Рішення
від 09.07.2024 по справі 904/797/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.07.2024м. ДніпроСправа № 904/797/24

Господарський суд Дніпропетровської області у складі судді Бєлік В.Г., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) представників сторін, справу:

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДЕКО ЛЮКС", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "КРАФТ ФУДЗ", Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг

про стягнення заборгованості за договором №24/2 від 02.08.2021 у загальному розмірі 246 681,87 грн.

ПРОЦЕДУРА:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДЕКО ЛЮКС" (далі - позивач) звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою, в якій просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "КРАФТ ФУДЗ" (далі - відповідач) заборгованість за договором №24/2 від 02.08.2021 у загальному розмірі 246 681,87 грн., з яких:

- основний борг у розмірі 170 086,49 грн.;

- пеня у розмірі 17 008,65 грн.;

- 3% річних у розмірі 9 812,68 грн.;

- інфляційні втрати у розмірі 49 774,05 грн.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 18.03.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Про розгляд справи відповідач повідомлявся рекомендованим листом з повідомленням про вручення за юридичною адресою, що підтверджується наявним у справі рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, яке повернулося до господарського суду з відміткою пошти "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до статті 165 Господарського процесуального кодексу України, ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 18.03.2024 запропоновано учасникам справи подати до суду документи, але станом на 17.04.2024 вказані документи поданні не були.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 17.04.2024 продовжено строк розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи в межах розумного строку.

Про розгляд справи відповідач повторно повідомлявся рекомендованим листом з повідомленням про вручення за юридичною адресою, що підтверджується наявним у справі рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, яке повернулося до господарського суду з відміткою пошти "адресат відсутній за вказаною адресою".

Відповідач правом на подання відзиву на позов з викладенням письмових пояснень у межах визначеного законом і судом строків не скористався, клопотань про необхідність витребування доказів чи прийняття від нього додаткових доказів не заявляв, як не заявляв і про бажання надати власні пояснення по суті спору.

Про розгляд справи відповідач неодноразово повідомлявся рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення (ухвали суду) за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до п.4 ч.6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

Суд звертає увагу, що адреса, зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань є офіційним місцезнаходженням відповідача. Отже, якщо відповідач за власним волевиявленням не скористався правом отримати кореспонденцію, а тому відповідач вважається таким, що повідомлений про розгляд справи.

У разі якщо ухвалу про вчинення відповідної процесуальної дії направлено судом за належною адресою, тобто повідомленою суду стороною, і повернуто підприємством зв`язку з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про вчинення відповідної процесуальної дії. Аналогічна правова позиція викладена у постановах Верховного Суду від 16.05.2018 у справі №910/15442/17 та від 04.12.2018 у справі №921/32/18.

Крім того, Верховний Суд в постанові від 18.03.2021 у справі №911/3142/19 зазначив, що направлення листа рекомендованою кореспонденцією на дійсну адресу є достатнім для того, щоб вважати повідомлення належним, оскільки отримання зазначеного листа адресатом перебуває поза межами контролю відправника, а, у даному випадку, суду (близька за змістом правова позиція викладена у постанові Великої Палати Верховного Суду від 25.04.2018 у справі №800/547/17, постановах Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 27.11.2019 у справі №913/879/17, від 21.05.2020 у справі №10/249-10/19, від 15.06.2020 у справі №24/260-23/52-б).

Отже, відповідач вважається таким, що повідомлений про відкриття провадження у справі належним чином.

Судом також враховано, що за приписами ч.1 ст.9 Господарського процесуального кодексу України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи або обмежений у праві отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа, яка не є учасником справи, має право на доступ до судових рішень у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч.2 ст.2 Закону України "Про доступ до судових рішень" усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з частинами 1, 2 статті 3 Закону України "Про доступ до судових рішень" для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч.1 ст.4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Враховуючи наведене, господарський суд зазначає, що відповідач мав право та дійсну можливість ознайомитись, з ухвалою про відкриття провадження у справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Справа згідно статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод розглядалася протягом розумного строку, у зв`язку із вжитими в Україні карантинними заходами та згідно Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" введенню в Україні воєнного стану з 24 лютого 2022 року.

У відповідності до ч. 4 ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, у разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення.

Дослідивши надані документи і матеріали, з`ясувавши обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги і заперечення, оцінивши в сукупності докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

АРГУМЕНТИ СТОРІН

Позиція позивача викладена у позовній заяві

В обґрунтування позовних вимог Позивач посилається на неналежне виконання Відповідачем грошових зобов`язань за Договором про виготовлення продукції №24/2 від 02.08.2021.

Позиція відповідача, викладена у відзиві на позовну заяву

Відповідач не скористався своїм процесуальним правом на подання відзиву на позов та ознайомлення з матеріалами справи.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ ВСТАНОВЛЕНІ СУДОМ ТА ДОКАЗИ, ЩО ЇХ ПІДТВЕРДЖУТЬ

02.08.2021 між Товариством з обмеженою відповідальністю ОЛЛТЕКС ПРО, яке перейменовано в Товариство з обмеженою відповідальністю КРАФТ ФУДЗ (надалі - Замовник, Відповідач) та Товариством з обмеженою відповідальністю ДЕКО ЛЮКС (надалі - Виконавець, Позивач) укладено договір № 24/2 (далі - Договір), відповідно до якого Виконавець зобов`язується виготовити із своїх матеріалів за завданням та на користь Замовника, а Замовник зобов`язується приймати у власність та оплачувати виготовлену продукцію (надалі - Продукція) згідно з Специфікаціями, які є невід`ємною частиною цього Договору (п. 1.1. Договору).

Прийом-передача виготовленої Продукції здійснюється в місті Києва за однією з наступних адрес: просп. Правди, 47; вул. Полярна, 17А; Кільцева дорога. 12; просп. Броварський, ЗВ; вул. Саперно-Слобідська, 26. Конкретна адреса, по якій має бути здійснена доставка Продукції, вказується в замовлені Замовника та акті приймання-передачі Продукції (п. 1.2. Договору).

Виготовлення Продукції за цим Договором здійснюється Виконавцем на підставі Специфікації до цього Договору. Специфікація повинна містити відомості про ціну одиниці Продукції, з урахуванням ПДВ, стікерування кожної одиниці Продукції, а також вартість послуг на доставку Продукції (п. 2.1. Договору).

Виконавець має право залучати до виконання цього Договору третіх осіб (п. 2.2. Договору).

Замовник надає Виконавцеві в електронному вигляді замовлення на виготовлення Продукції, яке надсилає на електронну адресу

Термін виготовлення Продукції становить 30 (тридцять) календарних днів та обчислюється з дати отримання Виконавцем від Замовника попередньої оплати в розмірі 50% від вартості Продукції. У випадку внесення Замовником змін до замовлення на виготовлення Продукції після укладання цього Договору, строк виготовлення Продукції узгоджується Сторонами додатково (п. 2.4. Договору).

Загальна сума цього Договору дорівнює вартості Продукції і визначається в Специфікаціях до цього Договору (п. 4.1. Договору).

Вартість Продукції є договірною ціною і визначається Сторонами з урахуванням технології виготовлення Продукції, її оздоблення, розмірів, матеріалів, які використовуються для її виготовлення, тощо (п. 4.2. Договору).

У випадку внесення змін та доповнень до обсягу чи вимог виконання робіт за цим Договором, Сторони укладають про це відповідний додаток до Договору, в якому також визначають вартість додаткових робіт, на яку збільшується загальна сума цього Договору (п. 4.3. Договору).

Згідно з п. п. 5.1.-5.3. Договору оплата Продукції, що виготовляється за цим Договором, проводиться Замовником в 2 (два) етапи. На першому етапі Замовник зобов`язаний сплатити Виконавцю передплату в розмірі 50% згідно рахунку, що надсилається Виконавцем в порядку п. 2.3. цього Договору. На другому етапі Замовник зобов`язаний сплатити Виконавцю ще 50% згідно рахунку фактури в термін протягом п`яти робочих днів з дати поставки Продукції та підписання відповідних документів.

Цей Договір відповідно до п. 10.1. Договору набирає чинності після його підписання Сторонами з моменту отримання Виконавцем передплати, визначеної в п. 5.2. Договору, та діє до повного його виконання.

За період дії Договору Виконавцем було виготовлено, а Замовником було прийнято Продукцію на загальну суму 1 036 036,03 грн. (один мільйон тридцять шість тисяч тридцять шість гривень 03 коп.), що підтверджується видатковим накладними.

Відповідач частково виконав зобов`язання по оплаті виготовленої продукції на загальну суму 908 699,54 (дев`ятсот вісім тисяч шістсот дев`яносто дев`ять гривень) 54 коп., що підтверджується платіжними інструкціями.

З урахуванням часткового виконання Відповідачем зобов`язань по оплати виготовленої продукції та повернутих Відповідачу надмірно сплачених коштів заборгованість за Договором № 24/2 від 02.08.2021 року складає 170086,49 (сто сімдесят тисяч вісімдесят шість гривень) 49 коп., та розраховується наступним чином, а саме:

1036036,03 - (908699,54 - 42750,00) = 170086,49грн., де

1 036 036,03 грн. - загальна вартість продукції, яка була виготовлена Виконавцем та прийнята Замовником за Договором № 24/2 від 02.08.2021 року;

908 699,54 грн. - загальна сума платежів, які були виконані Замовником в рахунок оплати за Продукцію отриману за Договором № 24/2 від 02.08.2021 року;

42 750,00 грн. - частина передплати, яка була повернута Замовнику як надмірно сплачені кошти згідно з платіжною інструкцією № 257 від 19.08.2021 року.

Спір у справі виник у зв`язку із неналежним, на думку позивача, виконанням відповідачем свого зобов`язання по оплаті виготовленої продукції згідно Договору, у зв`язку з чим у відповідача наявний борг перед позивачем у розмірі 170 086,49 грн. Крім того, позивач стверджує про наявність правових підстав для стягнення з відповідача пені у розмірі 17 008,65 грн., інфляційних втрат у розмірі 49 774,05 грн., 3% річних у розмірі 9 812,68 грн.

ОЦІНКА АРГУМЕНТІВ СТОРІН, ВИСНОВКИ СУДУ

За змістом статті 11 ЦК України цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків є, зокрема договори та інші правочини, інші юридичні факти.

Згідно із частиною першою статті 202 ЦК України правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Дво- чи багатостороннім правочином є погоджена дія двох або більше сторін (частина четверта цієї ж статті).

Відповідно до законодавчого визначення правочином є перш за все вольова дія суб`єктів цивільного права, що характеризує внутрішнє суб`єктивне бажання особи досягти певних цивільно-правових результатів - набути, змінити або припинити цивільні права та обов`язки. Здійснення правочину законодавством може пов`язуватися з проведенням певних підготовчих дій учасниками правочину (виготовленням документації, оцінкою майна, інвентаризацією), однак сутністю правочину є його спрямованість, наявність вольової дії, що полягає в згоді сторін взяти на себе певні обов`язки (на відміну, наприклад, від юридичних вчинків, правові наслідки яких наступають у силу закону незалежно від волі його суб`єктів). У двосторонньому правочині волевиявлення повинно бути взаємним, двостороннім і спрямованим на досягнення певної мети; породжуючи правовий наслідок, правочин - це завжди дії незалежних та рівноправних суб`єктів цивільного права.

За частиною першою статті 205 ЦК України правочин може вчинятися усно або в письмовій (електронній) формі. Сторони мають право обирати форму правочину, якщо інше не встановлено законом.

Відповідно до частини 1 статті 208 ЦК України у письмовій формі належить вчиняти правочини між юридичними особами.

Відповідно до частин 1, 2 статті 317 ГК України будівництво об`єктів виробничого та іншого призначення, підготовка будівельних ділянок, роботи з обладнання будівель, роботи з завершення будівництва, прикладні та експериментальні дослідження і розробки тощо, які виконуються суб`єктами господарювання для інших суб`єктів або на їх замовлення, здійснюються на умовах підряду.

Для здійснення робіт, зазначених у частині першій цієї статті, можуть укладатися договори підряду: на капітальне будівництво (в тому числі субпідряду); на виконання проектних і досліджувальних робіт; на виконання геологічних, геодезичних та інших робіт, необхідних для капітального будівництва; інші договори. Загальні умови договорів підряду визначаються відповідно до положень Цивільного кодексу України про Договір № 24/2 , якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 193 ГК України до виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення ЦК України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частин 1, 2 статті 837 ЦК України за договором підряду одна сторона (підрядник) зобов`язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов`язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Договір підряду може укладатися на виготовлення, обробку, переробку, ремонт речі або на виконання іншої роботи з переданням її результату замовникові

Відповідно до частин 1, 3 статті 843 ЦК України у договорі підряду визначається ціна роботи або способи її визначення.

Ціна роботи у договорі підряду включає відшкодування витрат підрядника та плату за виконану ним роботу.

Відповідно до частини 1 статті 854 ЦК України якщо договором підряду не передбачена попередня оплата виконаної роботи або окремих її етапів, замовник зобов`язаний сплатити підрядникові обумовлену ціну після остаточної здачі роботи за умови, що роботу виконано належним чином і в погоджений строк або, за згодою замовника, - достроково.

Статтями 525, 526 ЦК України унормовано, що одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається; зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільною законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту та інших вимог, що звичайно ставляться. Дана норма кореспондує з приписами статті 193 ГК України.

Статтею 530 Цивільного кодексу України визначено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Договір є обов`язковим для виконання сторонами (стаття 629 ЦК України).

Як встановлено судом вище, строк оплати за виготовлену та передану відповідачу продукцію є таким, що настав.

Доказів оплати вартості виготовленої продукції сторонами суду не надано.

З огляду на вказане, позовна вимога про стягнення з відповідача основного боргу підлягає задоволенню у розмірі 170 086,49 грн.

Щодо суми пені

Відповідно до ст. 611 Цивільного кодексу України, у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема: сплата неустойки.

За змістом ст.ст. 549, 551 Цивільного кодексу України, неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або iнше майно, якi боржник повинен передати кредиторовi у разi порушення боржником зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у вiдсотках вiд суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання. Предметом неустойки може бути грошова сума, рухоме i нерухоме майно. Якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмiр встановлюється договором або актом цивiльного законодавства.

Згідно зі ст. 1 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань", платники грошових коштiв сплачують на користь одержувачiв цих коштiв за прострочку платежу пеню в розмiрi, що встановлюється за згодою сторiн.

Відповідно до ч.6 ст. 232 ГК України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов`язання, якщо інше не встановлено законом, або договором, припиняється через 6 місяців від дня, коли зобов`язання мало бути виконано.

Згідно з п. 8.1. Договору № 24/2 за прострочення виконання зобов`язань за цим Договором винна Сторона сплачує іншій Стороні неустойку в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день прострочення, але не більше 10% від загальної суми відповідної Специфікації, виконання зобов`язань по якій порушено.

В силу п.1 ст. 216 Господарського кодексу України учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за правопорушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених цим Кодексом, іншими законами та договором.

У відповідності до п. 1 ст. 230 Господарського кодексу України штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Згідно з частиною 6 статті 231 Господарського кодексу України штрафні санкції за порушення грошових зобов`язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою Національного банку України, за увесь час користування чужими коштами, якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або договором.

Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання (ст. 549 Цивільного кодексу України).

За положеннями п. 5.3. Договору № 24/2 оплата другого етапу (50% остаточної вартості) має бути виконана Замовником протягом п`яти робочих днів з дати поставки Продукції та підписання відповідних документів.

Так, остання поставка продукції за Договором № 24/2 мала місце 18.02.2022 року, а тому відповідно до п. 5.3. остаточні розрахунки з Виконавцем мали бути проведені в строк до 25.02.2023 року включно.

З огляду на вище викладене, Замовник вважається таким, що прострочив виконання грошового зобов`язання за Договором № 24/2 починаючи з 26 лютого 2022 року.

Пеня в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за період прострочення з 26.02.2022 року по 25.08.2022 року становить 28 611,80 грн.

Остаточний розмір пені, яка підлягає стягненню, має бути зменшений до 10% від загальної суми невиконаних зобов`язань в порядку пункту 8.1. Договору № 24/2 і таким чином має складати 17008,65 грн.

Перевіривши розрахунки пені судом встановлено, що сума пені розрахована позивачем відповідно до вимог діючого законодавства та договору, в межах строку позовної давності .

За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню в частині стягнення з відповідача на користь позивача: 17008,65 грн. пені.

Щодо суми 3% річних та інфляційних втрат

Відповідно до положень статті 610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Статтею 611 Цивільного кодексу України передбачено, що у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Позивач заявив вимогу про стягнення з відповідача 3% річних у загальному розмірі 9 812,68 грн. за період з 26.02.2022 по 28.01.2024 та інфляційних втрат у розмірі 49 774,05 грн. за період з березня 2022 року по грудень 2023 року.

Перевіривши здійснене позивачем нарахування, суд встановив, що розрахунки 3% річних та інфляційних втрат є вірними.

На підставі викладеного, позовні вимоги в частині стягнення 3% річних та інфляційних втрат підлягають задоволенню.

Положеннями статті 13 Господарського процесуального кодексу України визначено, що судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін.

Статтею 74 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень; докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до статті 77 Господарського процесуального кодексу України обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

На підставі ст. 86 Господарського процесуального України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Відповідач заперечень проти заявленого позову не висунув, доказів у спростування обставин, викладених в обґрунтування позовних вимог, суду не надав.

З урахуванням вищенаведеного позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

СУДОВІ ВИТРАТИ.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України, витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача у сумі 3700,00 грн.

Керуючись статтями 2, 73, 74, 76, 77-79, 86, 91, 129, 191, 233, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "КРАФТ ФУДЗ" (50006, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Соборності, буд. 12; код ЄДРПОУ 41249566) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю ДЕКО ЛЮКС (04136, м. Київ, вул. Стеценка, буд. 1-А; код ЄДРПОУ 35253898) основну заборгованість у розмірі 170 086,49 грн, пеню у розмірі 17 008,65 грн, 3% річних у розмірі 9 812,68 грн, інфляційні збитки у розмірі 49 774,05 грн, а також витрати по сплаті судового збору у розмірі 3 700,00 грн.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили у відповідності до статті 241 Господарського процесуального кодексу України.

Рішення суду може бути оскаржено до Центрального апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення складено та підписано - 09.07.2023.

Суддя В.Г. Бєлік

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення09.07.2024
Оприлюднено15.07.2024
Номер документу120289933
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —904/797/24

Судовий наказ від 02.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Рішення від 09.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні