Постанова
від 27.08.2010 по справі 2а-3498/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд

вул. Заводська, 11, м. Микол аїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 год. 40 хв.

м. Миколаїв

27.08.2010 Справа № 2а-3498/10/1470

Миколаївський окр ужний адміністративний суд у складі головуючого судді П тичкіної В.В. при секретарі су дового засідання Котенко О. В ., розглянувши у відкритому су довому засіданні справу

за позовом Управління Пенсійного фон ду України в Центральному ра йоні м. Миколаєва,

вул. Артилерійська, 19, м. Мико лаїв, 54030

до Приватного підприємства " Гідротехнік-Еко",

вул. Соборна, 13, кв. 17, м. Миколаї в, 54017

про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату пільгових пенсій в сумі 2126,78 грн.,

за участю

представника позивача: Задверняка К.Д.

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного ф онду України в Центральному районі м. Миколаєва (надалі - позивач) звернулося до суду з позовом про стягнення з Прив атного підприємства «Гідрот ехнік Еко»(надалі - відповід ач) заборгованості по сплаті фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, в сум і 2216,78 грн.

Позивач в судовому засідан ні вимоги підтримав в повном у обсязі.

Відповідач в судове засіда ння свого представника не на правив, про причини неприбут тя не повідомив, заяву про роз гляд справи за його відсутно сті не надав, заперечень прот и позову не подав.

Враховуючи те, що відповіда ч був повідомлений належним чином про дату, час і місце суд ового розгляду, що підтвердж ується повідомленням про вру чення поштового відправленн я (ар. с. 33), суд розглянув справу за відсутності представника відповідача.

В судовому засіданні було о голошено вступну та резолюти вну частини постанови

Дослідивши всі матеріали с прави, оцінивши наявні доказ и в їх сукупності, суд встано вив таке.

Відповідач зареєстрований як юридична особа виконавчи м комітетом міської ради нар одних депутатів 27.04.1995 (ар. с. 10).

Колишньому працівнику від повідача (Іваніцкий В.Д.), я кий працював у нього на робот ах із шкідливими та важкими у мовами праці за списком № 2, бу ла призначена пенсія за віко м на пільгових умовах відпов ідно до пунктів “б-з” статті 13 Закону України від 05.11.1991 № 1788-XII «П ро пенсійне забезпечення».

Частиною 2 Прикінцевих поло жень Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння»встановлено, що підприєм ства та організації з коштів , призначених на оплату праці , вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні в итрати на виплату і доставку пенсій.

В підпункті 6.1 пункту 6 Інстру кції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками т а застрахованими особами вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхув ання, до Пенсійного фонду Укр аїни», затвердженої Постанов ою правління Пенсійного фонд у України від 19.12.2003 № 21-1 (далі - Ін струкція) зазначено, що відшк одуванню підлягають витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умо вах застрахованим особам, як і працювали або працюють на р оботах із шкідливими і важки ми умовами праці за списком № 2.

Витрати на виплату та доста вку пенсій, відповідно до під пункту 6.2 пункту 6 Інструкції, п ризначених на пільгових умов ах особам, які мають стаж, що д ає право на призначення цих п енсій на декількох підприємс твах, покриваються цими підп риємствами пропорційно стаж у роботи. При цьому стаж робот и на останньому підприємстві враховується у повному розм ірі, а з попередніх місць робо ти осіб він додається до стаж у, необхідного для призначен ня пенсій на пільгових умова х за списком № 2.

Відповідно до підпункту 6.4 п ункту 6 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточни й рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в по відомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на випл ату та доставку пільгових пе нсій, призначених відповідн о до частини 2 Прикінцевих п оложень Закону, які надсилаю ться підприємствам до 20-го сі чня поточного року та протяг ом 10 днів з новопризначених пе нсій.

Згідно з підпунктом 6.8 пункт у 6 Інструкції підприємства щ омісяця до 25 числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах.

Позивач надсилав відповід ачеві «Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, призначених відпов ідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування» в частині пенсій, пр изначених відповідно до пунк тів «б-з»статті 13»(ар. с. 8-9).

Станом на час слухання спра ви борг у сумі 2126,78 грн. по сплаті фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах за січ ень-березень 2010 року, відповід ачем не погашено.

Відповідно до статті 11, част ини 1 статті 71 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни розгляд і вирішення спра в в адміністративних судах з дійснюються на засадах змаг альності сторін та свободи в наданні ними суду своїх дока зів і у доведенні перед судом їх переконливості, кожна сто рона повинна довести ті об ставини, на яких ґрунтуютьс я її вимоги та заперечення. Ві дповідач своїм правом не ско ристався, доказів погашення заборгованості станом на час розгляду справи не надав.

Згідно зі статтею 58 Закону У країни від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування»Пенсійни й фонд України є органом, який здійснює керівництво та упр авління солідарною системою , провадить збір, акумуляцію т а облік страхових внесків, пр изначає пенсії та підготовля є документи для її виплати, за безпечує своєчасне і в повно му обсязі фінансування та ви плату пенсій, допомоги на пох овання та інше, а таким чином є суб' єктом владних повноваж ень та повноважений звертати ся з позовом до адміністрати вного суду (статті 4, 17 Кодексу а дміністративного судочинст ва України).

Враховуючи викладене, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги обґрунтовані, підтвердж ені матеріалами справи та пі длягають задоволенню в повно му обсязі.

Судові витрати по справі ві дсутні.

Керуючись стаття ми 158, 160-163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з Приватного підп риємства "Гідротехнік Еко", ід ентифікаційний код 23398270, місце знаходження вул. Соборна, 13, кв. 17. м. Миколаїв, 54002) фактичні витрати на виплату та достав ку пільгових пенсій в сумі 2216,78 грн. (дві тисячі двісті шістна дцять гривень 78 копійок) на ра хунок управління Пенсійного фонду України в Центральном у районі м. Миколаєва.

Постанова набирає закон ної сили після закінчення 10-де нного строку з дня проголоше ння/отримання постанови, якщ о протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили постанови за наслідками апе ляційного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Одеського апеляційного адм іністративного суду через су д першої інстанції шляхом по дання в 10-денний строк з дня пр оголошення/отримання копії постанови апеляційної с карги, вимоги до якої встанов лені статтею 187 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни.

Суддя В .В. Птичкіна

Постанову складено в по вному обсязі 31 серпня 2010 року

Дата ухвалення рішення27.08.2010
Оприлюднено08.11.2010
Номер документу12055688
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3498/10/1470

Постанова від 27.08.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 04.06.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні