071030000830 від 01.04.2024, тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до інформації про клієнтів, які користуються номерами мобільного оператора НОМЕР_2 та НОМЕР_5 , а саме чи наявні за вказаними мобільними номерами «Картки клієнтів» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », повної інформації (відправник, одержувач, номер ТТН, дата, час відправки та одержання, вага, сума, найменування вантажів, тощо) про поштове відправлення яке слідувало із поштового відділення № НОМЕР_1 ( АДРЕСА_2 ), від приватної особи ОСОБА_6 , із зазначенням номеру мобільного телефону НОМЕР_2 та адресоване приватній особі ОСОБА_7 , із зазначенням номеру мобільного телефону, НОМЕР_3 , до поштового відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » номер НОМЕР_4 , яке розташоване за адресою АДРЕСА_3 , та відеозаписів з камер відеоспостереження які розташовані у відділеннях ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за наступні дати та періоди часу, а саме: 02.07.2024 період часу з 17:30 год. по 17:40 год., внутрішні камери, розташовані за адресою АДРЕСА_2 , відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » номер 79 та 04.07.2024 період часу з 17:20 год. по 10:40 год. внутрішні камери відеоспостереження які розташовані за адресою АДРЕСА_3 , відділення « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_4 .

Строк дії ухвали становить два місяця з дня постановлення ухвали.

Контроль за виконанням ухвали покласти на заступника начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Закарпатській області капітана поліції ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення10.07.2024
Оприлюднено12.07.2024
Номер документу120260234
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —308/11461/24

Ухвала від 10.07.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

Ухвала від 10.07.2024

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Дегтяренко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні