Ухвала
від 16.07.2024 по справі 904/4224/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

16.07.2024 м. ДніпроСправа № 904/4224/21

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрєврокровля", м. Дніпро

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва", с. Дослідне, Дніпропетровська область

відповідача-2: Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича, м. Дніпро

третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю "Центр молодіжного будівництва", м. Дніпро

третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Дніпропетровське регіональне Управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", м. Дніпро

про скасування рішення про державної реєстрації прав та їх обтяжень

Суддя Золотарьова Я.С.

Секретар судового засідання Кузьменко В.О.

Представники:

від позивача: Кудрявцев Д.В. посвідчення адвоката

від відповідача-1: не з`явився

відповідача-2: не з`явився

від третьої особи-1: не з`явився

від третьої особи-2: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрєврокровля" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з урахуванням уточненої позовної заяви до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва", відповідача-2: Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича, відповідно до якої просить суд визнати незаконним та скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 46115486 від 25.03.2019 прийняте державним реєстратором Комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенуха Іваном Олеговичем та запис №30842828 від 19.03.2019 в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, якими зареєстровано право власності на об`єкт (реєстраційний номер об`єкта нерухомості майна №1691188412214) незавершеного будівництва 5-ти поверхового багатоквартирного житлового будинку (3 черга будівництва) з готовністю 90%, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, селище Дослідне, вулиця Наукова, будинок 54-а за Товариством з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація Центр Молодіжного Будівництва".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 05.05.2021 відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання на 25.05.2021.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 25.05.2021 відкладено підготовче засідання на 16.06.2021, залучено до участі у справі третю особу-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю "Центр молодіжного будівництва" та третю особу-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Дніпропетровське регіональне Управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву".

27.05.2021 третя особа-2 подала до суду пояснення по справі.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 16.06.2021 продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів; витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва" та у Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича документи, на підставі яких було винесено рішення про реєстрацію права власності на об`єкт незавершеного будівництва п`ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з готовністю 90%, що знаходить за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, б. 54-а, (третя черга будівництва) за Товариством з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва"; відкладено підготовче засідання на 03.08.2021.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 03.08.2021 повторно витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва" та у Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича документи; відкладено підготовче засідання з урахуванням розумності процесуального строку розгляду справи на 26.08.2021.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 26.08.2021 повторно витребувано у Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва" та у Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича документи; попереджено відповідачів, що відповідно до частини 9 статті 81 Господарського процесуального кодексу України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; відкладено підготовче засідання на 21.09.2021.

В судовому засіданні 21.09.2021 представник позивача в судовому засіданні заявив усне клопотання про тимчасове вилучення документів у відповідачів, з огляду на систематичне невиконання ними вимог ухвал суду. Представниця третьої особи-2 проти тимчасового вилучення заперечувала.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 21.09.2021 тимчасово вилучено у Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва" та у Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича документи, на підставі яких було винесено рішення про реєстрацію права власності на об`єкт незавершеного будівництва п`ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з готовністю 90%, що знаходить за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, б. 54-а, (третя черга будівництва) за Товариством з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва"; провадження у справі № 904/4224/21 ухвалено зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

На адресу суду 19.10.2021 від Слобожанського відділу ДВС у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) надійшло повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання, у зв`язку з тим, що виконавчий документ не відповідає вимогам, передбаченим частиною 4 Закону України "Про виконавче провадження".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 15.11.2021 провадження у справі № 904/4224/21 поновлено.

Ухвалою господарського сузду Дніпропетровської області від 15.11.2021 тимчасово вилучено у Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва" документи, на підставі яких було винесено рішення про реєстрацію права власності на об`єкт незавершеного будівництва п`ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з готовністю 90%, що знаходить за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, б. 54-а, (третя черга будівництва) за Товариством з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 15.11.2021 тимчасово вилучено у Державного реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенухи Івана Олеговича документи, на підставі яких було винесено рішення про реєстрацію права власності на об`єкт незавершеного будівництва п`ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку з готовністю 90%, що знаходить за адресою: Дніпропетровська область, Дніпропетровський район, с. Дослідне, вул. Наукова, б. 54-а, (третя черга будівництва) за Товариством з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 15.11.2021 зупинено провадження у справі № 904/4224/21 до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом, відповідно до пункту 6 частини 1 статті 228 Господарського процесуального кодексу України.

05.06.2024 до господарьского суду від Слобожанського відділу державної виконавчої служби у Дніпропетровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надійшло повідомлення про закінчення виконавчого провадження.

Згідно з ч.ч.1, 3 ст. 230 ГПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Провадження у справі продовжується із стадії, на якій його було зупинено.

Ухвалою суду від 01.07.2024 поновлено провадження у справі.

27.06.2024 від представника третьої особи-2 надійшла заява щодо процесуального правонаступництва в порядку ст.52 Господарського процесуального кодексу України, а саме: замінити третю особу Дніпропетровське регіональне Управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"(49006, м. Дніпро, вул. Філософська, буд.39А, каб.1, код ЄДРПОУ 25536948) на його правонаступника - Державну спеціалізовану фінансову установу "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" (03037, м. Київ, вул. М.Кривоноса, буд. 2А, код ЄДРПОУ 20033504) у зв`язку з завершенням процедури реорганізації.

Судом встановлено, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесені відповідні зміни, зокрема, 19.06.2024 діяльність Дніпропетровського регіонального Управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" (код ЄДРПОУ 25536948) припинена та правонаступником є Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"(код ЄДРПОУ 20033504).

Відповідно до частини першої статті 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив (ч. 2 ст. 52 Господарського процесуального кодексу України).

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу (ч. 3 ст. 52 Господарського процесуального кодексу України).

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що заява про заміну сторони обґрунтована, підтверджена належними доказами та підлягає задоволенню.

В судове засідання 16.07.2024 належним чином повідомлені відповідач-1, відповідач-2, представник третьої особи-1, представник третьої особи-2 не з`явилися, про причини неявки суд не повідомляли, клопотань про проведення судового засідання без їх участі не подавали.

Відповідно до частини 2 статті 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим кодексом строку підготовчого провадження зокрема у випадках коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе відкласти розгляд справи.

Керуючись статтями 52, 177-185, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Дніпропетровського регіонального Управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" щодо процесуального правонаступництва - задовольнити.

2. Замінити третю особу Дніпропетровське регіональне Управління Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"(49006, м. Дніпро, вул. Філософська, буд.39А, каб.1, код ЄДРПОУ 25536948) на його правонаступника - Державну спеціалізовану фінансову установу "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" (03037, м. Київ, вул. М.Кривоноса, буд. 2А, код ЄДРПОУ 20033504)

3. Відкласти підготовче засідання на 21.08.2024 о 14:00 год.

4. Повідомити позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрєврокровля", відповідача-1 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Обслуговуюча організація центр молодіжного будівництва", відповідача-2: Державне реєстратора комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Семенуху Івана Олеговича, третю особу-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю "Центр молодіжного будівництва", третю особу-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: Державну спеціалізовану фінансову установу "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" про призначене підготовче засідання, яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінеті) № 1-304 за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повний текст складено 18.07.2024.

Суддя Я.С. Золотарьова

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.07.2024
Оприлюднено19.07.2024
Номер документу120451962
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань

Судовий реєстр по справі —904/4224/21

Ухвала від 21.08.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 16.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 01.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 21.09.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 26.08.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 03.08.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні