Ухвала
від 17.07.2024 по справі 904/1012/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

17.07.2024м. ДніпроСправа № 904/1012/14

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

Кредитори:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Веста", м. Київ

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Закарпатлістранс", с. Верб`яж, Воловецький район, Закарпатська область

3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Інкод", м. Дніпро

4. Товариство з обмеженою відповідальністю "Сіріус Екстружен", м. Хмельницький

5. Товариство з обмеженою відповідальністю "Вестцентр", м. Київ

6. Товариство з обмеженою відповідальністю "Нікопольські Труби - Транс", м. Нікополь Дніпропетровська область

7. Товариство з обмеженою відповідальністю "ХІМЕКС ПЛЮС", м. Маріуполь

8. Товариство з обмеженою відповідальністю "СКАЙ ПОЛІМЕР", м. Київ

9. Товариство з обмеженою відповідальністю "Лоджистік технолоджис", м. Київ

10.Фізична особа - підприємець Ворона Микола Васильович, м. Черкаси

11. Відкрите акціонерне товариство "Тисайський хімічний комбінат"

12. Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрінформтрейд", м. Луганськ

13. Товариство з обмеженою відповідальністю "Кільчень", м. Дніпро

14. Товариство з обмеженою відповідальністю "Паллет - Дніпро", м. Дніпро

15. Військова частина НОМЕР_1 , м. Дніпро

16. Публічне акціонерне товариство "Державний експортно - імпортний банк України" (АТ "Укрексімбанк"), м. Київ

17. Публічне акціонерне товариство "БТА Банк", м. Київ

18. Публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський Акціонерний Банк", м. Київ

19. Публічне акціонерне товариство "Банк Кредит Дніпро", м. Дніпро

20. Товариство з обмеженою відповідальністю "АК ГРУП 1", м. Харків

21. Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, м. Дніпро

22. Приватне підприємство "ТРАНСЛОГІСТІК", м. Дніпро

23. Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕК БЛІЦ - ТРАНЗИТ", м. Дніпро

24. Державне підприємство "Виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод ім. М.О. Макарова, м. Дніпро

25. Приватне підприємство "ТРАНС МОНІТОРІНГ УКРАЇНА", м. Дніпро

26. Дніпровська митниця, м. Дніпро

27. Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮНІТРАНС ОПЕРАТОР", м. Київ

28. Товариство з обмеженою відповідальністю "ECOLIGHT ENERGY", Республіка Молдова, м. Кишинів

29. Головне управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області

30. Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Источник тока Курский", м. Курськ, Росія

31. Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Курський", м. Курськ, Росія

32. Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, м. Дніпро

33. Товариство з обмеженою відповідальністю ФІНСТРИМ, м. Київ

34. Закрите акціонерне товариство "Рязанський завод по виробництву та обробці кольорових металів", м. Курськ, Росія

35. Комунальне підприємство "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" Дніпропетровської міської ради, м. Дніпропетровськ

36. Товариство з обмеженою відповідальністю "Веста Індастріал", м. Дніпро

37. Колективне підприємство "ПРОМРЕМОНТ", м. Костянтинівка Донецька область

Боржник: Публічне акціонерне товариство "ВЕСТА-ДНІПРО" (49055, м. Дніпропетровськ, вул. Будівельників, 34; ЄДРПОУ 31950849)

про визнання банкрутом

За участю (найменування сторін та інших осіб, що беруть участь у справі):

Кредитор ОСОБА_1 (поза межами приміщення суду) - АТ "Банк Кредит Дніпро"

Кредитор Олійник Аліна Олегівна (поза межами приміщення суду) - АТ "Укрексімбанк"

ВСТАНОВИВ:

Справа про банкрутство Публічного акціонерного товариства "ВЕСТА-ДНІПРО" (49055, м. Дніпропетровськ, вул. Будівельників, 34; ЄДРПОУ 31950849) перебуває на стадії ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду від 05.07.2024 року призначено судове засідання на 17.07.2024р. о 12:50год. та зобов`язано ліквідатору надати суду відомості щодо проведення ліквідаційної процедури, а саме: звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури.

16.07.2024 до суду від ліквідатора надійшло клопотання від 16.07.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури ПАТ "Веста-Дніпро" та повноваження ліквідатора ПАТ "Веста-Дніпро" арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців. Судом клопотання прийнято до розгляду.

17.07.2024 до суду від ліквідатора та представника кредитора ТОВ "АК Груп 1" надійшли клопотання про розгляд справи без участі ліквідатора та представника кредитора ТОВ "АК Груп 1". Судом клопотання прийняті до відома.

В судове засідання 17.07.2024 з`явився представники АТ "Укрексімбанк" та АТ "Банк Кредит Дніпро".

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 17.07.2024 клопотання ліквідатора від 16.07.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури ПАТ "Веста-Дніпро" та повноваження ліквідатора ПАТ "Веста-Дніпро" арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців, заслухавши присутніх учасників провадження у справі, господарський суд встановив наступне.

В обґрунтування поданого клопотання ліквідатор зазначив, що 16.07.2024 відбулось засідання комітету кредиторів на яких виступив ліквідатор ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО», який повідомив присутніх кредиторів про те, що ухвалою господарського суду Дніпропетровської області по справі №904/1012/14 від 20.03.2024 року клопотання ліквідатора №02-16/176 під 15.03.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 37 від 15.03.2024р.- задоволено частково. Продовжено строк ліквідаційної процедури ПАТ "Веста - Дніпро" та повноваження ліквідатора ПАТ "Веста - Дніпро" арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 4 місяці. Зобов`язано ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» арбітражного керуючого Лукашука В.В. вжити всіх заходів для належного виконання своїх повноважень згідно вимог Кодексу України з процедур банкрутства та після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів та всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ст. 58 Кодексу України з процедур у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Відповідно до ч. 4 ст. 53 Господарського процесуального кодексу України призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Зважаючи на те, що у справі не завершені всі заходи, пов`язані з ліквідаційною процедурою ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО», ліквідатор запропонував комітету кредиторів звернутись до господарського суду з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедур» та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» на б (шість) місяців.

Присутній на засіданні комітету кредиторів представник АТ «Укрексімбанк», зазначив, що арбітражний керуючий належним чином не виконує покладені на нього обов`язки та свідомо затягує процедуру ліквідації. Банк нині не отримав відповіді на адвокатські запити і не розуміє які дії вчинив арбітражний керуючий щодо аналізу правочинів та яка кількість майна боржника реалізована, яка не реалізована і чому.

На голосування винесено питання щодо продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» на 6 (шість) місяців з метою завершення всіх заходів ліквідаційної процедури.

За результатами голосування: «ЗА» -ТОВ «АКГРУП 1» 1 115 793 голоси; «ПРОТИ» - АТ «Укрексімбанк» 956 998 голоси; «УТРИМАЛИСЬ» - немає.

Протоколом засідання комітету кредиторів №38 від 16.07.2024 прийнято рішення продовжити строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» на 6 (шість) місяців з метою завершення всіх заходів ліквідаційної процедури ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО». Уповноважити ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» Лукашука В.В. клопотати перед господарським судом Дніпропетровської області про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» на 6 (шість) місяців з метою завершення всіх заходів ліквідаційної процедури.

А тому ліквідатор просить суд продовжити строк ліквідаційної процедури ПАТ "Веста-Дніпро" та повноваження ліквідатора ПАТ "Веста-Дніпро" арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців.

Представники АТ "Укрексімбанк" та АТ "Банк Кредит Дніпро" заперечили проти продовження строку ліквідаційної процедури ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців, оскільки вважають, що ліквідатором не вживаються належні дії для закінчення ліквідаційної процедури, а лише є затягуванням справи.

Господарським судом досліджені матеріали справи та встановлено, що наразі існують обставини які заважають ліквідатору закінчити всі дії передбачені в ліквідаційній процедурі, оскільки наразі не реалізовано майно боржника, що є перешкодою для закінчення ліквідаційної процедури банкрута відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Натомість господарський суд вважає, що продовження строку ліквідаційної процедури банкрута на 6 місяців є перевищеним, а тому господарський суд вважає за доцільне клопотання ліквідатора від 16.07.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури ПАТ "Веста-Дніпро" та повноваження ліквідатора ПАТ "Веста-Дніпро" арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів №38 від 16.07.2024 - задовольнити частково.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 3 місяці.

Керуючись ст.ст. 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора від 16.07.2024 про продовження строку ліквідаційної процедури ПАТ "Веста-Дніпро" та повноваження ліквідатора ПАТ "Веста-Дніпро" арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 6 місяців з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів №38 від 16.07.2024 - задовольнити частково.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» та повноважень ліквідатора ПАТ «ВЕСТА-ДНІПРО» арбітражного керуючого Лукашука В.В. на 3 місяці.

Зобов`язати ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів та всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття 17.07.2024р. та може бути оскаржена у 10-ти денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Копію ухвали направити кредиторам, ліквідатору.

Суддя І.В. Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.07.2024
Оприлюднено24.07.2024
Номер документу120509407
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —904/1012/14

Ухвала від 03.09.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 26.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 11.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 10.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 05.07.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні