Ухвала
від 10.07.2024 по справі 161/10445/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/10445/24

Провадження № 2-н/161/1428/24

У Х В А Л А

10 липня 2024 року Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Рудська С.М., дослідивши матеріали заяви Об`днання співвласників багатоквартирного будинку «Супер Дім-8» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за утримання багатоквартирного будинку та відрахування до ремонтного фонду, -

в с т а н о в и л а:

31.05.2024 року заявник ОСББ «Супер Дім-8» через свого представника звернулося до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за утримання багатоквартирного будинку та відрахування до ремонтного фонду.

У відповідності до вимог ч. 5 ст. 165 ЦПК України, суддя звернулася до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання боржника щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи ОСОБА_1

11.06.2024 року від підрозділу УДМС України у Волинській області надійшла інформаційна довідка з якої вбачається, що ОСОБА_1 , 16.08.2023 року був знятим з місця своєї реєстрації у зв`язку зі смертю.

Судом було надіслано запит до Відділу ДРАЦС у Волинській області УДР Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, у відповідь на який 25.06.2024 року надійшов лист з інформацією про відсутність в Державному реєстрі актового запису про смерть ОСОБА_1 .

У зв`язку з цим, судом було надіслано запит до УДМС України у Волинській області про надання інформації про правову підставу внесення запису про зняття 16.08.2023 року ОСОБА_1 з місця своєї реєстрації.

08.07.2024 року від УДМС України у Волинській області надійшов інформаційний лист з якого слідує, що запис про зняття 16.08.2023 року ОСОБА_1 з місця своєї реєстрації у зв`язку зі своєю смертю був вчинений на підставі свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 16.08.2023 року відділом РАЦС м. Кутно Лодзинського воєводства Республіки Польща.

Згідно ч. 1 та ч. 2ст. 167 ЦПК Українисуд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п`яти днів з дня її надходження, а якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, - протягом п`яти днів з дня отримання судом у порядку, передбаченому частинами п`ятою, шостоюстатті 165 цього Кодексу, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

За результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу.

Відповідно до ч. 3ст. 165 ЦПК Україниу разі, якщо в заяві про видачу судового наказу містяться вимоги, частина з яких не підлягає розгляду в порядку наказного провадження, суд постановляє ухвалу про відмову у видачі судового наказу лише в частині цих вимог. У разі, якщо заявлені вимоги між собою взаємопов`язані і окремий їх розгляд неможливий, суд відмовляє у видачі судового наказу.

Враховуючи те, що заявником ставиться вимога про стягнення заборгованості з боржника, при цьому, ОСОБА_1 знятий з місця своєї реєстрації у зв`язку зі смертю, тобто, заявнику слід уточнити та вказати дійсного/их боржника/ів, які зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 .

За таких обставин, суд вважає за необхідне відмовити у видачі судового наказу.

Керуючись ст.ст. 165, 186, 352, 354 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А:

Відмовити Об`днанню співвласників багатоквартирного будинку «Супер Дім-8» у видачі судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за утримання багатоквартирного будинку та відрахування до ремонтного фонду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги на ухвалу суду. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст ухвали складений 10 липня 2024 року.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області С.М. Рудська

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення10.07.2024
Оприлюднено12.07.2024
Номер документу120271076
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —161/10445/24

Ухвала від 10.07.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні