Ухвала
від 19.07.2024 по справі 727/7121/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/7121/24

Провадження № 2/727/1503/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22 липня 2024 року м. Чернівці

Суддя Шевченківського районного суду м. Чернівці Терещенко О.Є., ознайомив-шись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 , в інтересах якого діє ад-вокат Калюжний Дмитро Григорович, до Приватного акціонерного товариства «Стра-хова компанія «Еталон», ОСОБА_2 , про стягнення вартості заподіяної матеріальної та моральної шкоди внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,-

встановив:

Представник позивача ОСОБА_1 , адвокат Калюжний Д.Г., звернувся до Шевчен-ківського районного суду м. Чернівці з позовом до ПАТ «Страхова компанія «Еталон», ОСОБА_2 , про стягнення вартості заподіяної матеріальної та моральної шкоди вна-слідок дорожньо-транспортної пригоди.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України, позивач має право на звернення з даним по-зовом до Шевченківського районного суду м. Чернівці.

Позовна заява за змістом і формою відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК Укра-їни.

Перешкоди в порушенні справи передбачених ст.ст. 185, 186 ЦПК України відсут-ні.

Згідно п.9 ч.1 ст.5 Закону України «Про судовий збір», від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються особи з інвалідністю I та II груп, законні представники дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю.

Оскільки позивачем долучена до матеріалів справи копія довідки, згідно якої ОСОБА_3 встановлено другу групу інвалідності загального захворюван-ня, суд вважає можливим звільнити позивача від сплати судового збору.

Частиною 3 статті 274 ЦПК України встановлені критерії, за якими суд вирішує питання щодо розгляду справи в порядку спрощеного чи загального провадження.

Враховуючи ціну позову та значення справи для сторін, відповідно до ч.3 ст.274 ЦПК України, суд вважає необхідним здійснити розгляд справи в порядку загального позовного провадження, а тому по справі слід відкрити провадження і призначити її в підготовче судове засідання.

Керуючись ст.ст.4, 175-177, 184-187 ЦПК України,-

постановив:

Відкрити провадження у справі №727/7121/24, провадження №2/727/1503/24, за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Калюжний Дмитро Григорович, до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Еталон», ОСОБА_2 , про стягнення вартості заподіяної матеріальної та мораль-ної шкоди внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Розгляд справи проводити в загальному позовному провадженні.

Призначити підготовче судове засідання на 13серпня 2024року на14:30год. в приміщенні Шевченківського районного суду м. Чернівці за адресою: м. Чернівці, ву-лиця Кафедральна, 4.

Надати відповідачам строк15 днів з дня вручення ухвалипро відкриття провад-ження у справі для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити п`ятиденний строк для подання позивачем відповіді на відзив та за-перечень відповідачів.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справина офіційному веб-порталі судової влади України: http://ln.cv.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.Є.Терещенко

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення19.07.2024
Оприлюднено23.07.2024
Номер документу120504498
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —727/7121/24

Ухвала від 19.07.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Терещенко О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні