Ухвала
від 24.07.2024 по справі 452/4711/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/4711/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

"24" липня 2024 р. м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області Кущ Т.М., отримавши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Позика» (далі ТзОВ «Бізнес Позика») до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

23 листопада 2023 року через систему «Електронний суд» ТзОВ «Бізнес Позика» в особі представника Мішевської Н.М. звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 , в якому просить суд стягнути з відповідача заборгованість за Договором №168256-КС-001 про надання кредиту від 08 жовтня 2021 року у розмірі 100229 грн. 17 коп., з яких 44000 грн. 00 коп. - сума прострочених платежів по тілу кредиту, 53096 грн. 13 коп. - сума прострочених платежів по процентах, 3133 грн. 04 коп. сума прострочених платежів за комісією. Крім того, у заяві позивач просить стягнути з ОСОБА_1 суму понесених судових витрат.

Позовна заява підсудна Самбірському міськрайонному суду Львівської області та подана з додержанням вимог статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), при цьому підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

У п.5 позовної заяви позивач заявив клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.274 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду, зокрема, малозначних справ.

З огляду на предмет та ціну позову дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Обставини справи, що згідно частини третьої статті 274 ЦПК України, мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі також свідчать про наявність підстав для задоволення клопотання позивача та розгляду цієї справи в спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

За таких обставин суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання та можливість здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, у п.2 позовної заяви позивач заявив клопотання про витребування від Акціонерного товариства «ТАСКОМБАНК» (далі АТ «ТАСКОМБАНК») інформації щодо наявності у відповідача ОСОБА_1 банківської картки № НОМЕР_1 та інформації про рух коштів по вказаній банківській картці за період з 08 жовтня 2021 року по 02 листопада 2023 року включно, посилаючись на те, що така інформація містить у собі банківську таємницю і вона не може бути отримана в інший спосіб.

Відповідно до _02_28/pravo1/T04_1618.html?pravo=1#7970" title="Цивільний процесуальний кодекс України (ред. з 15.12.2017); нормативно-правовий акт № 1618-IV від 18.03.2004">ст.84ЦПК Україниучасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання про витребування доказів судом.

З метою повного та всебічного розгляду справи в межах заявлених позовних вимог, суд вважає за необхідне задовольнити вказане клопотання та витребувати у АТ «ТАСКОМБАНК» інформацію щодо наявності у відповідача ОСОБА_1 карткових рахунків, відкритих в АТ «ТАСКОМБАНК», інформацію про надходження на відповідні карткові рахунки відповідача за певний період та виписки по рахункам відповідача.

В силу вимог ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. Уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (чч.7-9 ст.84 ЦПК України)

На підставі викладеного, керуючись стст.84,187-192,196,260,261,274,277,353 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Позика» (юридична адреса: 01133, м.Київ, вул. Лесі Українки, буд.26, офіс 411) до ОСОБА_1 (зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості.

2. Клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, - задовольнити та здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Проведення судового засідання для розгляду справи по суті призначити на 19вересня 2024року о 15год.00хв. в приміщенні Самбірського міськрайонногосуду Львівськоїобласті заадресою:Львівська область,м.Самбір,вул.Мазепи,буд.18,зповідомленням представника позивача та відповідача ОСОБА_1 , без їх виклику.

4. Визначити відповідачу ОСОБА_1 строк для подання заяви із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

5. Встановити відповідачу ОСОБА_1 строк для подачі відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, який має бути поданий у порядку та формі, визначених статтею 178 ЦПК України.

6. Встановити строк позивачу Товариству з обмеженою відповідальністю «Бізнес Позика» для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання від відповідача ОСОБА_1 відзиву на позовну заяву.

7. Встановити строк відповідачу ОСОБА_1 для подання заперечень щодо наведених позивачем Товариством з обмеженою відповідальністю «Бізнес Позика» у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення протягом п`ять днів з дня отримання від позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Позика» відповіді на відзив.

8. Клопотання представника позивача про витребування доказів, - задовольнити.

9.Витребувати уАТ «ТАСКОМБАНК» (код ЄДРПОУ 09806443, юридична адреса: м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд.30) інформацію, а саме:

- інформацію щодо наявності у ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ) банківської картки № НОМЕР_1 ;

- інформацію про рух коштів (виписку) по банківській картці № НОМЕР_1 за період з 08 жовтня 2021 року по 02 листопада 2023 року включно.

10.Роз`яснити АТ «ТАСКОМБАНК», що відповідно до ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

11. Встановити АТ «ТАСКОМБАНК» строк длявиконання ухвалисуду до12 год. 00 хв. 19 вересня 2024 року.

12. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://court.gov.ua/sud1318/.

13. Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи.

14. Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

15. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.М. Кущ

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення24.07.2024
Оприлюднено25.07.2024
Номер документу120566806
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —452/4711/23

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні