Постанова
від 01.09.2010 по справі 2а-3572/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Миколаївський окружний адміністративний суд  

вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.  

 01.09.2010 р.                                                                                 Справа № 2а-3572/10/1470  

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Зіньковський О. А., в порядку письмового провадження   вирішив адміністративну справу

за позовом

Управління Пенсійного фонду України в м. Южноукраїнськ, б-р Цвіточний, 4,Южноукраїнськ,Миколаївська область,55002

до

Дочірнього підприємства " Світанок" Товариства з обмеженою відповідальністю "Центральний міський ринок", вул. Дружби Народів, 19-б,Южноукраїнськ,Миколаївська область,55000

про

стягнення заборгованості в сумі 5178,80 грн,

Управлінням ППенсійного  фонду України  м. Южноукраїнськ Миколаївської області пред’явлено позов до Дочірнього підприємства "Світанок" Товариства з обмеженою відповідальністю "Центральний міський ринок" про стягнення заборгованості в сумі 5178 грн. 80 коп. за несплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інших платежів.

Позивач надав клопотання про розгляд справи за відсутністю свого представника.

Відповідач, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, у судове засідання не з’явився, про причину неприбуття суд не повідомив. Правом, передбаченим статтею 49 КАС України не скористався, письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є суду не надав.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України справа розглядається в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи суд, -

встановив:

Відповідач є юридичною особою та відповідно до ст. 14, 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2003р. № 1058-ІV є страхувальником та платником страхових внесків на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Згідно п. 6 ст. 17 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV страхувальник зобов’язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 20 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Як вбачається з наданих матеріалів, відповідач має заборгованість по сплаті страхових внесків за період з березня 2010 року по квітень 2010 року перед позивачем на суму 5178 грн. 80  коп..

Згідно розрахунку суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (а.с. 10-13), відповідач самостійно вираховував та надавав відомості про суми внесків позивачу, що підтверджуються підписами посадових осіб та печаткою Дочірнього підприємства " Світанок" Товариства з обмеженою відповідальністю "Центральний міський ринок".

Відповідно до пункту 5.1. статті 5 Закону України ”Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” зобов’язання є узгодженим, оскільки було самостійно обчислене відповідачем у розрахунку суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

В порушення підпункту 5.3.1. пункту 5.3. статті 5 Закону України ”Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” відповідач у добровільному порядку не сплатив  узгоджену  суму  зобов’язання.

Згідно приписів підпункту 5.4.1. пункту 5.4. статті 5 Закону України ”Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” узгоджена сума  зобов’язання, не сплачена платником у визначені строки, вважається сумою  боргу платника.

Наявність вказаної заборгованості підтверджується розрахунком суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягає сплаті  за період з березня 2010 року по квітень 2010 року, розрахунком заборгованості.

Згідно п. 3 ст. 106 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV, в разі несплати страхувальником суми недоїмки, орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду  з позовом про стягнення недоїмки.

На час розгляду справи, відповідач у встановленому порядку вимогу позивача про сплату недоїмки не оскаржив,  заборгованість у сумі  5178 грн. 80 коп. не сплатив.

За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 4 Декрету  Кабінету Міністрів України  "Про державне мито" позивач звільнений від сплати державного мита.

Керуючись статтями 158, 160-163 КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

 1.  Позов задовольнити.

  2. Стягнути з Дочірнього підприємства " Світанок" Товариства з обмеженою відповідальністю "Центральний міський ринок"   (код ЄДРПОУ 34129066), на користь Управління  Пенсійного  фонду України  м. Южноукраїнськ Миколаївської області (код ЄДРПОУ 20910856) заборгованість в сумі 5178 грн. 80 коп. (п'ять тисяч сто сімдесят вісім грн. 80 коп.).

Постанова набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 КАС України.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено КАС України, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого КАС України, якщо таку заяву не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанову може бути оскаржено в порядку передбаченому статтями 185, 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського адміністративного апеляційного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі проголошення у судому засіданні вступної та резолютивної частини постанови, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                                          О. А. Зіньковський

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.09.2010
Оприлюднено08.11.2010
Номер документу12050053
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3572/10/1470

Ухвала від 29.11.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Постанова від 01.09.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Ухвала від 08.06.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні