Ухвала
від 24.07.2024 по справі 532/1259/24
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/1259/24

2/532/506/2024

Ухвала

Іменем України

24.07.2024 м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області в складі:

судді Назарьової Л. В,

з участю секретаря судового засідання Логвиненко А. В,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Кобеляки цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав і визначення місця проживання дитини

Встановив:

У провадженні Кобеляцького районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав і визначення місця проживання дитини.

Підготовчий розгляд справи призначено на 24 липня 2024 року.

Відповідач, ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилась, відзив на позовну заяву не подала.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до таких висновків.

Відповідно до ч. 5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Під час перевірки матеріалів справи судом установлено, що позивачем не надано до суду висновок органу опіки та піклування, який є необхідним відповідно до норм Сімейного кодексу України, а тому суд вважає необхідним витребувати з органу опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області письмовий висновок про доцільність позбавлення відповідача батьківських прав.

Відповідно до статті 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене, в зв`язку з тим, що судом прийнято рішення про витребування у справі доказів, розгляд справи необхідно відкласти.

Керуючись статтями 198, 223 ЦПК України, суд

Постановив:

Зобов`язати орган опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області надати Кобеляцькому районному суду Полтавської області висновок про доцільність позбавлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканку АДРЕСА_1 батьківських прав відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканця АДРЕСА_2 .

Представнику органу опіки та піклування виконавчого комітету Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області роз`яснюється, що відповідно до частин 6-8 статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; в разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відкласти підготовчий розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав і визначення місця проживання дитини до 15:00 години 28 серпня 2024 року про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

СудКобеляцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.07.2024
Оприлюднено26.07.2024
Номер документу120571423
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —532/1259/24

Ухвала від 19.09.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

Ухвала від 29.08.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

Ухвала від 24.07.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Назарьова Л. В.

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Мороз Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні