Ухвала
від 08.07.2024 по справі 2-477/11
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 08.07.2024Справа № 2-477/11 Провадження № 6/554/233/2024

УХВАЛА

Іменем України

08 липня 2024 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави у складі головуючого судді Гольник Л.В., секретаря судового засідання Михайленко К.О., за участю представника позивача ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві заяву адвоката Литвиненко Анни Іванівни в інтересах позивача ОСОБА_2 про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого лист до виконання,

в с т а н о в и в:

До Октябрського районного суду м. Полтави надійшла заява адвоката Литвиненко Анни Іванівни в інтересах позивача ОСОБА_3 про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого лист до виконання.

В обґрунтування заяви представник позивача вказала, що ще у 2011 році було відкрито виконавче провадження. Виконавчий лист направлявся спочатку з Шевченківського ВДВС до Ленінського ВДВС. Також виконавчий лист перебував на виконання у Київському ВДВС у м. Полтаві. Позивачу призначалася соціальна допомога дитині, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. На даний час рішення суду не виконується. Проте виконавчий лист не повертався стягувачу.

У судовому засіданні представника позивача просила заяву задовольнити, пояснила, що виконавчий лист був виданий, але у подальшому перенаправлявся в межах міста Полтави від одного органу ВДВС до іншого. Рішення суду не виконується, виконавчий лист стягувачу не повертався.

Відповідач у судове засідання не з`явився, заяв та клопотань до суду не подавав.

Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази, приходжу до такого висновку.

Встановлено, що рішенням Октябрського районного суду м. Полтави від 03.02.2011 стягнуто з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_2 , на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліменти у розмірі частини всіх видів заробітка, але не менше 30% прожиткового мінімуму доходів громадян для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з 12 листопада 2010 року і продовжувати до досягнення ним повноліття (справа № 2-477/11).

11.05.2011 року ОСОБА_2 отримала виконавчий лист у даній справі.

Відповідно доЗакону України«Про виконавчепровадження» виконавчідокументи можутьбути пред`явленідо примусовоговиконання протягомтрьох років.Вказаний строквстановлюється для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили .Виконавчий документпро стягненняперіодичних платежіву справахпро стягненняаліментів,може бутипред`явлено довиконання протягомусього періоду,на якийприсуджені платежі. Строкипред`явлення виконавчогодокумента довиконання перериваютьсяу разі пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Згідно ч.1 п.17.4 розділуХIIIперехідних положень ЦПК Україниу разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Дублікат видається судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Розглянувши доводи представника заявниці, суд приходить до висновку про поважність причин пропуску строк для пред`явлення виконавчого документа до виконання та про задоволення заяви про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, а також задовольнити про видачу дубліката виконавчого листа.

Керуючись ч.1 п.17.4 розділу ХIIIперехідних положень ЦПК Українист.ст.258,260,261, 433 ЦПК України-

п о с т а н о в и в:

Заяву адвоката Литвиненко Анни Іванівни в інтересах позивача ОСОБА_2 про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого лист до виконання задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа від 11.05.2011 року у справі № 2-477/11 за позовом ОСОБА_2 про стягнення з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_2 , на утримання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліменти у розмірі частини всіх видів заробітка, але не менше 30% прожиткового мінімуму доходів громадян для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з 12 листопада 2010 року і продовжувати до досягнення ним повноліття.

Поновити строк для представлення виконавчого листа № 2-477/121 від 11.05.2011 року до виконання.

Ухвала суду може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження

Суддя Л.В.Гольник

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення08.07.2024
Оприлюднено15.07.2024
Номер документу120306670
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-477/11

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 08.07.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Афанасьєв В. О.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 14.06.2011

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Левицька Т. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Постанова від 05.10.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 07.08.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні