Постанова
від 01.09.2010 по справі б22/138-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

      

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м.Київ-32, вул. Комінтерну, 16                                                                                                 тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

 

01.09.10                                                                                     Справа № Б22/138-10

За заявою  товариства з обмеженою відповідальністю «Центр правового консалтингу»,

м. Київ

до боржника  товариства з обмеженою відповідальністю «Продіма», Київська обл.,

м. Ірпінь

про банкрутство

                                                                                                                Суддя  Третьякова О.О.

Представники учасників судового провадження:

заявника – Хавіна О.О., довіреність б/н від 15 лютого 2010 року

боржника –не з’явився

Обставини справи:

До господарського суду Київської області звернулось товариство з обмеженою відповідальністю «Центр правового консалтингу»(далі-заявник) з заявою про визнання банкрутом  товариство з обмеженою відповідальністю «Продіма»(далі-боржник) в порядку  статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом»у зв’язку з неспроможністю підприємства сплатити заборгованість у розмірі  270572,60 грн.

Ухвалою господарського суду Київської області від 12 липня 2010 року порушено провадження у справі №Б22/138-10 та призначено розгляд справи  на 11 серпня 2010 року о10:45 год.

Ухвалою господарського суду Київської області від 11 серпня 2010 року розгляд справи відкладено на 01 вересня 2010 року 0 10:45 год.

В судовому засіданні 01 вересня 2010 року заявником подано клопотання б/н від 31 серпня 2010 року про призначення ліквідатором у справі №Б22/138-10 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Продіма»арбітражного керуючого Кравченка Романа Миколайовича (ліцензія НОМЕР_1 від 26 березня 2009 року, адреса: АДРЕСА_1).

Боржник відзив на вказану заяву і витребувані господарським судом документи не подав, в судові засідання жодного разу не з’явився, проте згідно статті 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами, оскільки боржник був повідомлений належним чином про місце засідання суду, що підтверджується реєстром рекомендованих поштових відправлень господарського суду.

Ухвали суду від 12 липня 2010 року та 11 серпня 2010 року надіслані боржнику за  адресою: 08200, Київська обл., м. Ірпінь, вул. 3 Інтернаціоналу, 142, вказаною заявником в заяві про порушення справи про банкрутство, однак повернуті поштовим відділенням зв’язку з відміткою на конверті «за зазначеною адресою не проживає».

Зазначена адреса визначена як місцезнаходження боржника у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за №604627 станом на 07 липня 2010 року.

Відповідно до п.4 Інформаційного листа Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у 2005 році»№01-8/1228 від 02 червня 2006 року, до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб-учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому примірники повідомлень про вручення рекомендованої кореспонденції, повернуті органами зв’язку з позначками «адресат вибув», «адресат відсутній»і т. п., з урахуванням конкретних обставин справи можуть вважатися належними доказами виконання господарським судом обов’язку щодо повідомлення учасників судового процесу про вчинення цим судом певних процесуальних дій.

Таким чином, боржник вважається належним чином повідомлений про час та місце судового засідання.

Розглянувши подану заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Центр правового консалтингу»про визнання боржника –товариство з обмеженою відповідальністю «Продіма»  –банкрутом, вислухавши представника заявника, вивчивши додатково подані документи суд

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Продіма»зареєстроване Ірпінською міською радою Київської області 03 липня 2008 року за адресою –08200, Київська обл.,                м. Ірпінь, вул. 3 Інтернаціоналу, 142, код ЄДРПОУ 36018007.

Рішенням господарського суду Київської області від 22 жовтня 2009 року у справі №9/226-09 стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Продіма»на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Центр правового консалтингу» основний борг в сумі 267660,00 грн., державне мито в сумі 2676,60 грн., та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в сумі 236,00 грн., на виконання якого 19 листопада 2009 року видано відповідний наказ.

Постановою відділу державної виконавчої служби Ірпінського міського управління юстиції від 20 листопада 2009 року відкрито виконавче провадження з виконання наказу господарського суду Київської області у справі №9/226-09 від 19 листопада 2009 року.  

Як вбачається з листа відділу державної виконавчої служби Ірпінського міського управління юстиції № 630 від 28 серпня 2010 року державним виконавцем здійснено ряд заходів з метою виявлення майнових активів боржника, проте, станом на серпень 2010 року наказ господарського суду Київської області від 19 листопада 2009 року у справі №9/226-09 не виконано.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців  №604627 станом на 07 липня 2010 року (копія додана заявником до матеріалів справи) з відповідним записом у графі  «статус відомостей про юридичну особу»: відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, боржник (його керівні органи) за юридичною адресою не знаходиться.

Частиною 3 статті 6 Закону України «Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом»встановлено, що справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до частини 1 та 2 статті 52  Закону України «Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом»у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань; господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Приймаючи до уваги вищевикладене, суд вважає за можливе застосувати  положення  статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом»до боржника –товариства з обмеженою відповідальністю «Продіма»та визнати його банкрутом відповідно до особливостей, передбачених зазначеною статтею.

Заявник подав суду клопотання про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Кравченка Романа Миколайовича (ліцензія НОМЕР_1 від 26 березня 2009 року, адреса: АДРЕСА_1), яке судом задовольняється з огляду на те, що кандидатура арбітражного керуючого відповідає вимогам ст. 3-1 Закону України  «Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом», про що Кравченком Р.М. зазначено в адресованій суду заяві від 31 серпня 2010 року (вх. суду №10246 від 01 вересня 2010 року).

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Продіма» (08200, Київська обл., м. Ірпінь, вул. 3 Інтернаціоналу, 142, код ЄДРПОУ 36018007) та відкрити відносно банкрута ліквідаційну процедуру.

2. Визнати кредиторські вимоги ініціюючого кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю «Центр правового консалтингу»до товариства з обмеженою відповідальністю «Продіма»в сумі 270572,60 грн.

3. Призначити ліквідатором банкрута товариства з обмеженою відповідальністю ««Продіма»арбітражного керуючого Кравченка Романа Миколайовича (ліцензія НОМЕР_1 від 26 березня 2009 року, адреса: АДРЕСА_1).

4. Зобов’язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу у п’ятиденний строк з дня прийняття постанови оголошення про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю «Продіма»та відкриття ліквідаційної процедури.

Надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

5. Зобов‘язати ліквідатора  - арбітражного керуючого Кравченка Романа Миколайовича відповідно до статей 25-32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»до 01 вересня 2011 року виконати ліквідаційну процедуру банкрута, за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута  надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі –продажу майна банкрута, копії повідомлень органу державної податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості про закінчення ліквідаційної  процедури, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази, що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, дані про фінансове становище і майно боржника, використання коштів, отриманих від реалізації майна банкрута.  

6. Копію постанови надіслати кредитору, боржнику, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження боржника, органу державної податкової службі за місцем знаходження боржника та Управлінню з питань банкрутства у м. Києві та Київській області.

        Суддя                                                                                                Третьякова О.О.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.09.2010
Оприлюднено08.11.2010
Номер документу12045044
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б22/138-10

Ухвала від 04.01.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Третьякова О. О.

Ухвала від 03.12.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Третьякова О. О.

Постанова від 01.09.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Третьякова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні