Ухвала
від 23.07.2024 по справі 908/3171/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

23.07.2024 м.Дніпро Справа № 908/3171/23

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Іванова О.Г. (доповідач),

суддів: Паруснікова Ю.Б., Верхогляд Т.А.,

секретар судового засідання: Логвиненко І.Г.

представники сторін: не з`явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Народний на рішення Господарського суду Запорізької області від 20.03.2024 (суддя Корсун В.Л., повний текст підписано 04.04.2024) у справі №908/3171/23

за позовною заявою: об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Народний, 69035, м. Запоріжжя, вул. Південноукраїнська, буд. 11

до відповідача-1: виконавчого комітету Запорізької міської ради, 69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 206

до відповідача-2: територіальної громади міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, 69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 206

до відповідача-3: комунального підприємства Побутовик Запорізької міської ради, 69035, м. Запоріжжя, вул. Рекордна, буд. 31А

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача-3: кооператив Фантазія, 69035, м. Запоріжжя вул. Південноукраїнська 11

про визнання протиправним та скасування рішення, витребування майна та скасування запису

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Центрального апеляційного господарського суду перебуває справа №908/3171/23.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від

29.04.2024 для розгляду справи визначена колегія суддів у складі: головуючого судді Іванова О.Г. (доповідач), судді Коваль Л.А., Верхогляд Т.А.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 13.05.2024 відкрито апеляційне провадження за скаргою позивача на рішення суду; розгляд апеляційної скарги призначений на 23.07.2024; сторонам встановлений строк для подачі відзиву, заяв, клопотань.

15.07.2024 до суду від представника позивача надійшло клопотання про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої слід доручити Господарському суду Запорізької області.

15.07.2024 розпорядженням керівника апарату суду відповідно до пункту 2.4.6 Засад використання автоматизованої системи документообігу суду призначено повторний автоматизований розподіл справи №908/3171/23 у зв`язку з відпусткою судді Коваль Л.А.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.07.2024, справу №908/3171/23 передано колегії суддів у складі: Іванов О.Г. (головуючий, доповідач), Парусніков Ю.Б., Верхогляд Т.А.

Ухвалою суду від 16.07.2024 справу прийнято до провадження наведеним складом суду та задоволено клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, з дорученням її проведення Господарському суду Запорізької області.

18.07.2024 до суду від представника відповідача-3 Шаповалова Артема Віталійовича через підсистему ЄСІТС "Електронний суд» надійшло клопотання про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів.

Судове засідання 23.07.2024 в режимі відеоконференції з Господарським судом Запорізької області не відбулось, у зв`язку з затриманням розгляду попередньої справи та закінченням часу бронювання зала судових засідань в Господарському суді Запорізької області, що підтверджено відповідним актом суду апеляційної інстанції.

За приписами частин 1, 2 ст.197 ГПК України учасник справи, його представник має право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи, його представник подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду або у приміщенні іншого суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У заяві про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Згідно ч. 3 ст. 197 ГПК України в ухвалі про участь учасника справи, його представника у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду зазначається суд, який має забезпечити її проведення. Копія такої ухвали негайно, але не пізніше наступного дня з дня її постановлення, надсилається учаснику справи чи його представнику відповідно та суду, який має забезпечити проведення відеоконференції.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, його представник, який подав відповідну заяву, крім випадку коли суд після призначення судового засідання чи під час такого засідання втратив технічну можливість забезпечити проведення відеоконференції (ч.5 ст.197 ГПК України).

Відповідно до ч.2 ст.216 ГПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами (ч.3 ст.216 ГПК України).

З урахуванням неможливості завершити розгляд справи в даному судовому засіданні, колегією суддів оголошено ухвалу про відкладення.

Керуючись статями 197, 216, 234, 235, 281 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд апеляційної скарги об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Народний на рішення Господарського суду Запорізької області від 20.03.2024 у справі № 908/3171/23 відкласти на 05.11.2024 на 14:15 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 65, в залі засідань № 415-а.

Провести судове засідання (та всі інші) у справі №908/3171/23 з представником:

комунального підприємства Побутовик Запорізької міської ради Шаповаловим Артемом Віталійовичем,

призначене на 05.11.2024 на 14:15 в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду (зал судового засідання №415-а) в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв`язку "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua/).

2. Доручити Господарському суду Запорізької області забезпечити проведення відеоконференції за участю представника об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Народний Комурзанова Миколи Івановича з Центральним апеляційним господарським судом 05.11.2024 о 14 год.15 хв.

3. Представнику об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Народний Комурзанову Миколі Івановичу з`явитися до Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, для проведення судового засідання в режимі відеоконференції 05.11.2024 о 14 год. 15 хв.

4. Ухвалу суду направити на електронну адресу Господарського суду Запорізької області - inbox@zp.arbitr.gov.ua

Центральний апеляційний господарський суд відповідно до ч.7 ст.197 ГПК України доручає відповідній службовій особі Господарського суду Запорізької області перевірити явку і встановити особу тих, хто з`явився, а також перевірити повноваження представника об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Народний Комурзанова Миколи Івановича.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Відеоконференція, в якій беруть участь учасники судового процесу, їх представники, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції долучаються до матеріалів справи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, його представник, який подав відповідну заяву, крім випадку коли суд після призначення судового засідання чи під час такого засідання втратив технічну можливість забезпечити проведення відеоконференції.

5. Копію ухвали надіслати учасникам справи та відповідному суду засобами електронного зв`язку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі учасники справи можуть отримати на сторінці Центрального апеляційного господарського суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud4876/ або переглянути процесуальні документи по справі на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/

Головуючий суддя О.Г. Іванов

Суддя Ю.Б. Парусніков

Суддя Т.А. Верхогляд

СудЦентральний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення23.07.2024
Оприлюднено26.07.2024
Номер документу120570101
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про приватну власність

Судовий реєстр по справі —908/3171/23

Ухвала від 23.07.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 26.04.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Повістка від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Рішення від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні