Постанова
від 30.09.2010 по справі 2а-12761/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 30 вересня 2010 року           15:30           № 2а-12761/10/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого судді  Кармазіна О.А.

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом

 Державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва

до

 Товариства з обмеженою відповідальністю «Кроул Груп»

про

 припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Дарницькому районі міста Києва звернулась до суду з позовом до ТОВ «Кроул Груп»про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачем не подається податкова звітність більше одного року.

          Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва справі від 07 вересня 2010 року відкрито скорочене провадження у справі, оскільки позивачем пред’явлено вимогу, передбачену пунктом 3 частини першої статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, а позовні вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Ухвала суду про відкриття скороченого провадження по даній надіслана сторонам, яким запропоновано в строк до 22 вересня 2010 року надати заперечення проти позову та додаткові докази в обґрунтування позовних вимог.

Надіслана на адресу відповідача копія ухвали повернута 21.09.2010 року органом поштового зв’язку з відміткою про невручення у зв’язку із закінченням терміну зберігання. Як вбачається з поштового конверту, орган поштового зв’язку тричі направляв відповідачу повідомлення про отримання поштового відправлення, а саме 13.09.2010 року, 15.09.2010 року та 17.09.2010 року.

За змістом ч. 3 ст. 167 КАС України, судове рішення, до яких відповідно до ст. 158 КАС України віднесено і ухвали суду, вважається врученим, у тому числі у разі повернення поштового відправлення, яке не вручено адресату з незалежних від суду причин, та у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Щодо судових викликів і повідомлень частиною 4 ст. 33 КАС України також встановлено, що у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином, а частиною 11 ст. 35 КАС України встановлено, що у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Таким чином вважається, що відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи у скороченому провадженні, а також про його права та обов’язки, зокрема про право надати свої заперечення проти позову або заяву про визнання позову.

У строк, встановлений ч. 3 статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач не скористався своїми правами та не подав до канцелярії суду заперечення проти позову або заяву про визнання позову.

30 вересня 2010 року позивачем було подано через канцелярію суду письмову заяву щодо відсутності заборгованості у ТОВ «Кроул Груп»по платежам до бюджету.

Враховуючи вищенаведене, справа розглядається в порядку скороченого провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, на підставі наявних у справі доказів.

          Розглянувши подані позивачем документи і матеріали, з’ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд прийшов до висновку, що надані позивачем докази та повідомлені ним обставини є достатніми для розгляду справи в порядку скороченого провадження та прийняття рішення по справі, позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі з огляду на наступне.

          ТОВ «Кроул Груп» (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 36159422, адреса –02068, м. Київ, вул. Драгоманова 40/А кв.99) є юридичною особою, зареєстровано Дарницькою районною у м. Києві державною адміністрацією 22 вересня 2008 року, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію серії А01 № 408903 (номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 1 065 102 0000 011596), та перебуває з 24.09.2008 р. на обліку як платник податків в ДПІ у Дарницькому районі м. Києва за № 1302-08, що підтверджується довідкою форми № 4-ОПП від 01.10.2008 року № 2084.

Згідно з приписами п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»платники податків і зборів (обов’язкових платежів) платники податків зобов’язані своєчасно подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ч. 1 ст. 3 та ч. 2 ст. 38 Закону України Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»(Закон № 755-ІV), цей закон є спеціальним нормативно-правовим актом, що прийнятий з метою регулювання правовідносин, які виникають у сфері державної реєстрації зокрема юридичних осіб, у тому числі й порядку та підстав припинення юридичних осіб, серед яких цим законом визначено неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

За змістом п. 3 ч. 1 ст. 10 та п. 17 ст. 11, Закону України «Про державну податкову службу»органи державної податкової служби здійснюють контроль за своєчасністю подання платниками податків податкових звітів, декларацій, розрахунків та інших документів, пов’язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів з позовною заявою про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

З аналізу зазначених положень законодавства слідує, що органи державної податкової служби мають право на звернення до суду з позовом про припинення юридичних осіб, взятих ними на податковий облік, у разі неподання ними протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, звітів, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно довідок ДПІ у Дарницькому районі м. Києва від 23.11.2009 р. № 625 та від 23 вересня 2010 року № 625 відповідач не звітує до податкового органу з моменту реєстрації платником податків.

Таким чином, строк, упродовж якого відповідач не подає звітність до податкового органу, перевищує один рік і зазначене порушення триває.

Виходячи з письмової інформації, наданої представником позивача 30.09.2010 р., відповідач не має заборгованості зі сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету.

Отже, враховуючи неподання відповідачем більше року органам державної податкової служби документів фінансової звітності, відсутність у відповідача податкової заборгованості, а також право органів державної податкової служби на звернення до суду з позовною заявою про припинення юридичної особи, суд, враховуючи також те, що відповідач не надав доказів на спростування доводів позивача, задовольняє позовні вимоги.

При цьому, відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону № 755-ІV копія даної постанови підлягає направленню державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись вимогами ст. ст. 69-71, 94, 160-165, 167, 1832, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу –Товариство з обмеженою відповідальністю «Кроул Груп»(02068, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код ЄДРПОУ 36159422).

Копію постанови надіслати державному реєстратору Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення щодо припинення Товариства з обмеженою відповідальністю «Кроул Груп»відповідно до встановленого законом порядку.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Постанова може бути оскаржена за правилами, встановленими ч 8 ст. 1832, ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя                                                                                                О.А. Кармазін

Дата ухвалення рішення30.09.2010
Оприлюднено06.11.2010
Номер документу12041434
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12761/10/2670

Ухвала від 07.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

Постанова від 30.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кармазін О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні