Постанова
від 10.09.2010 по справі 2а-5573/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 вересня 2010 року < Текст > Справа № 2а-5573/10/0870

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Прасова О. О., при секретарі Гончаренко А .І. розглянувши у місті Запорі жжі у відкритому судовому за сіданні адміністративну спр аву

за заявою Державної податк ової інспекції у Шевченківсь кому районі м. Запоріжжя

до Приватного підприємств а «Фірма Лю-Січ»

третя особа на стороні відп овідача:

ОСОБА_1

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Шевченківському районі м. Запоріжжя звернулася із ад міністративним позовом до Пр иватного підприємства «Фірм а Лю-Січ», третя особа на сторо ні відповідача ОСОБА_1, з а дміністративним позовом про припинення юридичної особи, у зв' язку з тим, що відповіда ч не звітує протягом року до Д ПІ в Шевченківському районі м. Запоріжжя, що за приписами ч .2 ст.38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців» є підставою для припи нення підприємницької діяль ності.

Представник позивача до су дового засідання не з' явивс я, про день, час і місце судово го засідання повідомлявся на лежним чином, про причини нея вки не повідомив.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився , про день, час і місце судовог о засідання повідомлявся нал ежним чином.

Третя особа на стороні відп овідача у судове засідання н е з'явилася, повідомлялася на лежним чином.

Відповідно до ч.1 ст.41 КАС Укр аїни фіксування судового зас ідання за допомогою звукоза писувального технічного зас обу не здійснювалось.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, суд вважає п озовні вимоги такими, що підл ягають задоволенню, виходячи з наступного.

Як встановлено у судовому з асіданні на підставі письмов их доказів, Приватне підприє мство «Фірма «Лю-Січ» зареєс троване Виконавчим комітето м Запорізької міської ради 05.0 9.1994р. як юридичну особу.

Згідно довідки позивача №103 74/10/28-410 від 04.06.2010р. відповідач за ос танні 12 місяців звітність до Д ПІ у Шевченківському м. Запор іжжя не подавав.

Згідно довідки наданої поз ивачем за №12156/10/24-020 від 21.06.2010 відпов ідач не має заборгованості п еред бюджетом.

Статтею 51 Господарського ко дексу України, передбачено, щ о підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на під ставі рішення суду у випадка х, передбачених Господарськи м кодексом України та іншими законами.

Відповідно до ст.59 Господар ського кодексу України суб' єкт господарювання ліквідує ться у разі скасування його д ержавної реєстрації у випадк ах, передбачених законом.

Частиною 2 ст.38 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців» встановлені підстави для постановлення судового рішення про припине ння юридичної особи, що не пов 'язано з банкрутством юридич ної особи, в тому числі - непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону.

Право звернення державної податкової інспекції до суд у з позовною заявою про скасу вання (припинення) державної реєстрації суб' єкта підпри ємницької діяльності передб ачено п.17 ч.1, ч.2 ст.11 Закону Украї ни «Про державну податкову с лужбу в Україні».

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги позивач а щодо припинення юридичної особи Приватного підприємст ва «Фірма Лю-Січ» законними т а обґрунтованими, у зв' язку з чим, позов підлягає задовол енню.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укра їни, ст.ст. 51, 59 ГК України, ст. 11 За кону України «Про державну п одаткову службу в Україні», с т. 38 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «Фірм а Лю-Січ» (вул.Радистів, буд. 58, м . Запоріжжя, 69014, код ЄДРПОУ 22116699)

Після набрання постановою законної сили її копію напра вити Державному реєстратору Запорізької міської ради За порізької області.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого Кодек сом адміністративного судоч инства України, якщо таку зая ву не було подано.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду

Суддя О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2010
Оприлюднено08.11.2010
Номер документу12054350
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5573/10/0870

Постанова від 10.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 27.07.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні