Ухвала
від 24.07.2024 по справі 173/2403/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2403/24

Провадження №1-кс/173/451/2024

У Х В А Л А

іменем України

24 липня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Слідча суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

Розглянувши увідкритомусудовому засіданнів містіВерхньодніпровську клопотанняслідчого СВвідділення поліції№ 3Кам`янського РУПГУ НПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Жовтоводської окружної прокуратури про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024041430000386 від 20.07.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України,-

В С Т А Н О В И Л А:

23.07.2024 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ відділення поліції № 3 Кам`янскього РУП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Жовтоводської окружної прокуратури про наданнятимчасового доступудо речейта документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню за №12024041430000386 від 20.07.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, згідно якого просить дозвіл на проведення тимчасового доступу до рентген знімків та медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , які знаходяться у хірургічному відділенні Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю їх вилучення в оригіналах та виготовлення копій.

Подане клопотання слідчий обґрунтовує наступним:

20.07.2024року,за адресою: АДРЕСА_2 ,в якійпроживає ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , разомз матір`ю ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 ,та ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 ,у ходірозпивання алкогольнихнапоїв накухні даноїквартири,між ОСОБА_5 ,та ОСОБА_8 ,виник словеснийконфлікт,який булоспровоковано ОСОБА_8 та якийу подальшомупереріс убійку міжними.В ходібійки ОСОБА_5 ,з метоюуникнення подальшогорозвитку конфлікту,вийшов набалкон квартири,де збалкону побачивсусідку ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_5 ,з якоюпочав спілкуватисьта якав ходібесіди запропонувала ОСОБА_5 ,вийти зквартири навулицю тапройти знею домісця їїпроживання щобвін умився.На данупропозицію ОСОБА_5 повідомив сусідці,що забересвій мобільнийтелефон та вийдез квартири. ОСОБА_5 ,пройшов докухні,де перебував ОСОБА_8 та ОСОБА_6 .На вимогу ОСОБА_5 надати йомумобільний телефон, ОСОБА_8 різко підвівсята нанісодин ударножем уживіт ОСОБА_5 .Після чого ОСОБА_5 вибіг досвоєї кімнати,та черезбалкон вискочивна подвір`я. У потерпілого в області брюшної порожнини виднілась рана та внутрішні органи. В цей час до будинку під`їхав сусід ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , який побачив закривавленого ОСОБА_5 , та сусідку ОСОБА_9 , яким одразу запропонував свою допомогу, та відвіз ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , до приймального відділення ІНФОРМАЦІЯ_7 » звідки ОСОБА_5 , було госпіталізовано до КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_8 », за адресою: АДРЕСА_1 .

Допитаний у якості потерпілого ОСОБА_5 , показав, що він протягом 7 років він мешкає разом зі своєю матір`ю ОСОБА_6 та ОСОБА_11 . Приблизно з 15 років ОСОБА_8 постійно чинить домашнє насилля, та ображає ОСОБА_5 . Так 20.07.2024 року ОСОБА_8 прийшов із роботи та купив спиртних напоїв. Він вирішив пригостити ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , та вони разом почали розпивати алкогольні напої на кухні їхнього місця мешкання. Коли вже всі добре випили, то ОСОБА_8 почав словесно ображати ОСОБА_5 . Потім ОСОБА_12 , зі словами: - «Зараз я тебе вб`ю!» відсунув стіл від себе. У цей час ОСОБА_5 відштовхнув ОСОБА_8 від себе та просив його не чіпати. Але останній не заспокоювався та ОСОБА_5 вимушено вдарив ОСОБА_8 кулаками у голову після чого перетягнув та посадав його на унітаз. У ОСОБА_8 була кровотеча із носу. ОСОБА_5 пішов на кухню сховати ножі, у цей час ОСОБА_6 сказала своєму спинові, щоб він тікав з квартири, оскільки ОСОБА_8 хоче його вбити. ОСОБА_5 вибіг з квартири на сходи, де зустрів двох сусідок. Вони його запитували, що сталось, але ОСОБА_5 відповів тільки, що все нормально і направився до свого балкону. Далі ОСОБА_5 переліз балкон та пройшов до своєї кімнати. У кімнаті він почув, як ОСОБА_8 сказав ОСОБА_6 , щоб вона викликала ШМД, бо у нього тяжкі тілесні і він посадить його у тюрьму. У цей час ОСОБА_5 почув знадвору, як його сусідка ОСОБА_13 к ликала ОСОБА_6 ОСОБА_14 вийшов на балкон, та розповів ОСОБА_13 , що ОСОБА_8 вчиняє скандал та бійку. ОСОБА_13 запропонувала ОСОБА_15 піти із нею до дому та обмитися, на що ОСОБА_14 погодився, та відповів, що забере свій мобільний телефон і піде з нею. Єгор пройшов до коридору та побачив у кухні ОСОБА_8 та ОСОБА_6 , яким сказав віддати йому мобільний телефон. На дане прохання ОСОБА_8 різко підвівся та вдарив ОСОБА_5 у живіт ножем. ОСОБА_5 вибіг з квартири на балкон та зіскочив з балкону на подвір`я, де на нього чекала сусідка ОСОБА_13 . Після чого ОСОБА_5 було госпіталізовано до ІНФОРМАЦІЯ_9 , а звідти до КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_8 », де його було прооперовано.

Згідно медичної довідки від 20.07.2024 р. наданої лікарем КП « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ВМР ОСОБА_5 доставлений до приймального відділення даної лікарні із діагнозом: ножове проникаюче поранення брюшної порожнини, алкогольне сп`яніння. Відправлений ШМД до лікарні КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_8 » м. Кам`янське.

На момент допиту потерпілого ОСОБА_5 21 липня 2024 року, останній перебуває на стаціонарному лікуванні у хірургічному відділенніКНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 , з 20.07.2024 року по теперішній час, із діагнозом: проникаюче порання черевної порожнини.

З метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження виникла необхідність у призначенні судово-медичної експертизи, для встановлення наявності у потерпілого ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 тілесних ушкоджень, їх ступеню тяжкості, давності, локалізації, механізму. Потерпілий ОСОБА_5 проходить стаціонарне лікування у хірургічному відділенні КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , у зв`язку із чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до рентген знімків та медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судове засідання слідчий відділення поліції №3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 не з`явився, подавши клопотання про розгляд справи у його відсутність.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_11 » Дніпровської міської ради в судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у віданні, якої знаходяться речі та документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, приходить до наступних висновків .

20.07.2024 рокувнесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024041430000386 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

Згідно зі змістом ст.ст. 131-132 КПК України, запобіжні заходи є заходами забезпечення кримінального провадження і застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду.

Статтею 160, 161 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи до суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Згідно ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідча суддя вважає, що слідчим доведено, факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України, що підтверджується наданими до клопотання документами.

Також слідчим доведено, що документи, зазначені в клопотанні, мають суттєве доказове значення для здійснення досудового розслідування та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Зазначені в клопотанні документи відносяться до предмету кримінального правопорушення, за яким здійснюється досудове розслідування, оскільки зазначені в клопотанні документи підтверджуватимуть результати дослідження і лікування ОСОБА_5 , для встановлення наявності тілесних ушкоджень, їх ступеню тяжкості, давності, локалізації, механізму.

В свою чергу згідно із змістом частини 1 ст. 159 КПК України - особа, у володінні якої знаходяться такі речі та документи, надає можливість ознайомитись з ними, зробити їхні копії, в тому числі і без ухвали слідчого судді, а ухвала слідчого судді потребується на вилучення (виїмку) документів.

На підставі чого слідча суддя приходить до висновку, що вимоги за клопотанням слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягають задоволенню.

Приймаючи до уваги те, що слідчий просить надати документи, які не відносяться до статутних, тому підприємець чи юридична особа не позбавляються права здійснювати свою діяльність в результаті отримання зазначених в клопотанні копій документів. Відповідно ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів згідно до положень ст. 309 КПК України оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Керуючись ст. ст. 131-132, 159-164, 166, 170 КПК України,-

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого СВ відділенняполіції №3Кам`янського РУПГУ НПв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати слідчомуСВ відділенняполіції №3Кам`янського РУПГУНП вДніпропетровській області майору поліції, ОСОБА_4 , або іншій уповноваженій особі за його дорученням,тимчасовий доступдо рентген знімків та медичної карти стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 які знаходяться у хірургічному відділенні Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 з можливістю їх вилучення в оригіналах та виготовлення копій.

Строк дії ухвали один місяць.

Два примірники ухвали мають силу оригіналу, один з яких знаходиться в матеріалах кримінальної справи № 173/2403/24 (провадження 1-кс/173/451/2024), другий видається слідчому відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП вДніпропетровській областімайору поліції ОСОБА_4 дляпред`явленнядо Комунальногонекомерційного підприємстваКам`янської міськоїради « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути надані під час підготовчого розгляду справи у суді.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.07.2024
Оприлюднено25.07.2024
Номер документу120557606
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —173/2403/24

Ухвала від 24.07.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні