Постанова
від 29.09.2010 по справі 2а-4279/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-4279/10/1770

29 вересня 2010 року 12год. 15 хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Борискіна С.А. за участю секретаря судового засіданн я Чередняка В.В. та сторін і ін ших осіб, які беруть участь у с праві:

позивача: представник не з'я вився

відповідача: представник н е з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Управління Пенсійного ф онду України в м. Рівне < Списо к > < Позивач в особі > третя ос оба, яка не заявляє самостійн их вимог на предмет спору на с тороні позивача < 3-тя особа >

ддо державного Рівненського комерційно-виробничого підп риємства "Залізничник" трет я особа, яка не заявляє самост ійних вимог на предмет спору на стороні відповідача < 3-тя о соба >

про стягнення заборгова ності, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач - Управління Пенс ійного фонду України в м. Рівн е - звернулося до Рівненськог о окружного адміністративно го суду з позовом про стягнен ня заборгованості по сплаті внесків на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання з відповідача - Рівненсь кого державного комерційног о-виробничого підприємства « Залізничник» .

До початку судового засід ання представник позивача по дав письмове клопотання, від повідно до якого вказав, що по зовні вимоги підтримує в пов ному обсязі та просить розгл янути справу без його участі .

Відповідач у судове засіда ння не з'явився повторно про д ень, час та місце судового зас ідання повідомлявся належни м чином. Заперечень на адміні стративний позов не подав. Пр о причини неявки суд не повід омив.

Судом не визнавалася обов' язковою участь сторін в судо вому засіданні. За таких обст авин, суд вважає за можливе ро зглянути справу без участі с торін на підставі наявних до казів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, я кі беруть участь у справі, від повідно до положень ч.6 ст.12 КАС України, повне фіксування су дового засідання за допомого ю звукозаписувального техні чного засобу не забезпечуєть ся.

Повно і всебічно з' ясува вши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинн ого законодавства, перевірив ши їх дослідженими у судовом у засіданні доказами, суд вва жає, що позов підлягає до задо волення в повному обсязі.

Суд виходив з такого.

Відповідач - Рівненське дер жавне комерційно-виробниче п ідприємство «Залізничник»є платником страхових внесків , збору на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння та є страхувальником в ро зумінні Закону України "Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування". За змі стом статті 17 Закону України " Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування" с трахувальники зобов'язані св оєчасно нараховувати, обчисл ювати та сплачувати в устано влені строки та в повному обс язі страхові внески до Пенсі йного фонду.

Станом на день розгляду спр ави в суді відповідач заборг ував 2 777,63 грн. - страхових внескі в за квітень - червень 2010 року, щ о підтверджується копіями р озрахунків, які відповідач в ласноруч склав та подав до ор гану пенсійного фонду (а.с.4-9), д овідкою про стан заборговано сті відповідача станом на 17.09.20 10 року (а.с.22) та копією довідки з Головного управління статис тики в Рівненській області, я кою підтверджується правови й статус відповідача як юрид ичної особи та його місцезна ходження: 33000, м. Рівне, вул. Ніла Хасевича, буд. 4 (а.с.21). Відтак вк азана сума є недоїмкою та є уз годженою.

Позивачем для відповідача , відповідно до вимог статті 10 6 Закону України "Про загально обов'язкове державне пенсійн е страхування" вручено вимог и № Ю 1177 від 04 червня 2010 року, 06 лип ня 2010 року, 06 серпня 2010 року (а.с.10-12) про що свідчать підписи упов новажених осіб відповідача н а корінцях вимоги (а.с.10-12) та, які на момент подання адміністр ативного позову не задоволен і та останнім у встановленом у законом порядку не оскаржу валися, а відтак є чинними та т акими, що обґрунтовують факт узгодження недоїмки.

Відповідно до абзацу 8 пункт у 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" у раз і якщо страхувальник, який од ержав вимогу територіальног о органу Пенсійного фонду пр о сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазнач ену у вимозі суму недоїмки ра зом з застосованою до нього ф інансовою санкцією, включено ї до вимоги, або не узгодив вим огу з відповідним органом Пе нсійного фонду, або не оскарж ив вимогу в судовому порядку , а також у разі якщо страхувал ьник узгодив вимогу, але не сп латив узгоджену суму недоїмк и протягом десяти робочих дн ів після отримання узгоджено ї вимоги, відповідний орган П енсійного фонду звертається в установленому законом пор ядку і подає вимогу про сплат у недоїмки до відповідного п ідрозділу державної виконав чої служби. У зазначених випа дках орган Пенсійного фонду також має право звернутися д о суду чи господарського суд у з позовом про стягнення нед оїмки.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, на кор исть сторони - суб' єкта вла дних повноважень не присуджу валися, оскільки доказів їх п онесення стороною суду не на дано. Позивач від сплати судо вих витрат звільнений у вста новленому ДКМУ «Про державне мито»порядку (стаття 4).

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з державного Рівн енського комерційно - виробн ичого підприємства "Залізнич ник" (33000, вул. Ніла Хасевича, 4, м. Р івне, код ЄДРПОУ - 01101418) на корист ь Управління Пенсійного фонд у України в м. Рівне (вул. Відін ська, 41, м. Рівне, 33000, код ЄДРПОУ - 210 98440) заборгованість зі сплати с трахових внесків на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування за квітень-чер вень 2010 року в сумі 2 777 (дві тисяч і сімсот сімдесят сім) грн. 63 ко п. на р/р 256033014361 в РОУ ВАТ "Державни й ощадний банк", МФО 333368.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя < Підпис > Б орискін С.А.

У повному обсязі постан ова складена 29.09.2010р.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено06.11.2010
Номер документу12041172
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4279/10/1770

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 06.09.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні